1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Boost Mobile] Wireless Tether Issue

Discussion in 'Android Devices' started by Mike525, Apr 29, 2012.

  1. Mike525

    Mike525 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    77
    Joined:
    Feb 22, 2012

    Feb 22, 2012
    77
    25
    23
    I recently tried to use Tethering (Google's, Barnacle, etc.) and it stopped working, It used to come up as a ad-hoc network. The phone acts like its working (i.e. wifi tether comes up and says ready no errors in the log) and the computer, laptop, etc sees it.

    This is where things get a little :thinking:... what used to happen is on the computer and laptop I would connect get an ip and was good to go. now it says its connected and gets an ip however the phone never registers a client connect (also odd the ad-hoc network is running at 11b not 54G+ like it used to and takes about 30 seconds) and no traffic happens. I know its not the computers because I used another ad-hoc to test and they connect @ 54G+ and work correctly.

    I did a factory reset reflash (ZTE's online tool) on the phone, CWM, rooted it then installed wifi tether still no-go. I also tried Shinjitsu Rom 1.5b still no-go. everything else works fine.

    any suggestions?? I would say the Wifi is bad but It connects to everything fine..
     

    Advertisement

  2. n0ve

    n0ve Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    842
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    842
    258
    143
    Male
    Insert witty statement here
    Upstate New York
    try having the client connect with a static ip... otherwise no clue why your having this issue... allow barnicle to update the driver... reboot... and should be fine... i just always use static ips so thought I'd toss that out there...
     
  3. Mike525

    Mike525 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    77
    Joined:
    Feb 22, 2012

    Feb 22, 2012
    77
    25
    23
    tried that packets keep sending, recieve are next to 0...
     
  4. Smoothkaos

    Smoothkaos Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    772
    Joined:
    Dec 10, 2010

    I'm running Wifi tether for root app but nobody can see my device. Any chance somebody could paste their working settings here so I can bump mine against them and locate my problem?

    Update:
    Switched to Barnacle and absolutely no problems now.
     
  5. cyberone3

    cyberone3 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    96
    12
    18
    i'm also running wifi tether and it starts but no no data gets sent 0 kb and can't connect to phone
     
  6. Corlygunnz

    Corlygunnz Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    59
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    59
    3
    16
  7. aenoch

    aenoch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    337
    Joined:
    Apr 7, 2012

    Apr 7, 2012
    337
    76
    73
    I ja e the same problem eventialy everu wifi tether stoped working after a few days of working so i switched to usb tether apps and now use pdanet
     
  8. Internetapps

    Internetapps Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    May 15, 2012

    Thanks for the suggestion aenoch. I just made the same switch and it works great.
     
  9. Corlygunnz

    Corlygunnz Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    59
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    59
    3
    16
    I need wifi tethering for my tablet... Anyone found a fix
     

Share This Page

Loading...