1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Backups between different versions of Android? Restore 1.6 backups into 2.2 cause problems?

Discussion in 'Android Lounge' started by Phateless, Oct 7, 2010.

  1. Phateless

    Phateless Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    557
    Joined:
    Feb 2, 2010

    Feb 2, 2010
    557
    22
    63
    Hire me! - www.linkedin.com/in/jresneck
    SF Bay Area
    I remember when I unrooted to cupcake and restored my 1.6 settings, it actually prevented me from downloading the OTA update! I could see it but it refused to download. I had to factory reset and wait for the update to 1.6 to come through so I could restore my 1.6 data and settings back into 1.6.

    Will attempting to restore 1.6 settings/data (bookmarks, wifi networks, etc) into 2.2 (CM6) cause similar issues? I know there are no OTA updates to CM to worry about, but could there be other consequences?

    Thanks!

    EDIT - I was referring to using Titanium Backup or MyBackupPro with root.
     

    Advertisement

  2. snapper.fishes

    snapper.fishes Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,279
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    2,279
    263
    163
    Define restore. What are you using to restore?
     
  3. Phateless

    Phateless Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    557
    Joined:
    Feb 2, 2010

    Feb 2, 2010
    557
    22
    63
    Hire me! - www.linkedin.com/in/jresneck
    SF Bay Area
    Mybackup or Titanium Backup. So just restoring apps, preferences, bookmarks, etc.
     
  4. snapper.fishes

    snapper.fishes Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,279
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    2,279
    263
    163
    If you are using titanium backup, you might have accidentally overwritten some default app with an older version, which will most likely cause problems. If you only restore the apps that are NOT in red, you shouldn't have any problems.
     
  5. Phateless

    Phateless Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    557
    Joined:
    Feb 2, 2010

    Feb 2, 2010
    557
    22
    63
    Hire me! - www.linkedin.com/in/jresneck
    SF Bay Area
    In the previous case it was using mybackup. This time I only used TiBa to restore a few certain apps and everything else I set up manually.
     

Share This Page

Loading...