1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips backup Assistance

Discussion in 'Android Devices' started by joel745, Dec 5, 2011.

  1. joel745

    joel745 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    45
    2
    16
    I was having fits with Verizon's back up assistance, deleted contacts and double contacts as well.
    I found a fix that worked for me. I deleted all of my commando contacts, also deleted my google contacts from gmail. I made sure my contacts on Verizon were the way I wanted them, they were updated to my phone within minutes. I turned off the automatic back up assistance and turn it back on only when putting in new entries, the new entries are only entered on the Verizon site. Once transfered to the phone the back up turned off.
    I used a program called " Free Opener " and converted the contacts to a cvs file and uploaded them back into google gmail, for a second backup.
     

    Advertisement

  2. kb0nly

    kb0nly Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Nov 14, 2011

    I can't say i have had this problem, but good solution.

    I have had the backup assistant on the last few phones i owned. When i switched to the Commando i just told it to restore and it downloaded them. I have it set to Sync, and when i make changes on the phone it usually shows up online the same day if i go to My Verizon and Backup Assistant.
     
  3. paxchristos

    paxchristos Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    455
    Joined:
    Aug 27, 2011

    Aug 27, 2011
    455
    113
    68

    Why use backup assistant when google (if set up to sync) does the exact same thing, but better?
     
  4. kb0nly

    kb0nly Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Nov 14, 2011

    Can you edit the contacts on the computer with Google then?? I like having the backup assistant so i can manage them on the website.
     
  5. BLACKTOOTHGRIN

    BLACKTOOTHGRIN Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    297
    Joined:
    Sep 8, 2011

    Sep 8, 2011
    297
    22
    38
    Professional Pain In The A$$
    South of Heavan
    x2! :cool:

    I actually had done something similar as Joel
    when I first got my Commando because the backup Miscreant
    kept jacking up all my contacts.
    I swear that thing NEVER worked correctly on any devise I've owned.
    Finally I got keen to letting google sync all my contacts and
    I've now removed all contacts from backup Miscreant,
    and I'll never go back!

    Yep.
    You can manage your contacts from your computer or phone.
    They will update each other when the contacts sync box is checked,
    and you'll never have to worry about it again.
    It will even handle contact pictures. (not sure if BUA does that or not)
    That way if you ever have to a hard reset, once you sync to your gmail account,
    all your contacts pics, numbers, and info are back were they need to be on your phone.:)
     
  6. kb0nly

    kb0nly Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Nov 14, 2011

    Awesome thanks for the tip!

    I haven't had troubles with the backup assistant but sounds like google does a better job. The verizon backup just does name, address and phone number, won't backup the pictures and stuff.
     
  7. joel745

    joel745 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    45
    2
    16
    Why use backup assistant when google (if set up to sync) does the exact same thing, but better?

    I can't remove Verizon's backup assistant and just leave google, it's both or none. Leaving auto sync off and turning it on only to update from Verizon's website has been working well for me. I do not add contacts that often, so I'm really not inconvienced.
     

Share This Page

Loading...