1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root bricked phone

Discussion in 'Android Devices' started by kampervan, Jul 22, 2013.

  1. kampervan

    kampervan Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 16, 2013

    Jul 16, 2013
    9
    4
    6
    ok have mucked up and now have a phone that goes to white htc screen. can get into hboot screen and shows as unlocked. cant find a ruu file as virgin and 3.513.X.x. have made goldcard and added PD98IMG.zip with relevant bootimage flashed. but still white screen. adb only seems to work when phone just switched on then phone reboots and adb devices finds nothing. is s-on . have read so much and tried so many things.

    at a loss now, any help or direction appreciated
     

    Advertisement

  2. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    3,468
    Posts:
    25,129
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    25,129
    19,769
    3,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Can you tell us how the phone got into this state, whether you are rooted or not? Any information may help in identifying the solution.
     
    scotty85 and scary alien like this.
  3. kampervan

    kampervan Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 16, 2013

    Jul 16, 2013
    9
    4
    6
    cant remember all the mistakes i seem to have made, but basically tried to flash custom rom which has wiped my phone. any rom i try and write says signature wrong. dont think rooted but dont really understand what it involves. bootloader is iunlocked.
     
    scotty85 likes this.
  4. kampervan

    kampervan Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 16, 2013

    Jul 16, 2013
    9
    4
    6
    now getting main version is older when using goldcard
     
    scotty85 likes this.
  5. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    3,468
    Posts:
    25,129
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    25,129
    19,769
    3,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Do you have a custom recovery. You won't be able to flash a ROM otherwise.

    If you do, look for an option to disable or toggle signature verification. That will let you flash the ROM. You need to do a factory reset before flashing a ROM.

    For RUUs, you cannot downgrade to an older firmware than you currently have. That's probably your problem there - you need a more recent RUU. If you remember what you were running, please tell us - I don't know this device, but there are people here who will be able to advise on RUUs.
     
    kampervan, scotty85 and scary alien like this.
  6. kampervan

    kampervan Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 16, 2013

    Jul 16, 2013
    9
    4
    6
    INFOversion-main: 3.13.351.4
    Is on virgin
    If anyone knows of ruu as otherwise junk.
     
  7. scary alien

    scary alien not really so scary
    Moderator
    Rank:
     #11
    Points:
    2,138
    Posts:
    22,319
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    22,319
    23,815
    2,138
    Male
    space alien ;)
    Indy
    Hey kampervan,

    Sorry you're having difficulties :(...but I wanted to let you know that I've moved you over to the all-things-root sub-forum for the time being (unless my good friend Hadron thinks I'm all wet here and I'll move you guys back :)).

    Cheers and best of luck!
     
    Hadron and scotty85 like this.
  8. scotty85

    scotty85 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,131
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,131
    7,411
    1,413
    youre far from bricked if all youve done is flash a custom rom.

    as hadron said,look for a siginiture verification in your recovery. once you find that,youll need to flash the rom,then install the boot image manually since youre still s on.

    this guide is for the rezound,but the concept is the same,you need to pull the boot image from your rom and flash it in fastboot: http://androidforums.com/rezound-all-things-root/499172-how-manually-flash-roms.html#post3933400

    failing that,you can get around the ruu's main version error by flashing this zipfile in recovery. it will set your main version to a generic 1.00.000.0: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23169557&postcount=4

    if your gold card is correctly made,you can flash any ruu at this point. if you get cid/mid errors,your gold card is not corrrect. in this situation,youll just need to find an older ruu that matches your cid/mid. i.e. something older with the 351: x.xx.351.x

    you will need to re-lock to run an ruu( fastboot oem lock )

    hope that gets you sorted :)
     
    kampervan, Hadron and scary alien like this.
  9. kampervan

    kampervan Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 16, 2013

    Jul 16, 2013
    9
    4
    6
    This recovery bit always gets me as does nothing. Can fastboot boot recovery.img but that just reboots to htc screen. Using recovery in hboot on phone the same. So cant use adb can fastboot. Dont have recovery. S-on.
    Anymore ideas, as I am stuck
     
  10. scotty85

    scotty85 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,131
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,131
    7,411
    1,413
    What recovery are you using? Make sure its for ace models and double check its md5 sum
     
    scary alien and Hadron like this.
  11. kampervan

    kampervan Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 16, 2013

    Jul 16, 2013
    9
    4
    6
    Dont understand how to use recovery. If I flash a recovery it just goes to boot loop.if I press recovrry from hboot it just goes to boot loop.
     
  12. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    3,468
    Posts:
    25,129
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    25,129
    19,769
    3,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    As Scotty asked, what recovery are you using? You need to make sure it's compatible with your phone and not corrupted (hence the suggestion that you check the md5). Like ROMs, recoveries are built for specific phones. From what you describe it sounds possible that there's something wrong with your recovery. If you can give a link to where you downloaded it from that might help.
     
    scotty85 and scary alien like this.
  13. kampervan

    kampervan Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 16, 2013

    Jul 16, 2013
    9
    4
    6
    Absolute stars you lot got clockwork recovery from xda now able to see things
     
    scotty85 and scary alien like this.
  14. kampervan

    kampervan Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 16, 2013

    Jul 16, 2013
    9
    4
    6
    ok now have a version 1.72.405.3 bootloader 0.85 how do i get bootloader flashed to be able to unlock, sorry also virgi001 carrier
     
  15. scotty85

    scotty85 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,131
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,131
    7,411
    1,413
    you can find the new hboots on htcdev when you start going thru the unlock process. there are a couple linked in the htcdev guide: http://androidforums.com/desire-hd-...-how-unlock-install-recovery-root-htcdev.html

    since youve successfully installed a wwe ruu,id think you could get that one to install. you may need to update first to a newer build,im not sure if the new hboot will boot the old rom. the newest wwe build is 3.12.405.1 you can find .zip and .exe versions here: Shipped ROMs
     
    scary alien likes this.

Share This Page

Loading...