1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Brick...? help please.

Discussion in 'Android Devices' started by trapspringer, May 28, 2011.

  1. trapspringer

    trapspringer Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    10
    1
    36
    Ok! I achieved root with gingerbreak. However, when I tried to install the custom recovery tool http://androidforums.com/getitnowmarketing/256286-custom-recovery-ms690-optimus-m.html it went into:

    Fastboot mode started
    udc_start()

    I tried taking out the battery and restarting as normal as well as holding the home+vol_down+pwr and it keeps going into that screen. I've tried reading some of the unbricking tutorials but i'm not getting anywehre. I also tried going to the [Resolved] [HOW TO] Unbrick LG Optimus One P500 from fastboot mode started udc_start().. - xda-developers but I can't find the stock rom for my phone. My phone came stock with 2.2.1.

    Thanks in advance.
     

    Advertisement

  2. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,458
    413
    Jax Fl
  3. trapspringer

    trapspringer Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    10
    1
    36
    when following this guide when and how would i need to connect my phone to the comptuer? If i just put the usb cable on then it goes straight to the fastboot screen, can I connect it using the recovery start up (back/return button +vol_up+connect usb)?
     
  4. blaxican25

    blaxican25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,520
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    1,520
    730
    213
    Another planet Far Away
    did you get it fixed?
     
  5. t3084

    t3084 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    327
    28
    43
    Tustin, CA
    you may just need to time it right, when the software starts to look for the device, plug it in.
     
  6. trapspringer

    trapspringer Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    10
    1
    36
    No sir, I have not been able to get it fixed.
     
  7. joneidy

    joneidy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    307
    Joined:
    Jan 15, 2011

    Jan 15, 2011
    307
    376
    88
    Computer Technician; Currently Developing for Andr
    Methuen, MA
    Check your pms. Sorry for my late reply
     
    trapspringer likes this.
  8. joneidy

    joneidy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    307
    Joined:
    Jan 15, 2011

    Jan 15, 2011
    307
    376
    88
    Computer Technician; Currently Developing for Andr
    Methuen, MA
    Check your pms
     
    o1sbo3rn and trapspringer like this.
  9. trapspringer

    trapspringer Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    10
    1
    36
    Thanks a lot joneidy, you helped me a lot.
     
  10. t3084

    t3084 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    327
    28
    43
    Tustin, CA
    So we can assume your phone is back up and running? :)

    what did you need to do to recover your phone?
     
  11. trapspringer

    trapspringer Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    10
    1
    36
    Yes my phone is working again. Thank you
     
  12. darryim

    darryim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    362
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    362
    75
    53
    CAN you guys pleasee help i have the same problem i rooted my phone den rebooted in recovery mode den my fone restarted den only thing i cud see its black screen i been tryin to fix it but I can't find the stock rom for my phone. My phone came stock with 2.2.1. too PLZ joneidy maybe you can help me bro help a brother :(
     
  13. darryim

    darryim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    362
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    362
    75
    53
    CAN you guys pleasee help i have the same problem i rooted my phone den rebooted in recovery mode den my fone restarted den only thing i cud see its black screen i been tryin to fix it but I can't find the stock rom for my phone. My phone came stock with 2.2.1. too PLZ joneidy maybe you can help me bro help a brother :(
     
  14. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,458
    413
    Jax Fl
    If your getting a black screen it sounds like you tried to flash a 2.2 rom.
    If you have custom recovery boot into it. vol down home and power at the same time til recovery comes up. if you dont have custom recovery use lg updater to upgrade back to 2.2.1
     
  15. Seirren

    Seirren Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    Apr 17, 2011

    Apr 17, 2011
    38
    5
    16
    Nursing Student
    USA - Florida
    Once your in custom recovery you have 2 choices either flash a working ROM from your SD card or Wipe all user data both will get your phone started up. Wiping all user data will put the phones default ROM back on.
     
  16. itsjperez

    itsjperez Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Jun 4, 2011

    Jun 4, 2011
    15
    1
    16
    This happened to me about two weeks ago and I FREAKED cause I knew what I had did & it happened cause I used ROM Manager, worst mistake ever. So anyways after that happened I kept trying to get my phone to work and I didn't even think about checking the internet for how to fix it, so I just kept connecting and disconnecting it into my computer and it'd would say "port changed" or some shit like that; but i'm not exactly sure what I did but I took my battery out, plugged my phone in, then put the battery back in when the 'battery required' screen came up a couple times and that just started my phone up as usual. I hope some of that helped cause I know you're freaking out about your phone =/
     
    HAZEGOTJUTWIST likes this.
  17. mike daddy

    mike daddy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jun 4, 2011

    Jun 4, 2011
    3
    0
    5
    hey guys i need help! i think i bricked my htc evo trying to flash the cyanogen mod 7 onto it and now whenever i turn it on it goes straight to the white screen witht the 3 little andriods at the bottom, ive tryed alot of things an at the top it says my phonee is S-ON. and it loaded the pc36img.zip file but then it says "update failed, main version is older!" any help would be greatly liked thanks!
     
  18. Darnell0216

    Darnell0216 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    825
    Joined:
    Feb 15, 2011

    You should be asking in the HTC/HTC Evo subforums. Us Optimus M folk can't help ya much.
     
  19. o1sbo3rn

    o1sbo3rn Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 8, 2011

    Jun 8, 2011
    13
    1
    16
    ok i think i'm in the right place for my phone cause the same thing happend with my optimus m when i start it it goes into the fastboot mode screen and i really need help with this i don't know what to do i was using rom manager to back up my rom and install a new one but something happend and i can only get the phone to go into s/w upgrade and fastboot mode i am a noob to android stuff and don't know where to start
     
  20. Darnell0216

    Darnell0216 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    825
    Joined:
    Feb 15, 2011

    People always find this forum after using ROM Manager :(

    ROM MANAGER WILL BRICK THE OPTIMUS M!!!
    (I'm only doing this because someone is bound to do it to you, lol)

    Send a PM to joneidy and they should be able to help you. Make sure you mention you used ROM Manager :)
     
  21. o1sbo3rn

    o1sbo3rn Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 8, 2011

    Jun 8, 2011
    13
    1
    16
    ok i sent him a pm and did mention that i used rom manager hopefully he can help me get my phone back up and running. i will defenently not make a mistake like this again
     
  22. o1sbo3rn

    o1sbo3rn Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 8, 2011

    Jun 8, 2011
    13
    1
    16
    got my phone back up and running thanks to joneidy. i am soo gratefull and verry happy about my lg optimus m now that it is fixed :)
     
  23. lyubimov

    lyubimov Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    29
    2
    16
    Fort Lauderdale, FL
    God damn it, I made the same mistake :mad:
    I was playing with that app RootTools and there was an option reboot into recovery (or smth like that) I decided to give it a shot, because it seemed so easy after all the pain I went through typing numerous times all that stuff in ADB (with no luck) as described in this thread (http://androidforums.com/optimus-m-...ecovery-2-2-1-stock-phones-2.html#post2852665).
    And after restarting I have the same problem!
    I've sent Joneidy a message hope he will help.
    BTW maybe smb from those who already got help from Joneidy can help me. I will greatly appreciate that.
    Thank you
     
  24. joneidy

    joneidy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    307
    Joined:
    Jan 15, 2011

    Jan 15, 2011
    307
    376
    88
    Computer Technician; Currently Developing for Andr
    Methuen, MA
    Check your pms. LOL
     
  25. lyubimov

    lyubimov Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    29
    2
    16
    Fort Lauderdale, FL
    Your PM box is full can't send a message. Installing win7 right now. Let you know when done
     
Tags:

Share This Page

Loading...