1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Boost Mobile] Super_phone III build prop tweaks

Discussion in 'Android Devices' started by mholloway, Aug 18, 2012.

  1. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    OK, I don't use Bluetooth and I am thinking what you mean is while Bluetooth is active you can't switch to wifi?can more people test,I will buy a earpiece this weekend and do my best to fix, not sure why you wanna use Bluetooth with wifi but if its an issue I will check it out.

    I was wondering , did you try to clear catche ,delvik catche,and fix permissions in cwm?
     

    Advertisement

  2. dollardagreat

    dollardagreat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    229
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    229
    45
    43
    Tech
    Bronx, NY
    Yes once bluetooth is on, i can't switch to wifi....It will let me cut on wifi and bluetooth at reboot but if i turn the wifi off and try to cut it back on, it wont connect.....clear dalvik cache, cache, still an issue.....

     
    mholloway likes this.
  3. dollardagreat

    dollardagreat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    229
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    229
    45
    43
    Tech
    Bronx, NY
    Cut On Means Tried To Connect

     
    downthemachine likes this.
  4. IonDev

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Aug 13, 2012

    Aug 13, 2012
    60
    6
    16
    Excellent
     
  5. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,269
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    There's no need to be rude. I've never heard 'cut on' to be slang for 'connect', either.
     
  6. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    OK I will check it out and try to fix once I get a headset.thank you for your reply
     
  7. dollardagreat

    dollardagreat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    229
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    229
    45
    43
    Tech
    Bronx, NY
    I'm sorry downmachine if i was insulting, but if u "cut on something" it could mean "you power it up" or "U connected it" or "U turn it on", Example: Can you please cut on the light? wasn't trying to be rude and didn't think it was slang but I'm going to choose my words carefully.
     
    downthemachine likes this.
  8. downthemachine

    downthemachine Developer Incognito
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,940
    Joined:
    Dec 30, 2011

    Dec 30, 2011
    2,940
    1,727
    333
    Mobile Electronics Installer/Shop Manager
    Minnesota
    I just didn't understand what you were saying, and your reply came off a little harsh. All good
     
  9. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    Would you mind testing something, try switching wifi channels,work, home,etc. I believe wifi and Bluetooth work on same radio waves,and one is canceling the other.I THINK,lol
     
  10. dollardagreat

    dollardagreat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    229
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    229
    45
    43
    Tech
    Bronx, NY
    After u turn on bluetooth, wifi is disable, i tried many ways to get it back on even turning off and on airplane mode but wifi will not connect until u restart the phone, i switch back to my build.prop and im back to normal.


     
    mholloway likes this.
  11. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    OK. Thank you for testing again,I've been going over everything, but once I get a Bluetooth piece I can do more testing, hopefully I will have issue fixed soon.thank you again.
     
  12. cyberone3

    cyberone3 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    96
    12
    18
    i am having the same issue as well i have to reboot every time i switch still
     
  13. aaanadie

    aaanadie Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    481
    Joined:
    Jan 31, 2011

    Jan 31, 2011
    481
    206
    68
    Male
    Webmaster of 1Energy1 Inc
    Bluetooth and WiFi should be on different waves, because I can hear music on my bluetooth and at same time open boat browser and go to different websites, having wifi on, switched wifi-3g several times without any issue, turned bluetooth off-on several time having no problems too.

    I am using n00b4 without build pro, kernel with swap support and swapper 2.
     
    mholloway likes this.
  14. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    Thank you for info.will work on a fix for super_phone issue and I edited op include the wifi Bluetooth issue.
     
  15. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    Updated op.
    Redid build prop .
    wifi to 3g definitely fixed.
    Need someone to test Bluetooth and wifi issue please, I think its fixed but can't test yet, no Bluetooth ear piece.
    Thank you guys for your support,
    by the way,running noob IV,kernel,swap.and my phone is awesome,lol.
     
  16. cartersball

    cartersball Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    352
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    352
    171
    68
    Male
    Restaurant Manager
    NC
    Ok I tried this one also same effect. Will not switch between WiFi and 3G without a reboot. I am running Shinjitsu Beta 3 and Glitch kernel with swap enabled and the modified build.prop I posted for you earlier in this thread. I did not create the build.prop, it was done by themaninblk and posted in Shin's thread to help out some of the ROM users with this issue. Jet had also previously made a similar or the same change in the build.prop for WCS. Only thing I can think of is that maybe this isn't working with Shin's ROM, although I am not getting the bootloop he said he got, he could be using an updated version. Can anyone else confirm this?? Can anyone else confirm this working with WCS since I know it is B08c based??

    Sorry for the long post just trying to be as thorough as possible so I can help you in the testing process.
     
    mholloway likes this.
  17. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    No I appreciate it very much and I thank you ,maybe it is just an issue with shins rom,hopefully more people will test on other roms.
     
  18. klynn908

    klynn908 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Jul 18, 2012

    Jul 18, 2012
    16
    7
    16
    not sure about the updated version but the first release of superphone is running fine on wcs...will try the updated one tomorrow on her phone mine is getting ics cm10 tonight ;)
     
    mholloway likes this.
  19. bhays3

    bhays3 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    192
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    192
    23
    38
    Male
    Haven seen this mentioned yet so here goes, I installed, this build prop now I have, to reboot to enable swype then I cant select it as input method
     
  20. kingtoxik

    kingtoxik Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Apr 20, 2012

    Apr 20, 2012
    64
    4
    16
    California
    Having trouble switching back & fourth 3g/Wi-Fi . Running wcs 1.6.3 swap enabled.
     
  21. dollardagreat

    dollardagreat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    229
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    229
    45
    43
    Tech
    Bronx, NY
    My Rom Is Base On Stock And The Issue Still Continues With Wifi and Bluetooth.
     
    mholloway likes this.
  22. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    Running the noob rom switching back and forth works for me ,granted it switches little slow I think.
     
  23. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    I just don't know what is effecting it?I guess back to the drawing board,thank you again for testing.
     
  24. kingtoxik

    kingtoxik Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Apr 20, 2012

    Apr 20, 2012
    64
    4
    16
    California
    Later tonight.. ima test it without swap enabled. I think that's when I started having problems
     
  25. mholloway

    mholloway Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    825
    171
    113
    nj
    Updated op
    Added SUPER_PHONE II
    read op and if you install reboot twice
    and if you guys like either please start hitting the stars,lol
    Thank you.
     

Share This Page

Loading...