1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Boost Mobile] [ROM] Official LiquidSmooth Nightlies!!

Discussion in 'Android Devices' started by wetbiker7, Mar 10, 2014.

  1. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    1st off I would like to say that I am not the developer of this ROM. All credit goes to the LiquidSmooth Team! :) I just love the ROM and wanted to bring it over to our Android Forums Boost S3 section. With that being said, here is .....



    LIQUIDSMOOTH!!


    LiquidSmooth is an aftermarket firmware based on the Android Open Source Project. This is one of the best ROMs I have ever ran on my phone and I absolutely love it!! Hopefully you will too. I am going to post a few links to help you find the main thread and the nightlies. Also note that the Team has started making unified builds for the S3. This does away with the pain of removing the asserts so we can flash it on our Boost phones. All you need to do is download the ROM and the GAPPS that are needed. Make sure you always follow standard flashing protocol when flashing the ROM and GAPPS (factory reset, wipe cache, wipe Dalvik cache). Both the ROM and GAPPS can be flashed together. ENJOY!! :D


    4.4.2 (d2lte) Official LiquidSmooth thread-

    [ROM] [4.4.2] [d2lte] [OFFICIAL] LiquidSmooth v3.0 Beta - xda-developers

    Nightlies. Remember to choose the S3 Unified-

    Index of /devs/teamliquid/Nightly

    LiquidSmooth Website-

    LiquidSmooth.Net | Android Development

    LiquidSmooth Google+ link. This one has more followers than the official-

    https://plus.google.com/10215396071...erm=+google+&gclid=CPSot-C3ib0CFexcMgodvyMAKA


    Official LiquidSmooth Google+ link-

    https://plus.google.com/u/0/communities/117452480298315341829



    NOTE: I HAD AN ISSUE WHEN I 1ST FLASHED THIS ROM. I USED THE PA GOOGLE STOCK GAPPS PACKAGE AND HAD SOME ISSUES. I WENT BACK AND TRIED A DIFFERENT GAPPS PACKAGE. I WENT WITH THE FULL MODULAR PACKAGE AND THAT FIXED ME RIGHT UP.

    You do not have to use these GAPPS but I do. There are several packages to choose from and I recommend them all EXCEPT FOR THE GOOGLE STOCK PACKAGE. I recommend staying away from it. If there is something that isn't in the other packages that you need, you can always get it from Google Play.

    [GAPPS][4.4.x/4.3.x] OFFICIAL 0-Day PA-GOOGLE APPS (All ROM's)-

    [GAPPS][4.4.x/4.3.x] OFFICIAL 0-Day PA-GOOGLE APPS (All ROM's) [2014-03-07] - xda-developers

    COMADOSE MOD- This mod is a great addition to most any ROM. Remember to make a backup before flashing it. :D

    [MOD][TWEAK-PACK][2-17-14][S3] ComaDose A Collection Of The Best, By The Best - xda-developers

    ______________________________
     

    Advertisement

    mydian, Shadowsun, struckn and 3 others like this.
  2. wyelkins

    wyelkins Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,431
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    1,431
    447
    163
    Male
    Financial Services
    Savannah, GA
    Running the 0307 build. Loving it. Even better than Carbon and that is saying a lot.
     
    struckn likes this.
  3. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Give the 3/9 build a try. I'm running it with no major issues. ;)
     
    struckn likes this.
  4. struckn

    struckn Android Expert
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,621
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    1,621
    975
    213
    Male
    Colorado
    About to make a thread on the VM side, which I was just planning on copying over here, so thanks for saving me the extra step! Absolutely loving this ROM, agree with Wy that this has converted me from Carbon, which is definitely saying something. If you are on a build older than 3/9 (I'm downloading 3/10 right now) then get on 3/9 or later ASAP, the new and improved AOSB recents switcher is sexy as hell! Plus all the other customization options are amazing, I am able to run ART on LS due to all the Xposed mods I was using being already incorporated into this ROM. Plus, if y'all have been behaving yourselves lately, I will upload my personal copy with some extra goodies added in! We'll see...
     
    wetbiker7 likes this.
  5. struckn

    struckn Android Expert
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,621
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    1,621
    975
    213
    Male
    Colorado
    Biker my friend, I would recommend adding the G+ link as well, they don't appear to keep their website very updated, but the G+ is a great place to get the latest scoop on things and interact with some pretty cool users outside of our forum.
     
    wetbiker7 likes this.
  6. HiiiPowers

    HiiiPowers Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    678
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    678
    214
    93
    Male

    That's weird I got a ton of fcs once I flashed the gapps and updated Google now and Google play services in the playstore I couldn't even get on the browser had to go back to carbon
     
  7. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Will do Struckn. Great idea. :D

    The 1st time I flashed Liquidsmooth, I used the PA Google Stock Pack and it really screwed me up for some reason. I then went with the Full Modular Package and that fixed it. One thing I've noticed too is that Google Play has to be updated on all of the 4.4.2 KK ROMs I've ran.

    I did a battery pull and booted back to recovery. I went through the whole process again of doing a factory reset (install new ROM) and all that stuff before flashing Liquid and the new GAPPS again. The 2nd time with different GAPPS did the trick bro.

    I'm glad you brought that up. I need to make a note of that in the OP about the issue I had with GAPPS. thx
     
  8. struckn

    struckn Android Expert
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,621
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    1,621
    975
    213
    Male
    Colorado
    I highly recommend PA 0-Day GApps in general, and the Full Modular in particular. I don't like having the super-duper package they offer override a lot of things by default (launcher, keyboard, SMS app, etc.), and I think that is where a lot of problems arise. I still go in and remove the crap I'm never going to use from the Full Modular package, but it is the one that I like as a "base" for GApps.
     
    wetbiker7 likes this.
  9. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal

    Yep, I agree. That's where I had issues. The 1st package I flashed removed all kinds of AOSP stuff (MMS app, keyboard, etc) and replaced it with nothing but Google. The 2nd package left the AOSP apps and all was good. Even though I use a lot of 3rd party apps and remove a good many of the stock apps, the AOSP apps were still needed during the 1st flash evidently.
     
  10. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    OP updated-

    Added PA 0-day GAPPS link.
     
  11. struckn

    struckn Android Expert
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,621
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    1,621
    975
    213
    Male
    Colorado
    For those who are interested, you can download the Blacked Out or Cleared Out Play Store from Team Blackout, and swap it into your GApps package of choice, so that a better looking version of the Play Store boots up when flashing GApps, instead of needing two separate flashes. Just extract the .apk from the zip and drag it to the correct location in the GApps package.
     
    wetbiker7 likes this.
  12. HiiiPowers

    HiiiPowers Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    678
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    678
    214
    93
    Male

    Yeah I had the old pagapps from January and it really was screwing with me I downloaded the new ones from March 7th still got a few fcs but it stabilize after maybe 3 or 4 reboots
    Of
    Yeah I always use the full modular package but I don't like it I find myself removing a lot also
     
  13. HiiiPowers

    HiiiPowers Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    678
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    678
    214
    93
    Male

    Cool I'm getting the Blacked Out YouTube and play store
     
  14. cornelljdavis

    cornelljdavis Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    213
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    213
    5
    36
    Male
    Is there a way to write to my scard on this ROM? Or any 4.4rom for that matter? I can't do it and a lot of my apps use access to my sdcard but whenever I'm on a 4.4rom they can't write to my SD card.
     
  15. struckn

    struckn Android Expert
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,621
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    1,621
    975
    213
    Male
    Colorado
    That's an intentional move on the part of Google with KitKat 4.4.x, it has nothing to do with custom ROM development, just FYI. If Google continues to have their way, the next big update (either 4.5 or 5.0, depending) is going to cause major havoc in the world of root, from what I have read, so be prepared!
     
  16. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal

    That's strange. The only FC I've gotten is systemui. I've actually gotten it several times but I just tap it and it goes away.
     
  17. cornelljdavis

    cornelljdavis Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    213
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    213
    5
    36
    Male
    Alright i get that. So ftr there is no way to fix it?
     
  18. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal

    Hey bro, if you keep having issues with 3/9 try switching to 3/8. I never had any issues with it. :)

    I'm getting ready to flash back to 3/8 myself. There's nothing seriously wrong with 3/9. It's just got one issue that is starting to annoy me. If I boot the phone up, let it sit and let the phone go to sleep w/o opening it as soon as the lockscreen pops up, the screen will not come on when I try to wake it. The tabs light up on the bottom but the screen stays black. I longpress power to hardboot it and then have to wait for it to boot up, then open the lockscreen as soon as I see it before the screen turns off. As long as I do that the phone runs fine and I have no problem turning it on if it's been asleep. I never had that problem with 3/8. Reverting back now. :)
     
  19. wyelkins

    wyelkins Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,431
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    1,431
    447
    163
    Male
    Financial Services
    Savannah, GA
    Good to know. I had problems with 0309 this morning so I went back to 0308.

    Does the OTA updater work now? It said that there was a 0310 update but I never got a good download. Of course, my signal was iffy.

    On the Dev Host page it showed 0309 as the newest. That was this morning.
     
  20. struckn

    struckn Android Expert
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,621
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    1,621
    975
    213
    Male
    Colorado
    I downloaded 3/10 via the OTA, but was at home on WiFi, and it took at least twenty minutes. Posted my copy in the LS thread on the VM side if you want it, there are some extras I added in.
     
    wyelkins and wetbiker7 like this.
  21. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Awesome bro. I started the DL today but stopped it after 20 minutes. Thanks for sharing your copy. :D
     
  22. HiiiPowers

    HiiiPowers Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    678
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    678
    214
    93
    Male

    Yeah I just updated to 3/10 this morning using the Ota updater I probably just go and run 3/8 because I'm starting to get annoyed with the issues you mentioned earlier and me dirty flashing 3/ over the messy 3/10 just made it worse 10
     
  23. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    I just flashed Struckn's 3/10 and mine seems to be running great so far. :D

    Edit. Been running it for awhile now with no issues. Looking good. :D

    [​IMG]
     
  24. HiiiPowers

    HiiiPowers Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    678
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    678
    214
    93
    Male

    Guess I'll just do a full wipe and re-download 3/10 and let that run I knew I shouldn't had dirty flashed lol
     
  25. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Update on 3/10 build-

    Running great so far. I was running the stock kernel up until a few minutes ago. I went ahead and flashed dkp because I like all the options it offers that Lean doesn't. Don't get me wrong, the Lean kernel has been running great. I just want to see if I can get better battery life with some tweaking of dkp.

    Struckn's modified version of the 3/10 build can be found here. Be sure to hit the thanks tab in his thread. :)

    http://androidforums.com/showthread.php?p=6478756

    I'm looking forward to seeing how 3/10 is running for others. Have the people with 4G in their area been able to get it working? Please post your results. Thank you.
     

Share This Page

Loading...