1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General blank SMS sent on boot

Discussion in 'Android Devices' started by MinskyBA, Dec 13, 2009.

  1. MinskyBA

    MinskyBA Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Aug 3, 2009

    Aug 3, 2009
    3
    0
    5
    I'm writing this for my girlfriend, but I have observed it first hand - I'm not just going on her word. (I'm in IT - I understand people make simple mistakes.)

    Every time she power cycles the phone, specifically when it powers up - it sends a blank text message to one of her contacts, the same one every time. Needless to say *her ex* is getting tired of it.

    Since the recent update it's now sending blank messages to 2 of her contacts.

    Has anyone else experienced this? How can I help diagnose the issue?

    Thanks in advance for any help anyone can offer.
     

    Advertisement

  2. Needsdecaf

    Needsdecaf Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,005
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    1,005
    41
    118
    Northern VA
    Known issue with the included SMS app.

    Go into the conversations and clear out the "unsent" SMS's. This will fix the problem. As will the update.
     
  3. MinskyBA

    MinskyBA Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Aug 3, 2009

    Aug 3, 2009
    3
    0
    5
    Thanks for the reply, Needsdecaf.
    The update didn't clear the issue, it's now sending 2 blank messages on boot.
    Also, I have had her clear her unsent messages and that didn't take care of it.

    Any other suggestions?
     
  4. dilokiam

    dilokiam Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    21
    0
    15
    I don't know if you saw this or not http://androidforums.com/htc-droid-eris/20838-droid-eris-sends-blank-text-messages.html

    But if already had the OTA update, and I thought the update was supposed to fix this issue.

    I have'nt updated mine yet, and I had this happen to me before, but what Needsdecaf already advised worked for me.
     

Share This Page

Loading...