1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Boost Mobile] KitKat ND8 update

Discussion in 'Android Devices' started by jdsingle76, May 7, 2014.

  1. wetbiker7

    wetbiker7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    OK. So it's actually been blocked on the stock ROM then and It needs that fix to unlock it. At least they've unlocked the option. That's a big plus.
     

    Advertisement

    steelyus1 likes this.
  2. Capn069

    Capn069 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    238
    Joined:
    Aug 6, 2011

    Aug 6, 2011
    238
    78
    53
    Male
    Georgia
    I've been running the nd8 stock .tar. I rooted it and debloated with the .zip and I'm thoroughly impressed so far. Much less buggy than LS.
     
    kevindroid, mydian, Kreatur3 and 2 others like this.
  3. Kreatur3

    Kreatur3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    353
    Joined:
    Mar 4, 2011

    Mar 4, 2011
    353
    139
    68
    I love the new stock Debloated. I'll be here for awhile. I like what wicked and Moar bring to the table but it's more than I need. Plus I prefer unthemed TW.
     
    mydian and steelyus1 like this.
  4. Capn069

    Capn069 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    238
    Joined:
    Aug 6, 2011

    Aug 6, 2011
    238
    78
    53
    Male
    Georgia
    [​IMG][​IMG]
    I made a backup of my stock debloated and flashed the newest wicked x 6.0. Its pretty much themed stock with a few extras and heavy theming. I use xposed anyway so I've changed a lot. Still a lot of blue but its pretty cool. I never thought I'd Knox up. Lol. :D
     
  5. PS4AndroidHacker

    PS4AndroidHacker Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    168
    Joined:
    Feb 27, 2014

    Feb 27, 2014
    168
    23
    38
    Male
    Ret. U.S. Army, Computer Networking
    Barberton, OH
    Just an update for everybody. A link was posted earlier showing ND8 is available from Virgin Mobile now. Not sure if its true but wanted to share and get opinions and let jdsingle and CNexus know. I had to request the desktop site on my phone. The first part says Android 4.3 but the rest says KitKat and ND8. If someone could let me know that would be great. http://www.samsung.com/us/support/faq/FAQ00055924/69439/SPH-L710RWBVMU
    EDIT: Its under Virgin Mobile all things root forum. Android 4.4.2 VM SPH-L710 thread.
     
  6. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    192
    Joined:
    Jul 5, 2011

    Jul 5, 2011
    192
    39
    43
    Male
    PortWetland, OR
    Let me rephrase my question. Let's say one has MK3/MK5 FW (not knoxed up) running any 4.3 ROM and other one on ND8 FW running a same 4.3 ROM (I've noticed some of you are flashing back to wicked, MOAR, and etc.). Is there a noticeable performance difference, besides the looks?

    I don't get why would someone upgrade to ND8 only to be knoxed up if there isn't a significant difference in performance. :thinking: I mean this device runs pretty good as it is.
     
  7. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    As far as appearance, not much difference. But there definitely is an increase in performance. 4.3 is as far as you're going to get without being Knox'd up. Embrace the change man, it's inevitable.
     
    Kreatur3, steelyus1 and freesunshine like this.
  8. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    192
    Joined:
    Jul 5, 2011

    Jul 5, 2011
    192
    39
    43
    Male
    PortWetland, OR
    Haha...Thanks JD! I actually don't mind the change but not if there isn't any difference. But now that I have some confirmation about the increase in performance, I welcome the change! :D
     
  9. wyelkins

    wyelkins Android Expert
    Rank:
     #156
    Points:
    163
    Posts:
    1,429
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    1,429
    447
    163
    Male
    Financial Services
    Savannah, GA
    The main thing that I don't want to do is update to a radio that doesn't work as well since I will be stuck on it. I know there were some signal problems with ND8, from what I read earlier. I don't know if those have been corrected.

    The new radio ignores lower signal LTE, which would be a problem for me at home.
     
  10. wetbiker7

    wetbiker7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    It's inevitable, Mr Anderson. Lol :D
     
    Kreatur3 and steelyus1 like this.
  11. steelyus1

    steelyus1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    103
    Joined:
    Apr 9, 2014

    Apr 9, 2014
    103
    37
    43
    Male
    Network Engineer
    Austin, TX
    Just a FYI to anyone considering it,

    Using ND8 stock with Ktoonsez newest TW kernel, and it's rockin my world. Haven't tried the newest AOSP kernel yet.

    Thought I'd give it another try, since my phone didn't play well with the last KK MK5 setup.
     
  12. wetbiker7

    wetbiker7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Oh what the hell!! I'm Knoxed up!! LMAO!!!!!!

    Looks like it WAS inevitable. :D

    I said what the heck and went for it. So far so good and the signal is great, Wy.

    Guys.... if I'm getting decent signal where I live, anyone who has a half decent signal should be OK.

    I bypassed all the rooting stuff and went ahead and flashed Wicked-X. I've been sitting on the fence long enough. I would think up several reasons why I shouldn't flash the update but the FLASHOHOLIC in me kept telling me to go for it....... so I did. :p :D

    So let the games begin! Time to set up Wicked-X and see what we're working with.


    *** Just a heads up***

    I tried flashing the newest Odin tar for Philz but I got an error 3 times in a row. Each time was with a new download too. Had to rule out corrupt DLs. I drpped back 1 build and it flashed with no problems. :)
     
  13. wyelkins

    wyelkins Android Expert
    Rank:
     #156
    Points:
    163
    Posts:
    1,429
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    1,429
    447
    163
    Male
    Financial Services
    Savannah, GA
    Cool. Glad it is working great for you. From what I have read the signal problem only affects LTE switching when the LTE signal is weak. I don't think that selecting LTE manually even works in that case. I haven't tried it myself, but that is what I read and it would be a problem for me since I don't have Wifi at home and I try to use LTE as much as possible.

    Give it the ol Bakersfield test. If it works good, I might give it a shot.
     
  14. Kreatur3

    Kreatur3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    353
    Joined:
    Mar 4, 2011

    Mar 4, 2011
    353
    139
    68
    Weird. I used odin to flash the latest Philz with no problems. First try.
     
  15. wyelkins

    wyelkins Android Expert
    Rank:
     #156
    Points:
    163
    Posts:
    1,429
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    1,429
    447
    163
    Male
    Financial Services
    Savannah, GA
    Well, no big deal Biker, since you got Philz to flash you can just flash the newest one using the zip instead of Odin.
     
    steelyus1 and wetbiker7 like this.
  16. wetbiker7

    wetbiker7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Exactly. I'm glad you mentioned that, WY. I just didn't want anyone else to trip out and panic if they couldn't get the newest Philz tar to flash.

    Another thing I want to mention. Guys, if you decide to go ahead with the update, make sure you have a good charge on your battery because it takes about 10 minutes for the KitKat image to flash. That is definitely one time that you don't want your battery to die. If you're flashing a new update like this and your battery dies, it can very easily result in a brick.

    So far Wicked-X is running smooth as can be. Signal is decent and the ROM is nice. I'm probably going to flash the newest KT kernel since it's said to work nicely. There's nothing wrong with the stock kernel. It's running smooth. The KT kernel just has more options. Since its available, I might as well give it a try. :thumbup:

    I also like the fact that I can flash all of my old Philz backups. :D:thumbup: The big test will be when I'm in the city. Hopefully I'll be able to pick 4G up easily. I'll let you guys know how it goes. :D

    EDIT:

    I just wanted to add that there were 2 tars released on 5/14/14 but only 1 zip. 1 tar worked for me and the other didn't. According to the time stamp, one is 1 second newer than the other, LOL!!! Seeing as there is only 1 zip, the thing to do is exactly as Wy said, flash the zip file.

    Thanks again for mentioning that, Wy.
     
    steelyus1 likes this.
  17. steelyus1

    steelyus1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    103
    Joined:
    Apr 9, 2014

    Apr 9, 2014
    103
    37
    43
    Male
    Network Engineer
    Austin, TX
    Biker, I'm testing wicked x and kt747 right now. Ktoonsez has it working with wicked and stock on my phone so far. :thumbup:
     
  18. codezer0

    codezer0 Android Enthusiast
    Rank:
     #198
    Points:
    123
    Posts:
    528
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Does ND8 include Knox? Or rather, does the ND8 rom put knox in your bootloader, or was that able to be removed like it was for 4.3?
     
  19. PS4AndroidHacker

    PS4AndroidHacker Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    168
    Joined:
    Feb 27, 2014

    Feb 27, 2014
    168
    23
    38
    Male
    Ret. U.S. Army, Computer Networking
    Barberton, OH
    It DOES include Knox. If you want the Official TW 4.4, there's no getting around Knox. Not this time. Samsung got smart and made it unable to be modified.
     
    steelyus1 likes this.
  20. wetbiker7

    wetbiker7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Yep. I'm running the KT kernel now.
     
    Capn069 and steelyus1 like this.
  21. Kreatur3

    Kreatur3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    353
    Joined:
    Mar 4, 2011

    Mar 4, 2011
    353
    139
    68
    I've been running the kt kernel with cnexus version of the stock rom. Been running great. Add Xposed and I couldn't be happier.
     
    steelyus1 likes this.
  22. unotlikeme

    unotlikeme Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    277
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    277
    90
    53
    Male
    Carpentry Demolition Contractor
    Connecticut
    Can I install kt on the stock.tar
     
  23. steelyus1

    steelyus1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    103
    Joined:
    Apr 9, 2014

    Apr 9, 2014
    103
    37
    43
    Male
    Network Engineer
    Austin, TX
    Don't know of you got your answer, but yes. I was running that set up.
     
    Kreatur3 and unotlikeme like this.
  24. Kreatur3

    Kreatur3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    353
    Joined:
    Mar 4, 2011

    Mar 4, 2011
    353
    139
    68
    Sorry I'm tuning in late. Yes I am running the kt kernel as well. I'm currently on cnexus' stock rom but essentially the same thing. That kernel will work on any of the, I think 3 atm, kk TW roms.
     
    unotlikeme and steelyus1 like this.
  25. PS4AndroidHacker

    PS4AndroidHacker Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    168
    Joined:
    Feb 27, 2014

    Feb 27, 2014
    168
    23
    38
    Male
    Ret. U.S. Army, Computer Networking
    Barberton, OH
    On a side note(and sorry for going off topic), with all this talk of KT kernel I may upgrade to ND8 and use KT for a while.
     

Share This Page

Loading...