1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Boot up Security error after attempted root (MetroPCS)

Discussion in 'Android Devices' started by bawlz mcnutt, Aug 3, 2013.

  1. bawlz mcnutt

    bawlz mcnutt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Jun 9, 2012

    Jun 9, 2012
    92
    19
    18
    Moderators, I was able to resolve the issue before getting a response feel free to lock/delete this thread if necessary.


    So I attempted to root the LGMS769 (MetroPCS) by following a guide over on XDA (the Lelus Method), I read in another thread that I can use the "modified 11th .bin file" along with our own firmwares .kdz file to achieve root. (I used the wrong .kdz file like a dumbass)

    Low and behold once I finished the last step and the phone rebooted, instead of getting a rooted phone I am greeted with "Security Error" after the LG logo and the phone won't boot.

    I tried doing a master reset and that didn't work, I then tried going into "S/W Upgrade" mode and using The LG Mobile Support Tool but it keeps failing at about 15% claiming that the phone isn't connected or something.

    The guide actually mentions that as being a known issue and the work around was to boot up, set the PC Connection on the phone to "LG Software" mode and flash the firmware... Unfortunately I can't use that same work around since I can't boot up the phone now.

    Update: I managed to fix the issue, I was using the "Offline fix flash method" at first and that didn't work... using the LGMobile Support Tool normally (where it downloads the firmware and drivers....etc) got my phone working again... its still not rooted but at least I know how to fix it..... time to go Bawlz Deep and try rooting again!
     

    Advertisement

  2. skinlab

    skinlab Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    190
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    190
    38
    43
    Listen, I had the same issue with stopping at 15 percent. Phone not detected.. Get the right kdz from xda.. And the proper already hexed bin.. Start phone normally. Hook to PC. Make sure it is in lg software mode. Run online update again. It will work as long as you have the mini server set up right. It will automatically turn on to software update mode.. Worked perfect for me.
     
    bawlz mcnutt likes this.
  3. bawlz mcnutt

    bawlz mcnutt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Jun 9, 2012

    Jun 9, 2012
    92
    19
    18
    Thanks for the reply Brah :D

    Yea I eventually figured out what I was doing wrong and managed to get Root and CWM installed, at this point I just need to figure out how to unlock the bootloader.

    Tonight I'm gonna try cleaning out some bloatware until we get a good custom rom for the MetroPCS variant of our phone.
     
    animusfl likes this.
  4. skinlab

    skinlab Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    190
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    190
    38
    43
    I'm hitting the bootloader tonight..
     
  5. bawlz mcnutt

    bawlz mcnutt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Jun 9, 2012

    Jun 9, 2012
    92
    19
    18
    Let me know how that goes, I know that the T-Mobile variant has a method which involves flashing the European version of their firmware then navigating through a flipped image OS to do some other stuff...etc

    Seeing as our Metro phones don't have a custom rom yet I didn't feel the need to experiment just yet.
     
  6. pmb116

    pmb116 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    525
    Joined:
    Feb 24, 2011

    Feb 24, 2011
    525
    93
    78
    It's the same I believe with the only difference being flashing the proper .kdz file after
     
    bawlz mcnutt likes this.
  7. bawlz mcnutt

    bawlz mcnutt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Jun 9, 2012

    Jun 9, 2012
    92
    19
    18
    Will the custom roms that were made for the T-Mobile P769 work on Metros S769 phones?
     
  8. DjSidEShoW

    DjSidEShoW Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    126
    Joined:
    Nov 17, 2012

    Nov 17, 2012
    126
    49
    43
    Male
    West Palm Beach, FL U.S.A.
    BobZhome and bawlz mcnutt like this.
  9. BobZhome

    BobZhome Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    138
    Posts:
    351
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    351
    625
    138
    Male
    MA
    I just posted my CM10.2 build: https://sites.google.com/site/bobzhomeroms/ms769a43
    There is still way to many issues with it to use on a daily bases, but it is stable to run...the issues and new gapps are also list on the page.
     
    DjSidEShoW and bawlz mcnutt like this.
  10. bawlz mcnutt

    bawlz mcnutt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Jun 9, 2012

    Jun 9, 2012
    92
    19
    18
    That's all the incentive I need to start working on unlocking the bootloader, Thanks Brah.

    I think I recall using some of BobZhome's roms back when I was with Virgin Mobile and had an Optimus V.


    Edit: And the man himself posts before I finish my reply lol, Thanks Bob I'll be working on getting the BL unlocked as soon as I get back from work tomorrow morning (I work the graveyard shift)
     
  11. bawlz mcnutt

    bawlz mcnutt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Jun 9, 2012

    Jun 9, 2012
    92
    19
    18
    Ok so I managed to get the Bootloader unlocked which is cool and I flashed back the Stock Metro Rom (V10B_00.kdz) but I'm still getting an inverted LG logo and home screen when I first boot up.

    Turning the screen off and back on via power button will fix it for the duration of my phone being on, however when I reboot it goes back to inverted screen on LG logo and Home screen until I hit the power button twice again.

    Any permanent fix for that? I already tried a factory reset and that didn't fix it.

    Also is there a quick way to get into fastboot once the bootloader is unlocked?
     
  12. BobZhome

    BobZhome Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    138
    Posts:
    351
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    351
    625
    138
    Male
    MA
    The LG logo will all ways be inverted, that's part of the unlocked bootloader...but I have fix the home screen in my cm10 builds.
     
    bawlz mcnutt likes this.
  13. bawlz mcnutt

    bawlz mcnutt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Jun 9, 2012

    Jun 9, 2012
    92
    19
    18
    That works for me. :D

    Thanks Bob, you're a gentleman AND a scholar.
     
  14. skinlab

    skinlab Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    190
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    190
    38
    43
    animusfl and bawlz mcnutt like this.
  15. bawlz mcnutt

    bawlz mcnutt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Jun 9, 2012

    Jun 9, 2012
    92
    19
    18
  16. McLovin71

    McLovin71 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    20
    Joined:
    Apr 18, 2011

    Apr 18, 2011
    20
    12
    18
    Mom, Organizer, Writer, Publisher, Singer & Underc
    St. Petersburg, Florida
    How did you do it?

    I did the same thing and now I can't get it to go past the Security Error. Please tell me (in detail) how you got it back to stock and able to use it as a phone again?

    I'm at my wits end right now. I've been working on this for the last 5 hours!:mad:
     
  17. skinlab

    skinlab Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    190
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    190
    38
    43
    Go here. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=44756934
     
  18. kkr007

    kkr007 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 22, 2013

    Sep 22, 2013
    2
    0
    5
    Hi Guys Help needed
    I have a metro pcs LG MS769 . I would like to know if flashing would remove the "sim service provider lock" .I plan to use lyca mobile as it uses T mobile network but when i insert lyca sim it shows sim is service provider locked.

    Also has anyone tried a different sim after flashing/unlocking the bootloader ?Any suggestion to remove "service provider lock".
     
  19. marvintsjr

    marvintsjr Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Oct 21, 2012

    Oct 21, 2012
    45
    8
    16
    Male
    Texas
    I have the security error. All the threads I've read have been complicated, out of order and stupidly put together with lots of rambling. Could someone please break things down in noob terms and give detail. From my understanding I should just be able to run the LG Support tool right?
     
  20. mobileplay

    mobileplay Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    139
    Joined:
    Mar 16, 2012

    Mar 16, 2012
    139
    29
    43
    Florida
  21. marvintsjr

    marvintsjr Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Oct 21, 2012

    Oct 21, 2012
    45
    8
    16
    Male
    Texas
    I tried earlier but windows 8 was acting funny with it.... I'm re-downloading it right now thanks mobileplay :) I got the drivers to install but I get to a inverted LG boot up screen that says fastboot but then what? I tried running the update tool still tells me my phone is missing at 15% I had the server thingy running I even re-downloaded the fireware.
     
  22. mobileplay

    mobileplay Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    139
    Joined:
    Mar 16, 2012

    Mar 16, 2012
    139
    29
    43
    Florida
    You cant run the update tool from fastboot, just flash the bootloader which it seems you have done since your getting the inverted LG logo and thats a good sign. Now turn your phone off, plug the usb cable in and then hold the volume up and power button, that should put you in recovery mode and from there you should be able to flash your kdz.
     
  23. marvintsjr

    marvintsjr Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Oct 21, 2012

    Oct 21, 2012
    45
    8
    16
    Male
    Texas
    It wouldn't flash I had been trying all day, maybe I need another computer or something. It gets stuck at the 15% still and says phone not connected. I'm running window 8 turned off driver security and all to try to get it to work but no luck. Also couldn't finda extended battery for it yet guess I'll have to search harder on both the issues.
     
  24. mobileplay

    mobileplay Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    139
    Joined:
    Mar 16, 2012

    Mar 16, 2012
    139
    29
    43
    Florida
    Are you running the lg updater in compatibility mode for Windows XP. SP3 and run as administrator. I had the same problem before too. Try a different usb cable, leave error message up unplug and plug back in then click retry. When phone is plugged in check device manager and make sure all drivers are installed, nothing missing.
     
  25. marvintsjr

    marvintsjr Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Oct 21, 2012

    Oct 21, 2012
    45
    8
    16
    Male
    Texas
    I have the drivers there and yes I did everything. I think its due to my other LG phone but I have a new L9 now. I rooted with the one click root no problems on flashing required no security error now I need to do the bootloader
     

Share This Page

Loading...