1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Support Bluetooth intermittently disconnecting

Discussion in 'Android Devices' started by TMack, Aug 20, 2010.

  1. TMack

    TMack Well-Known Member
    Thread Starter
    43

    Aug 2, 2010
    130
    37
    43
    Sales/Marketing Executive
    Kansas City
    Just got my Droid X and love it so far. However, I'm having an odd bluetooth issue. I paired my DX with my Jawbone Icon, and everything worked fine....at first. However, now it seems to disconnect the jawbone arbitrarily. Strangely, the blue bluetooth indicator at the top of the DX display stays lit as though it's connected, but the earpiece becomes unable to initiate or answer calls. To resurrect the earpiece I have to turn it off, wait for the bluetooth indicator to go white, and then turn my earpiece back on. At that point, it connects and works fine.....for a while until it happens again.

    Any ideas?

    -TMc

    PS I guess it's possible there's a problem with the earpiece, but it always worked fine with my iPhone 3G.
     

    Advertisement

  2. ObiDon

    ObiDon Well-Known Member
    18

    May 31, 2010
    51
    10
    18
    SF Bay Area
    Mine starting acting weird today too. I had it in the card dock and all of sudden it would switch from my bluetooth headset to the speakerphone. The cardock display showed that both the bluetooth and speakerphone were active at the same time. Weird huh?

    Don
     
  3. TMack

    TMack Well-Known Member
    Thread Starter
    43

    Aug 2, 2010
    130
    37
    43
    Sales/Marketing Executive
    Kansas City
    Are we the only ones? I'm trying to determine if this is a disable bug or if i have defective phone. Anyone else?
     
  4. bostoniansurvivor

    bostoniansurvivor Well-Known Member
    63

    Mar 15, 2010
    164
    43
    63
    Hate to bump for the sake of bumping, but I just started having this problem as well with my Icon. Has anybody found a possible workaround or cause for this?
     
  5. ned4spd8874

    ned4spd8874 Well-Known Member
    43

    I've too have this issue. It first started with my original Droid. I then got an Incredible and it continued. I called Verizon and they replaced the Icon with a brand new one but it's still doing it! Argh!
     
  6. trodery

    trodery New Member
    5

    Aug 22, 2010
    2
    0
    5
    Yes, I am also having this issue!
     
  7. TMack

    TMack Well-Known Member
    Thread Starter
    43

    Aug 2, 2010
    130
    37
    43
    Sales/Marketing Executive
    Kansas City
    I should have reported back that it turned out to be a problem with my Jawbone Icon. Customer Service took me through a factory reset and now it works fine. Perhaps yours needs the same?
     
  8. toddn451

    toddn451 New Member
    5

    Sep 3, 2010
    1
    0
    5
    Glad I'm not alone! I've been having the same problem with my Jawbone Prime bluetooth. I even tried my wife's and still does the same thing. Sometimes it works but if I hang up and dial or answer another call then most of the time it doesn't work. I have to turn off the bluetooth and then back on.

    Called Verizon and they did not try to troubleshoot or anything. They just sent me a new Droid X. The new one does the same thing. I don't know what to do. I love this phone but I drive for a living and need to have the bluetooth work. Any ideas?
     
  9. TMack

    TMack Well-Known Member
    Thread Starter
    43

    Aug 2, 2010
    130
    37
    43
    Sales/Marketing Executive
    Kansas City
    Did you try a hard reset on the Jawbone? That's what solved my issue.
     
  10. mp3ster

    mp3ster Active Member
    16

    Mar 11, 2010
    44
    7
    16
    Automotive Consultant
    Hollywood FL
    well, at least i didnt revive this dead thread... I just started having this issue today. I figured it was an issue with the 2.2 i just loaded last night. I am going to reset it and see what happens!
     
  11. droblyer

    droblyer Well-Known Member
    38

    Aug 19, 2010
    229
    19
    38
    I have problems with bluetooth when using my moto eq7. If i keep the screen lit up it usually works fine. If the screen goes off while streaming music it will stop playing randomly, sometimes half way through the first song, sometimes it will make it a couple songs. No stuttering it just quits. When it does quit the bluetooth icon is still blue. I've tried everything I can think of and no luck. I can usually toggle bt a couple times and it will resume but not for long. Makes me want to headbutt a kitten.
     
  12. Jayme

    Jayme Well-Known Member
    38

    Jul 7, 2010
    362
    13
    38
    Near PDx
    I just started having with my Jawbone icon last night. Same thing as you guys, it just wouldn't stay connected. I took it back to the VZW store and got a replacement. It worked for a little while, then it started disconneting again. I figured it must have been from a recently installed app. I uninstalled checkers, and it stayed connected! When I got home it disconnected again. :( arghh!!! I installed the latest software from the website and all is well again. :)

    I think that app had something to do with it not working, if I remember correctly I installed that checkers app once before and it was giving me issues.

    Appbrain seems to be down at the moment. I will post the link to that checkers app that I think started my issues
     

Share This Page

Loading...