1. Are you ready for the Galaxy S20? Here is everything we know so far!

Bluetooth Issue - First Song Displays on Car Interface, But Then Gets Stuck

Discussion in 'Android Devices' started by sublime_excision, Nov 24, 2021 at 12:11 PM.

  1. sublime_excision

    Thread Starter

    When I connect my phone, a Motorola Z4 on Android 10 (fully updated), the first song I choose will show up on the Display (Song Title, Album, Artist). However, when the song ends, the audio for the next song will play correctly, but the display will stay stuck on the first song. So the music is no issue, but the display doesn't catch up to show the correct song details. As an additional note, this happens in any car - my own, my girlfriend's and a rental car we used recently.

    I've tried troubleshooting. I've gone into developer settings and changed from AVRCP 1.4 (default) to 1.3. This was suggested on forums where people couldn't see any song data. I've unlearned my phone from the car, and forgotten my car from the phone.

    Does anyone have any more ideas? It's driving me crazy.

    Thanks.
     



    1. Download the Forums for Android™ app!


      Download

       
  2. olbriar

    olbriar  
    Moderator

    The problem does seem to be with your phone... or your player. Have you tried a different player to see if it behaves the same?
     
  3. sublime_excision

    Thread Starter

    Well, I feel a bit stupid - I only ever use Spotify, but i downloaded soundcloud and tested it out, and soundcloud works just fine on the display.

    I have cleared the cache from spotify before to no avail. But i suppose i should delete and redownload the app. I'm loath to do it with over 3,000 songs downloaded, but probably my only option.
     
    mikedt and ocnbrze like this.
  4. olbriar

    olbriar  
    Moderator

    I've not used Spotify but if it worked correctly and now it doesn't sounds like clearing cache would have been the fix. Before you do something drastic, you might check back for someone versed with the app. I wish you the best of luck and a happy holiday.
     
    mikedt and Dannydet like this.
  5. mikedt

    mikedt 你好

    Could be Spotify was updated and had this bug in it? Which would be something that the devs need to fix.
     
    Dannydet likes this.
  6. sublime_excision

    Thread Starter

    Well I deleted and redownloaded Spotify, issue is persisting. SoundCloud works on the display. Guess I should post on a Spotify forum or hit up Spotify support. Thanks all
     
    Dannydet and olbriar like this.
Loading...

Share This Page

Loading...