1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Bricked, but why?

Discussion in 'Android Devices' started by Slick, Jan 22, 2014.

  1. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
    I was reading through the android forums when i thought (I dont have a nandroid backup ) So i booted in to CWM and tried to back it up. It said an error occurred so i did not think much of it and rebooted my phone. its in a boot loop and wont turn on. Any idea on how to fix it and/or why this happened?
     

    Advertisement

  2. sanjuro77

    sanjuro77 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    376
    Joined:
    Jan 5, 2013

    Jan 5, 2013
    376
    121
    88
    Male
    OH10
    Not sure why it happened, (perhaps you tried to save the backup to your phone instead of SD and didn't have enough space?)but you could probably download and install one of the several choices of ROMs or stock backups that are floating around here to fix it.
    Make sure you have the correct version of CWM for your phone and software version, and make sure the ROM or backup is compatible as well.
    I.e. you wouldn't want to try to flash a stock ICS backup onto a newer JBOOB.
     
  3. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
  4. sanjuro77

    sanjuro77 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    376
    Joined:
    Jan 5, 2013

    Jan 5, 2013
    376
    121
    88
    Male
    OH10
    I believe that one should work. You don't need to flash it with Odin though, just save it to your SD and install with cwm.

    Before you do that though, which version of cwm are you using?
     
  5. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
    CWM v6.0.3.6

    Also when i boot into CWM it says warning: no file_contexts
     
  6. sanjuro77

    sanjuro77 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    376
    Joined:
    Jan 5, 2013

    Jan 5, 2013
    376
    121
    88
    Male
    OH10

    That should be the right version. That warning just happens every time with .6, you can safely ignore it.
     
  7. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
    My computer dose not have an sdcard slot and i dont have a micro to SD adapter.
     
  8. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
    I used my dads old S3 and put my sd card in it then plugged then usb into the my computer and dragged the file on. I installed the zip from external sd card and the same thing still happens.
     
  9. ravollmer

    ravollmer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    118
    Joined:
    Nov 4, 2012

    Nov 4, 2012
    118
    44
    43
    Male
    lawn care specialist
    Erie Pennsylvania
    Did you try wipe cache and delvic cache . And I've always factory data reset before flashing rom. Might want to give it a shot.
     
  10. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
    already tried. Sucks being without a phone :(
     
  11. sanjuro77

    sanjuro77 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    376
    Joined:
    Jan 5, 2013

    Jan 5, 2013
    376
    121
    88
    Male
    OH10

    I hear ya. I soft bricked mine once for three days before I got it working again. But as long as you've got recovery mode and download mode it can be fixed!

    Did your phone come out of the box with ICS or JB?
    This might be a silly question, but when you used Odin to flash CWM, did you remember to pull the battery after and then boot directly into recovery? I only ask because the phone would have rewritten the stock recovery if it just booted normally the first time.
    Also, is it a proper bootloop or is it just stuck on the Samsung logo? Sometimes after flashing things it can take up to around 20 minutes to boot the first time.
     
    knumic and Slick like this.
  12. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male

    I cant recall what it came with only because there were problems with my phone and i had to keep sending the old back and getting the new one about 5 times. And its stuck on the samsung logo. Also i did pull the battery after and then boot directly into recovery. Ill try letting it sit for 30 min. Thank you so much for helping and replying quickly!:D
     
  13. sanjuro77

    sanjuro77 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    376
    Joined:
    Jan 5, 2013

    Jan 5, 2013
    376
    121
    88
    Male
    OH10
    If it didn't work-
    If your phone came with JB, then that older ROM *might* not work (i could be mistaken). It was for ICS Reverbs that had been updated to JB.
    You might try downloading SuperBoy's latest Party Time JB and try flashing that, if I'm not mistaken that was built from stock JB. Also try downloading it directly to your SD card if you can, sometimes Windows file transfers can corrupt the ROM.
     
  14. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
    Tried the party time rom still no luck.
     
  15. sanjuro77

    sanjuro77 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    376
    Joined:
    Jan 5, 2013

    Jan 5, 2013
    376
    121
    88
    Male
    OH10
    Well damn. I've only got a couple other ideas - you can try reflashing CWM, I guess there's a possibility it didn't flash correctly...or try using TWRP recovery instead of CWM.
    Then there's Tyler1998's Odin-flashable stock backup, I think the thread it's in is called "I'm making stock jellybean backup".( I'd link to it but I'm on the app) If you go that route, read the instructions carefully, it's a bit more involved than the average backup.
    It is also actually a stock ICS backup but if it works you should still be able to upgrade to JB.
     
  16. soxtober05

    soxtober05 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    357
    Joined:
    Aug 29, 2012

    Aug 29, 2012
    357
    77
    73
    Makes big, yellow tractors
    Small midwest town
    knumic and sanjuro77 like this.
  17. superboy4444

    superboy4444 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    794
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    794
    236
    93
    Male
    Eatonville, WA
    try flashing a different recovery...i have a pretty good idea its a recovery issue
     
  18. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,420
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    6,420
    1,204
    353
    Male
    MECHANIC OBDII. NOS. FUEL INJECTION. Saving a Life
    Park Ave., HELL
    Make sure your not mixing the international with a regular. Just try a custom such as CyanogenMod or pacman and maybe mokee
     
  19. soxtober05

    soxtober05 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    357
    Joined:
    Aug 29, 2012

    Aug 29, 2012
    357
    77
    73
    Makes big, yellow tractors
    Small midwest town
    This recovery has proven to be universal for ICS 4.0.4 and JB 4.1.2:
    http://androidforums.com/reverb-all-things-root/765187-recovery-cwmt-6-0-3-6-jb-md6-mi2.html

    This one is a Touch UI and was used prior to 6.0.3.6:
    http://androidforums.com/reverb-all-things-root/701566-recovery-touch-cwm-v6-0-3-0-a.html

    This link has both the original 6.0.2.3 CWM (also referred to as Test8), as well as a link for the STOCK 4.0.4 <3e> recovery:
    http://androidforums.com/reverb-all-things-root/730331-recovery-support-mirrors-dead-links.html

    And of course here's the T.W.R.P. 2.6.1.0 link:
    http://androidforums.com/reverb-all-things-root/782256-recovery-twrp-2-6-1-0-a.html

    Peace,
    Sox
     
  20. dark_samus

    dark_samus Member
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    67
    Joined:
    Dec 14, 2012

    Dec 14, 2012
    67
    32
    33
    Male
    the problem here is not recovery or anything it is corrupted data partition which is about the only thing that'll cause a bootloop other than a mismatch on system data like when flashing a new rom that isn't stock based... to fix your problem try this if you're familiar with adb

    adb shell

    $ su

    # cd /data

    # rm -rf system

    # reboot

    (note: you dont have to type the $ or the # these just specify the level of permissions you have ($=user #=root))
    just do a factory reset if you aren't familiar with adb or it doesn't work, you'll lose your apps but have your phone back, if that doesn't work you'll most likely have to format your data partition which will destroy any files that aren't on your removable storage... I know it sucks but sometimes you gotta do what you gotta do....
    hope you can get your phone back

    EDIT: also just an FYI, your phone is NOT bricked if it has adb or odin mode or is playing a boot animaition or has recovery... just so you know
     
  21. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
    I already factory rest and i wiped cache partition. Also i tryed what soxtober05 suggested but i cant put the files in the recovery location because my phone is boot loop and wont turn on.

    Also should i just install this from recovery?
    This recovery has proven to be universal for ICS 4.0.4 and JB 4.1.2:
    [RECOVERY] CWMT-6.0.3.6 for JB MD6/MI2
     
  22. sanjuro77

    sanjuro77 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    376
    Joined:
    Jan 5, 2013

    Jan 5, 2013
    376
    121
    88
    Male
    OH10

    I thought you said you were already using 6.0.3.6?
     
  23. dark_samus

    dark_samus Member
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    67
    Joined:
    Dec 14, 2012

    Dec 14, 2012
    67
    32
    33
    Male
    Monster you're gonna have to format the data partition (different than factory reset)
     
  24. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
    I thought some one said to re flash it?
     
  25. Slick

    Slick Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Oct 7, 2012

    Oct 7, 2012
    130
    14
    38
    Male
    Is it different from "Wipe Cache Partition" Because i already did that :thinking:
     

Share This Page

Loading...