1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Root Browser Crashes on Launch - xtrSense

Discussion in 'Android Devices' started by Jethro, Oct 31, 2010.

  1. Jethro

    Jethro Well-Known Member
    Thread Starter
    36

    Nov 10, 2009
    104
    3
    36
    Hi, my stock browser used to crash immediately upon launch, no matter where it was being launched from. So I always have to start the browser twice.

    But I recently rooted and went with xtrSense. At first it all seemed smoother, but after a few days, it's back to crashing on launch again. Once I re-launch, it seems to work fine, but this is still a hassle.

    Thought rooting would b my magic "fix-all" ; )

    Anyone else?!?
     

    Advertisement

  2. erisuser1

    erisuser1 Well-Known Member
    223

    Nov 11, 2009
    1,644
    759
    223
    I have crashed the browser in every ROM I have tried, so there is room for improvement in all of them. Having said that, I will note that the 2.1 HTC browser seems to crash far easier than any others that I have used.

    I'm not sure, but the browser in xtrSense might be the same one that is in the stock htc release.

    Rooting is not a cure-all; it may fix many things, but believing that it will fix every last bug is simply not realistic.

    I had the browser crash on start problem a long time ago on a ROM that I cannot remember now, but I fixed the problem by clearing all caches/cookies/settings data associated with the browser, and it never recurred.

    You have many options, including using different browsers.

    eu1
     
  3. doogald

    doogald Well-Known Member
    483

    Jan 7, 2010
    6,687
    1,924
    483
    I remember reading somewhere that turning off location services in the browser (menu->more->settings, turn "enable location" off) seems to fix that problem. Also, of course, restarting the phone seems to fix it. I'm actually running xtrSENSE myself now, and the browser thing hasn't happened to me yet; if it does, we know that setting isn't the problem.
     
  4. Podivin

    Podivin Well-Known Member
    213

    Nov 29, 2009
    3,679
    881
    213
    Jacksonville, Fl
    Also, if you've copied bookmarks from a 2.1 ROM to a 2.2 ROM (or vice versa) OR restored the browser from one ROM version to another that tends to annoy the browser and cause this same behavior. I've made both of these mistakes along the way. :)
     

Share This Page

Loading...