1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Browser Default Home Page Setting Usless

Discussion in 'Android Apps & Games' started by gapi, Jan 5, 2012.

  1. gapi

    gapi Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    1,593
    Joined:
    May 14, 2011

    Galaxy Nexus ICS 4.0.2

    When I setup the browser options it let me set a homepage. For me its Google.

    On my home PC when I open the browser thats where it goes.

    On the Galaxy it goes to the last page I opened and there is no way to get to the home page short of a book mark or entering an address.

    I just want it to default to the home page when opened.

    Thanks
     

    Advertisement

  2. tcat007

    tcat007 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,722
    Joined:
    Jan 31, 2011

    Jan 31, 2011
    1,722
    262
    163
    Texas
    Which browser? I have a home button in Dolphin HD. If you exit clearing data, it should open at home. Should be a setting for exit options.

     
  3. 2012

    2012 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    51
    Joined:
    Jan 1, 2012

    Jan 1, 2012
    51
    10
    18
    UK
    Is it not in browser > more > settings > set home page?
     
  4. UssjTrunks

    UssjTrunks Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    364
    Joined:
    Nov 10, 2011

    Nov 10, 2011
    364
    55
    53
    Opera will open the last page you were on, unless you exit the page before quitting. I'm sure other browsers do the same.
     
  5. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
     #25
    Points:
    1,108
    Posts:
    15,150
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    15,150
    4,824
    1,108
    Male
    Dolphin and Boat both go back to home/tab page.

    For the stock browser, you should close the windows if you want to go back to home page.
     
  6. gapi

    gapi Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    1,593
    Joined:
    May 14, 2011

    Stock browser. I just want it to open to google.com when I open it from the home screen. Not to the last visited page. I seen the page, I don't want to see it every time I open the browser. Mercy, why is there a home page setting if you cannot use it. ??

    Yeh, been there, done that. What good is it? I set it to google.com but I never see a way to go home.
     
  7. maccboy

    maccboy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    20
    4
    16
    IT
    Cheshire, UK
    I use a Google Search widget on the home page instead of a browser shortcut. Just a thought. It works for me!
     
  8. aysiu

    aysiu Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    966
    Joined:
    Mar 6, 2011

    Mar 6, 2011
    966
    262
    113
    I don't think you understand what a home page is. It doesn't mean "the page you will always see first under any circumstances." It means the default page. So, for example, if you close all existing windows in the default browser, it'll load your home page as a new window. If you click the home button in the browser, it'll load your home page.

    Nevertheless, I think you can get what you want.
    Instead of having the browser button on your launcher screen, have a bookmark shortcut for google.com and then click that instead of the browser button.

    If you like the look of the browser icon instead of bookmark icon, you can use an alternative launcher like ADW, which allows you to change each launcher to its own custom icon.
     
  9. pool_shark

    pool_shark Android Expert
    Rank:
     #64
    Points:
    343
    Posts:
    2,520
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Aug 21, 2010
    2,520
    578
    343
    Male
    Infrastructure Engineer
    Ohio
    The problem is the stock browser doesn't have an exit button, so if your browser isn't fully closed it opens to where you left off, but I do understand your point.
     
  10. gapi

    gapi Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    1,593
    Joined:
    May 14, 2011


    Thanks All,

    Thats all I needed to know. I removed the browser shortcut from the bar and replaced it with a Google.com Book mark. Done!
     
  11. tcat007

    tcat007 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,722
    Joined:
    Jan 31, 2011

    Jan 31, 2011
    1,722
    262
    163
    Texas
    Great. You can even replace the bookmark icon with a browser icon to make it look like you're opening the browser... and indeed you are.

     
  12. floydzepplin

    floydzepplin Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    1
    0
    5
    Asus Transformer T100

    Similar problem but I don't just want a band-aide solution. USAToday has hi-jacked my Browser. The problem is that I can't get access to the Browser settings to restore my favorite home site. I can't get to the navigation ribbon that I used to access by scrolling upwards to the top of the screen. I tried to un-install the browser and then re-install it via the "aps" tab in the settings but the best I could do there was to disable of force shutdown. I need either a way to get to the settings for browser or a way to un-install it.

    I'll search the blog for the un-install option when I finish here.
     

Share This Page

Loading...