1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Bootup / battery issues

Discussion in 'Android Devices' started by nyssa, Jan 10, 2012.

  1. nyssa

    nyssa Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    114
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    114
    12
    38
    Female
    fashion retail
    Seattle, WA
    Purchased a Motorola Triumph on Cyber Monday and all has been well with it...until tonight.

    I keep my phone on the charger during work, and tonight was no exception. As I unplugged it and packed things up, it said I had a full charge. When I went to pick my phone up after packing everything else away, my phone was dead. I tried to turn it on and it got stuck on the Motorola logo. Several battery pulls and repeats later, and I never got past the Motorola logo. It just sat there, sometimes for upwards of five minutes.

    I went back to the outlet and plugged it in, and after much fiddling I managed to get it to boot fully...only to be told that I had 0% charge. The phone promptly shut back off again.

    I've been going in circles with this all night. Plugging it in and leaving it plugged in doesn't seem to help - it seems like it's not holding a charge? And that's only when I manage to get it to actually boot, which has only happened twice in the three hours I've been fighting with the phone.

    Any help?

    If it matters, I am rooted and running TG Cyanogenmod.
     

    Advertisement

  2. hotalings

    hotalings Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    281
    Joined:
    Oct 26, 2011

    Oct 26, 2011
    281
    43
    43
    I would try flashing a different rom preferred stock if possible or restore a backup of stock. See if it charges then i had this problem on optimus v where the rom was using so much resources that it killed my battery and did what yours is doing. Flash a different from fixed the issue. You should be able to boot recovery with USB in to keep it from dying.
    I was running a cm7 based rom. As well when it happened to me
     
  3. agentc13

    agentc13 Daleks Über Alles
    Rank:
     #29
    Points:
    923
    Posts:
    7,916
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    7,916
    5,482
    923
    Skaro
    This should not be a ROM issue. How long have you been running CM7?
     
  4. Whyzor

    Whyzor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,108
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,108
    966
    213
    I would be suspiscious of any recent app installs or settings changes. Otherwise it could be a bad battery, if it works fine while plugged in & booted up.
     
  5. nyssa

    nyssa Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    114
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    114
    12
    38
    Female
    fashion retail
    Seattle, WA
    It was still being difficult when I plugged it in, but I left it charging overnight and now things seem to be okay. Still totally suspicious, though...and I *really* can't have my battery randomly croaking on me. I'm moving to a new city on Friday and would very much like NOT to be stranded in some random neighborhood without my phone...

    I've been running CM since the day I got the thing, lol. December 5. Exceptional battery life previously (comparably speaking).

    I contacted VM (without telling them I'm rooted, lol), and they say they're going to send me a new battery. But if all goes well, I'd like to sort THIS issue out as well - then I'll have two batteries! :3
     

Share This Page

Loading...