1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root BootLoop random for CM7.1-Ascend-06242011_signed.zip

Discussion in 'Android Devices' started by kevinrubio, Jul 5, 2011.

  1. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    so this ROM from PG (PlayfulGod) CM7.1-Ascend-06242011_signed.zip
    that i've flashed before, is acting weird. I decided to flash the oc kernel witht the ROM. So this is what i am doing
    _____________________________________

    Wipe data/factory reset
    Wipe cache partition
    Advance->Wipe Dalvik Cache
    Mounts and Storage->format boot,data,system, and cache (in order)
    install zip from sdcard->choose zip from sdcard->
    CM7.1-Ascend-06242011_signed.zip
    gapps-gb-20110613-signed.zip
    update-kernel-2.6.29-chaosOC_748-0521-0624-signed.zip
    MetrOFF-v1.3-MMS-GB-Edify-CM_ASOP-No_Roaming_indicator_Off_signed.zip
    Advance-> Fix Permissions
    ________________________________________
    Is there something wrong i'm doing to be staying at the Tron Android Blue screen? Or is the First boot just really long?
    -Thanks in advance
     

    Advertisement

  2. danaj

    danaj Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    723
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    723
    245
    93
    Female
    Tucson, Az
    try it without the overclock
     
  3. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    but that's the whole reason why i re-flashed PG's ROM
     
  4. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,526
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    your phone doesnt like the oc kernel.
     
  5. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    Works well w/o the oc kernel
    And is there a way to fix this problem? If not, Is there another way to overclock to 748 mhz in PG's CM7 Latest Build 6242011?
     
  6. KOLIO

    KOLIO Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:


    No,that's exactly what I told you in another thread,that if your phone doesn't like 729 or 748 that it would immediately reboot,meaning your phone can't handle anything over 710.
    Don't feel bad,most phones can't handle 748.Some can't even handle anything over 600,so,consider yourself fortunate that you have an above average phone that can handle 710.
     
    kevinrubio likes this.
  7. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    but i didnt change the settings yet
     
  8. travioso

    travioso Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    943
    Joined:
    Apr 9, 2011

    Apr 9, 2011
    943
    179
    93
    Ocala, FL
    I run mine at 710, but with that kernel had the same issues.. It just doesnt like that kernel.. Without it it would run fine, but the second that kernel was flashed i'd have nothing but issues regardless of even clocking it at 480... Just my 2 cents..
     
    kevinrubio likes this.
  9. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    thanks
     
  10. sc0pe101

    sc0pe101 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 5, 2011

    Jul 5, 2011
    3
    0
    5
    Imma little sad, really wanted to oc to 748, but it looks like 710 is my stop :(
     
  11. zmcgrew83

    zmcgrew83 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    40
    0
    15
    tattoo artist/sandwich artist
    Arlington,TX
    how do i properly overclock bobz07082011 to 710 0r higher?
     
  12. Scur

    Scur Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,394
    Joined:
    May 1, 2011

    May 1, 2011
    1,394
    481
    163
    Male
    Illinois
    Menu > settings > CyanogenMod settings > Performance > CPU settings

    Make sure you don't have "Set on boot" checked until you're convinced your settings are working good for you.
     
    zmcgrew83 likes this.
  13. zmcgrew83

    zmcgrew83 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    40
    0
    15
    tattoo artist/sandwich artist
    Arlington,TX
    ive tryed to do it this way im acually trying to get it to 710 or higher the highest bobz07082011 build will let me go is 672 doing it this way i would switch to the newest build with 710 built right in but i love the way this rom runs and works just adding the extra performance i want on it now
     
  14. zmcgrew83

    zmcgrew83 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    40
    0
    15
    tattoo artist/sandwich artist
    Arlington,TX
    ok im pretty sure im getting on nerves by now but my phones doing it to me lol will this update-kernel-2.6.29-chaosOC_748-0521-0624-signed.zip work on bobzhomes07082011? if so how do i properly do this? thats how you over clock to 710 or higher i believe i could be right but not quite sure ive done alot of reading learned alot and hoping to learn alot more ty for the help guys
     
  15. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida

    You are running BobZ's Lazy Ascend ROM thats why you cant go any higher. His other 0708 build is 729.

    Heres his 729mhz build. http://www.mediafire.com/?tvulmvft2rurqq6
     
    zmcgrew83 likes this.
  16. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    That kernel overclocks to 748. Be warned tho ALOT of phones hate that kernel. Mine hates it too. But if you want to try it yes you can run that with BobZ's build. Just put it on the root of your sd and flash it over.

    Make a nandroid back up first so incase your phone doesnt like it you dont have to reflash and start over.
     
  17. zmcgrew83

    zmcgrew83 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    40
    0
    15
    tattoo artist/sandwich artist
    Arlington,TX
    so this kernel will run on it thats good i should just make a back up of my rom now? and flash that kernel the same way i would rom? i do have a lazy ascend i have a 2.2 ascend to but im learning all i can on my first ascend before raping my new one lol and can i flash new rom with out repartitioning my sd?do u have a link for that kernel i will try it ive tryed everything else im suprised i havnt bricked this phone yet oh and ty so much for the link above will the same gapps im running now plus the mms fix still work for that build?and whats a2sd? sorry for all of the question just tryin to learn
     
  18. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida

    Yeah you dont have to repartition your sd. Just wipe everything like normal. Format boot, system, cache data and sd ext. I always format the sd too. Formatting your sd will wipe everythign on it tho.

    Heres the 748Mhz kernel. Most likely your phone wont like it. Alot dont.
    Issacj87's 748 kernel for CM7 Ascend.zip

    You will have to reflash the gapps and MetrOff again.

    Heres the latest gapps. I couldnt get the original ones for these to work on BobZ's build so I edited the update-binary file so they work now. Just flash them like normal.

    08282011 (Compat with BobZ's CM7's)gapps.zip

    A2sd or DT's a2sd which comes with CM7 is so all of your apps and dalvik can run off your sd card instead of your internal memory. You sd card has to be partitioned for it to work and also a class 4 or higher sd card is recommended, If you have already partitioned your sd card when CM7 boots up it will automatically move everything to your sd card.
     
    KOLIO likes this.
  19. zmcgrew83

    zmcgrew83 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    40
    0
    15
    tattoo artist/sandwich artist
    Arlington,TX
    so does this mean i cant remove my sd card to put this rom on my phone imma try diff variations of things till i get it right or just destroy this phone thank god for paydays or id be screwed lol im afraid to format my sd card everytime i do i cant seem to get any of my back ups back on it so i can restore my phone and how do i know the lvl of my sd card ?
     
  20. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    Hook your phone up to your computer and copy all the file to a new folder on your desktop. Then unplug and reboot into recovery and wipe everything and format everything. Then pull the battery out (unless you have the 3.0.2.8 recovery just go to power off) then remove your sd card throw it in the computer and throw everything back on to the sd card from the files you copied. And put the rom gapps and metroff on there too and flash the rom and gapps and skip the metroff for now, and reboot.

    I always start over from scratch. I always format everything and put the rom and gapps only, on my sd flash them and then reboot and rebuild everything. I do transfer one old file over after I get it set up which is my contacts folder. But besides that I dont transfer anything from the last rom I was running.

    On your sd card you will see 4,6,8, or 10 with a C around it. Thats the class of your sd. (or you'll see nothing. if theres nothing its a crappy card. Get a new one)

    Heres 2 recoveries that arent in Rom Manager,
    3.0.2.4- http://www.mediafire.com/?g4ic2w1346rh49x

    3.0.2.8 - http://www.mediafire.com/?5v4d3qpgf514358

    Put them on the root of your sd card and type this in, in your terminal emulator:
    su (hit enter)
    flash_image recovery /sdcard/name-of-recovery.img (hitenter)

    ** "name-of-recovery.img" meaning that part should read whatever the recovery img reads when on your sd card. So if it says recovery.img make that last line say that. Or if it says 3.0.2.8 recovery.img make that last line say that. and so on
     
    KOLIO and zmcgrew83 like this.
  21. zmcgrew83

    zmcgrew83 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    40
    0
    15
    tattoo artist/sandwich artist
    Arlington,TX
    yeah my sd card dont say none of that on it is it bad ive already partitioned it?what gb and class sd would be best?
    sorry for all the questions but i like to learn
     
  22. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    I couldnt really tell you to be honest. I did how ever partition my stock 2gb card that came with the phone just as a test run because I partitioned it on the computer but I havent used it tho. Class 10 is the best. And it just depends how much room you want. I have a class 10 8gb which is on sale at Bestbuy for 19.99 right now. Its usually 29.99. You can go up to 16gb.
     
    zmcgrew83 likes this.
  23. zmcgrew83

    zmcgrew83 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    40
    0
    15
    tattoo artist/sandwich artist
    Arlington,TX
    i just got a class 4 8gb SDHC what should i partition it to? im going to be putting on the bobzbuild you were so greatful to give me should i install that and gapps and boot before flashing mms? and is it possible to use my old sd just to put back ups on to use whenever i need?
     
  24. Scur

    Scur Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,394
    Joined:
    May 1, 2011

    May 1, 2011
    1,394
    481
    163
    Male
    Illinois
    I had my 8 gb partitioned to 1024 mb, but that was probably overkill, I don't think it's possible to fill that up without lagging your phone to a standstill. Just go with 512 w/ 32 swap. It'll work fine.
     
    zmcgrew83 likes this.
  25. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    Just go with 528 and 32 like Scur said. 528mb is half a gb which is still ALOT of room for apps. Yeah you could do that. My 4gb card that I had before I got my 8gb still has all the files and stuff on it so its pretty much a back up.

    +1
     
    zmcgrew83 likes this.

Share This Page

Loading...