1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Bell Mobility APN

Discussion in 'Android Devices' started by DeviledMoon, May 29, 2010.

  1. DeviledMoon

    DeviledMoon Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Mar 28, 2010

    Mar 28, 2010
    34
    1
    36
    Hey Guys,

    I did a factory reset of my Samsung Galaxy... Not knowing that my APN would reset...

    Could someone who is on Bell's Network, post their APN info for me?

    Would be very thankful for that :p



    (p.s. i know, im a ******, but hey, oh well)
     

    Advertisement

  2. DaSchmarotzer

    DaSchmarotzer Blame it on me
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,087
    Joined:
    Mar 10, 2010

    Mar 10, 2010
    3,087
    1,568
    313
    Studying
    Qu
    Create a new APN called Bell with these settings as the APN: "pda.bell.ca".

    That’s it. ;)
     
  3. DeviledMoon

    DeviledMoon Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Mar 28, 2010

    Mar 28, 2010
    34
    1
    36
     
  4. mikeh36

    mikeh36 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    62
    Joined:
    Mar 14, 2010

    Mar 14, 2010
    62
    2
    16
    I typed it all out so that I wouldn't lose it again...

    Bell APN


    1. Press the Menu key
    2. Tap Settings
    3. Tap Wireless controls
    4. Tap Mobile networks
    5. Tap Access Point Names
    6. Press the Menu key
    7. Tap New APN


    Name: Bell Internet
    APN: pda.bell.ca
    Proxy: web.wireless.bell.ca
    Port: 80
    MMSC: http://mms.bell.ca/mms/wapenc
    MMS proxy: web.wireless.bell.ca
    MMS port: 80
    MCC: 302
    MNC: 610
    APN type: Internet + mms
    Authentication Type: none
     
    DeviledMoon likes this.
  5. mikeh36

    mikeh36 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    62
    Joined:
    Mar 14, 2010

    Mar 14, 2010
    62
    2
    16
    Oh and as far as the 3G goes..... I can go a week without any problems and then I'll go for consecutive days were it just drops the 3G and I have to reboot the phone to get it back.
     
  6. DeviledMoon

    DeviledMoon Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Mar 28, 2010

    Mar 28, 2010
    34
    1
    36
    Same issue before aswell, The 3G will drop every once and a while, but i fully drain the battery daily so i dont have the dropping issue anymore

    Thanks again, Saved that on my laptop so i have it too :p

    GPS is working again too :D
     
  7. MissTimmins9

    MissTimmins9 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    1
    0
    5
    I had the same problem, followed your steps, and still nothing!!! Why can't I receive picture messages?!?!
     
  8. kikiya

    kikiya Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 20, 2010

    Aug 20, 2010
    1
    0
    5
    Hi!
    I have same problem, what do you put as username and password? the one before MMSC, is it the phone no# I don't know and I don't have hopes that Bell tech will help me at all.
    Thanks.
    K
     
  9. mikeh36

    mikeh36 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    62
    Joined:
    Mar 14, 2010

    Mar 14, 2010
    62
    2
    16
    You don't put anything in there. Leave them blank.
     
  10. weasel

    weasel Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    401
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    401
    23
    38
    Nuclear Operator (no shit !!)
    Renfrew, ON
    I see no reason why they wouldn't.
     
  11. xxronnieradke

    xxronnieradke Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 18, 2012

    Jan 18, 2012
    1
    0
    5

    I'm having the same problem. I googled ways to fix it, and the only thing I found was APN settings and erase your messages. My next step now is to contact the carrier themselves and see, because if I am paying for it, I prefer to have the ability to use it. Lol.
     
  12. kapebretoner

    kapebretoner Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Jan 31, 2012

    Jan 31, 2012
    8
    1
    6
    I had the same problem and I called bell mobility and they gave me the same info as DaSchmarotzer suggested.
     
  13. samsungwonder

    samsungwonder Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 4, 2012

    Mar 4, 2012
    1
    0
    5
    i have a problem. when i try to send a MMS, there is a pop up that says "currently unable to send your messge. It will be sent when the service becomes available." and below the picture, it says sending... i checked on bell.ca if my contract allowed me to send and recieve MMS and it said i could. idk what's happening with my phone. HELP!:(:(:( my phone is a Samsung Galaxy W. I dont have a data plan either.
     
  14. Lelouch

    Lelouch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    655
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    655
    70
    98
    Kri
    Wrong part of the forum. Look for Galaxy W section and ask there.
     

Share This Page

Loading...