1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Boost Mobile] [ROM][NDC][STOCK][4.4.2][KITKAT][ROOTED][ODEXED/DEODEXED]- Virgin Mobile/Boost Mobile

Discussion in 'Android Devices' started by jdsingle76, Jun 7, 2014.

  1. antbonds

    antbonds Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    41
    Joined:
    Mar 4, 2012

    Mar 4, 2012
    41
    7
    16
    Confirmed that the xda thread mydian linked did in fact get my phone back to a usable state...full funtionalty data wifi etc...thank both of you jdsingle and mydian...now to get philz back on and root this sucker
     

    Advertisement

    mydian likes this.
  2. Theeunforgiven

    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    10
    Joined:
    Dec 24, 2014

    Dec 24, 2014
    10
    2
    26
    Male
    Hi, I've been trying for the last few days to get this to work but with no success, could you break it down for me? I'm on the people rom 4.1.1,so from there I flashed the tar file to get the kk bootloader via Odin then I flashed twrp, then flashed the deodex rom(that's the right, right?) but right there is where I get stuck, it just fails and can't get past that, do I have to get a different rom? I tried with the people's rom again but it's a no go.
     
  3. Madbat

    Madbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    343
    Posts:
    2,567
    Joined:
    Feb 9, 2012

    Feb 9, 2012
    2,567
    991
    343
    Male
    a/c and heating
    New Orleans
    Twrp always has trouble on this phone. Try philz. Or if you like twrp and plan to keep it, try putting the zip you plan to flash on internal SD. Twrp has problems mounting ext SD.
     
  4. Theeunforgiven

    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    10
    Joined:
    Dec 24, 2014

    Dec 24, 2014
    10
    2
    26
    Male
    Flashed thus today, Internet worked fine up till a few hours ago, I tired getting on a WiFi connection and updating prl and profile but no good it doesn't say long in the activate my device screen and says internal error
     
  5. cwhatever

    cwhatever Life Goes On
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,044
    Joined:
    Mar 4, 2012

    Mar 4, 2012
    3,044
    859
    313
    Male
    Master Technician
    south central fla
    I would try re downloading and redo everything maybe you had a corrupt download
     
  6. pablo2121

    pablo2121 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    Jul 19, 2012

    Jul 19, 2012
    38
    5
    16
    Op is only showing the quoted text please fix thanks

    Paul
     
  7. Theeunforgiven

    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    10
    Joined:
    Dec 24, 2014

    Dec 24, 2014
    10
    2
    26
    Male
    Ok I finally got it after 're downloading everything and factory resetting and wiping cache and dalvik but now a new problem sprung up and its that it trays to activate my device but i get error 1500 I tried refresh customization multiple times and no good any thing else in can flash or do without having to do the process again?
     
  8. BiggDadd73

    BiggDadd73 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 12, 2012

    Sep 12, 2012
    1
    0
    5
    Silly question but where is the download link?
     
  9. Madbat

    Madbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    343
    Posts:
    2,567
    Joined:
    Feb 9, 2012

    Feb 9, 2012
    2,567
    991
    343
    Male
    a/c and heating
    New Orleans
    For some reason after this site upgraded to zenforo, the op in some threads got chopped. here ya go.
     
  10. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    Good looking out @Madbat. Thanks!
     
    Madbat likes this.
  11. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    OP fixed. Thanks for your patience everyone.
     
    Madbat likes this.
  12. biggepac

    biggepac Newbie
    Rank:
     #481
    Points:
    26
    Posts:
    18
    Joined:
    Mar 1, 2015

    Mar 1, 2015
    18
    1
    26
    Female
    will this work for those of us who are on the L710TVPU0AOA3 baseband?
     
  13. Madbat

    Madbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    343
    Posts:
    2,567
    Joined:
    Feb 9, 2012

    Feb 9, 2012
    2,567
    991
    343
    Male
    a/c and heating
    New Orleans
    Noooo! There is a separate thread for that. This is not for the triband.
    here is the nf4 firmware. I don't think there is an ao3 tar.
     
    #88 Madbat, May 6, 2015
    Last edited: May 6, 2015
  14. pianogmz7

    pianogmz7 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Mar 17, 2013

    Mar 17, 2013
    22
    2
    16
    Please help! I am trying to get this phone ready to give to someone but when i test the ##72786# to get to the programming menu the phones just reboot.
     
  15. Itssas83

    Itssas83 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    3
    0
    5
    Hi everyone, I know this threads a bit old, but I've run into some trouble while trying to flash my boost s3... I've followed the instructions, used odin to flash the tar file, then flashed the deodexed rom file using philz and when the phone rebooted it seemed to work fine. Could make calls etc. but my wifi would not turn on. Hoping the ndc modem would do the trick, i flashed that and now i have no network connection (can't make calls, no bars and big red 'X') and the wifi still does not work.

    I have tried redoing the entire process and I'm now getting errors in Odin while trying to install the tar mentioned in this thread. The errors are:
    <ID:0/006> Odin v.3 engine (ID:6)..
    <ID:0/006> File analysis..
    <ID:0/006> SetupConnection..
    <ID:0/006> Complete(Write) operation failed.
    <ID:0/006> Added!!
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

    And the Odin Mode on my phone says:
    Odin Mode
    Product Name: SPH-L710T
    Current Binary: Custom
    System Status: Custom
    Reactivation Lock: Off
    Qualcomm Secureboot: Enable
    Warranty Bit: 1
    Bootloader AP SWREV: 2
    Secure Check Fail: sbl2

    I have been able to install other tars via odin successfully, but the network connection still does not work. At this point, all I ask is to get the phone back to stock so I can use it again. Any help would be greatly appreciated as I kinda need my phone.
     
  16. mydian

    mydian Android Expert
    Rank:
     #81
    Points:
    233
    Posts:
    1,437
    Joined:
    Apr 8, 2012

    Apr 8, 2012
    1,437
    679
    233
    Male
    2-Way Radio Repair Technician
    Chicagoland
  17. Itssas83

    Itssas83 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    3
    0
    5
    hello and thank you for your information. I will read your link and begin the hunt for a sph-l710T tar file. I'll report back here with a verdict.
     
  18. mydian

    mydian Android Expert
    Rank:
     #81
    Points:
    233
    Posts:
    1,437
    Joined:
    Apr 8, 2012

    Apr 8, 2012
    1,437
    679
    233
    Male
    2-Way Radio Repair Technician
    Chicagoland
  19. severme

    severme Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 9, 2013

    Dec 9, 2013
    5
    0
    5
    Hi, I apologize for my newbness. You all have been super helpful. My good old s3 has some serious corrupted system files (I'm guessing) so time for an upgrade and hopefully a phone that is stable!

    "you MUST FIRST flash either the NDC tar(see below for link)"

    Is that the "Stock Tar OP" link, or some other link I'm not seeing?

    I already have Philz installed from the 4.3 rooted rom installed (thanks again), but I understand I need the boot loader that comes from this NDC tar before I install the 4.4.2 rom with Philz. After flashing this NDC tar with odin, will I have to reinstall Philz?

    (and what does the acronym NDC stand for? just curious)
     
  20. Madbat

    Madbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    343
    Posts:
    2,567
    Joined:
    Feb 9, 2012

    Feb 9, 2012
    2,567
    991
    343
    Male
    a/c and heating
    New Orleans
    Ndc is the last three letters in the build number. Look at you about phone/baseband. If you were 4.3 it probably says mk5. Flashing the ndc stock tar in odin will put your phone to completely stock 4.4.2. It contains the rom, bootloader, everything. No more flashing required after.
    If you want root then use odin to flash recovery. I see you use philz. It's fine, but philz development is long dead. Better off using twrp. Get it here
    Then of course flash SuperSU in twrp.
    But no need to flash the rom zip after flashing the tar. The rom is in the tar.
     
    mydian likes this.
  21. Madbat

    Madbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    343
    Posts:
    2,567
    Joined:
    Feb 9, 2012

    Feb 9, 2012
    2,567
    991
    343
    Male
    a/c and heating
    New Orleans
    Looks like the standard s3 (non triband) is getting another stagefright patch.
     

Share This Page

Loading...