1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Become a Developer

Discussion in 'Android Devices' started by Old Member, Sep 21, 2013.

  1. Old Member

    Old Member Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,586
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    2,586
    1,905
    313
    Male
    Teacher/Church Planter/ Basketball Coach
    Cincinnati
    I was bored tonight so I stumbled upon something cool. Go to Settings> About Phone> and tap on build number. It begins to warn you that you're about to become a developer. After you become a developer you have lots of options under the developed options screen.
     

    Advertisement

  2. breadnatty08

    breadnatty08 pain rustique
    Rank:
    None
    Points:
    1,313
    Posts:
    19,890
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    19,890
    6,118
    1,313
    District of Columbia
    Yep, this was a change when Jelly Bean was released. Previously it was always there.
    I really only need it to allow USB debugging.
     
  3. mistermojorizi

    mistermojorizi Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    500
    Joined:
    Oct 26, 2011

    Oct 26, 2011
    500
    178
    93
    i have a developer options menu enabled, but i never became a developer (tapped the build number 7 times). i thought that was a cool thing about the dmaxx. did you guys not have that menu?
     
  4. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #20
    Points:
    1,243
    Posts:
    11,680
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    11,680
    4,837
    1,243
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    When I got my Maxx right after activation it offered up the OTA. I did not investigate anything I just installed the OTA.

    When I looked at the options for the first time the Developer options entry is present and Developer options is On.

    If I go to About Phone | Build number it reports "No need, you are already a developer."

    So ... it was the default option on my Maxx.

    ... Thom
     
  5. mistermojorizi

    mistermojorizi Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    500
    Joined:
    Oct 26, 2011

    Oct 26, 2011
    500
    178
    93
    it was on by default, but when i got to build number andpress on it, it says "press x many more times to become a developer"

    that's why this is interesting. also the developer options were on before i took the OTA. I delayed taking for about a week to see if we'd get root. we didn't so i took it.
     

Share This Page

Loading...