1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

Support Browser Issue?

Discussion in 'Android Devices' started by Starbuckpga, Jan 3, 2012.

  1. Starbuckpga

    Starbuckpga Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    98
    Joined:
    Nov 14, 2011

    Nov 14, 2011
    98
    43
    23
    Anyone else have this issue with their Nexus? If I am on a forum and typing a response, when I type, the screen doesn't follow my typing. Meaning I have to stop typing, then scroll over to make sure I didn't misspell anything. Then when I start typing again it goes all the way back to the left of the forum on the screen again. Even if I manage to put my cursor over where I am typing. I've tried the stock browser and the Dolphin browser, both seem to do it.

    Also, is there not an auto spellchecker built into the browsers either? That's another issue I've noticed.
     

    Advertisement

  2. pool_shark

    pool_shark Android Expert
    Rank:
     #110
    Points:
    243
    Posts:
    2,489
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Aug 21, 2010
    2,489
    541
    243
    Male
    Enterprise Server Engineer
    Ohio
    The nexus has javascript problems. I have brought it up on several occassions or several forums. It seems most are just ignoring it.
     
  3. Starbuckpga

    Starbuckpga Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    98
    Joined:
    Nov 14, 2011

    Nov 14, 2011
    98
    43
    23
    Any chance the update getting ready to be released would fix this issue? I am on several forums quite often and must say it is really annoying. Quite disappointing.
     
  4. pool_shark

    pool_shark Android Expert
    Rank:
     #110
    Points:
    243
    Posts:
    2,489
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Aug 21, 2010
    2,489
    541
    243
    Male
    Enterprise Server Engineer
    Ohio

    I agree, it is very annoying. There is one forum I can't use at all because it leaves a page of blank space after the entered text.

    I hope there will be a fix for it soon. I submitted a javascript bug report to google, others have as well for different problems with javascript.
    I believe the developer of Dolphin HD also submitted a bug report.
     
    Starbuckpga likes this.
  5. jamisont

    jamisont Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    204
    Joined:
    Dec 17, 2011

    Dec 17, 2011
    204
    55
    53
    Im testing this to see if i get anyproblem with typing... so far no problem i see with it. I see what u mean now lol. Its annoying dmnit...##$%%
     
  6. PhilosoRaptor

    PhilosoRaptor Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    722
    Joined:
    Jan 26, 2010

    Jan 26, 2010
    722
    108
    93
    US Army - 25B (I.T. Specialist)
    Ft. Knox, KY
    Yeah, I know exactly what you're talking about, OP. It's very annoying. It seems to be a bit more manageable in landscape mode though. Another thing that makes it worse is that when you try to place the cursor back somewhere to edit a word, the cursor doesn't stay where you put it and jumps around everywhere which makes it a pain to edit anything. I have to bring up the keyboard arrows (in Swype, not sure if the stock keyboard has arrows to move the cursor) and manually move the cursor to get it to go where I want.
     
  7. Starbuckpga

    Starbuckpga Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    98
    Joined:
    Nov 14, 2011

    Nov 14, 2011
    98
    43
    23
    Heh yeah I forgot to mention this as well. I was trying to edit something over the holidays, almost got so pissed and threw my Nexus against the wall. I was pissed...lol.
     
  8. vandyman

    vandyman Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,209
    Joined:
    Sep 9, 2011

    Sep 9, 2011
    1,209
    730
    233
    Industrial Electrician
    South Jersey
    If you are on a forum, use the forum app.

    Android Forums app;
    LINK
     
  9. BubbaNexus

    BubbaNexus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    541
    Joined:
    Nov 13, 2011

    Nov 13, 2011
    541
    66
    78
    yes! thought i was the only one. editing and typing on these forums is a pain in the ass lol

    i'm sure the update will fix it (hopefully lol)


    you sure don't hear anyone reporting this bug for some reason....
     
  10. Starbuckpga

    Starbuckpga Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    98
    Joined:
    Nov 14, 2011

    Nov 14, 2011
    98
    43
    23
    This is fine as long as you are using this forum. However I am a member of several other forums with various topics that do not have this option. It's been suggested, but still does not fix the issue at hand.
     
  11. crankerchick

    crankerchick Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    593
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    593
    113
    93
    Tapatalk is a forum app that supports many MANY forums. I use it on my XOOM because browser on Honeycomb has the worse lag ever in typing in certain kind of webpages, like forums.
    It doesn't help with non-forum pages, but it's at least a work around for forums.

    I was hoping this would all get addressed in ICS.
     
  12. knavs

    knavs Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 9, 2012

    Jan 9, 2012
    1
    0
    5
    Im having different issues with my browser, i probably should not term it an issue I just don't know how to do it and have searched the net for the last hour with no luck.

    I have saved the wrong password and user name into the browser and like an idiot got the browser to remember the username and password. Now im trying remove the wrong password and username but have no clue in doing so.

    Anyone know where the password manager (or work around) is on the galaxy nexus stock browser?

    Im on 4.0.1
     
  13. AndroidFeign

    AndroidFeign Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 14, 2011

    Nov 14, 2011
    11
    0
    35
    MI
    I don't know if you have figured this out yet but it's pretty simple. Open the browser pull down the page so the minimize and menu options come up. Select the menu option(three vertical squares) and then settings. Select Privacy and Security and then scroll all the way to the bottom. Clear passwords is the option you want. I'm on 4.0.3 but I think it's the same.
     
  14. BubbaNexus

    BubbaNexus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    541
    Joined:
    Nov 13, 2011

    Nov 13, 2011
    541
    66
    78
    come to think of it, my last two android phones had this too. android just has a crappy browser.
     
  15. JM33

    JM33 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    162
    Joined:
    Oct 26, 2009

    Oct 26, 2009
    162
    25
    43
    Maui, HI
    I find this quite annoying also. Almost as annoying as trying to use the "Search this Thread" feature at the top. You know the one that opens a search box that disappears before you can start typing.
     
  16. ngforever1989

    ngforever1989 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    34
    Joined:
    Jul 14, 2012

    Jul 14, 2012
    34
    0
    15
    I think this is worthy of a bump, because I'm running jellybean on gnexus and its still a major problem for me
     
  17. Tim K

    Tim K Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,649
    Joined:
    Nov 2, 2009

    Nov 2, 2009
    1,649
    471
    183
    Male
    Phila, PA
    The 4.0.4 ICS update fixed this for me. I don't have a problem in JB either. What browser are you using? I use Chrome mostly but see no issues with the stock 'browser' either.
     
  18. ngforever1989

    ngforever1989 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    34
    Joined:
    Jul 14, 2012

    Jul 14, 2012
    34
    0
    15
    stock browser as well. I also get the problem with the search function, but even bigger problem i get with it is after the search box disappears my keyboard fails and dooesnt type anything. it happens allot actually and have to completely close my browser to get it working. it happens in the stock text app aswell. on top of that sometimes I'll be typing and letters I'll type will automatically backspace themselves. it all happens with stock keyboard and Swype.
     
  19. Tim K

    Tim K Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,649
    Joined:
    Nov 2, 2009

    Nov 2, 2009
    1,649
    471
    183
    Male
    Phila, PA
    Well the search box is still a problem but I never have a keyboard issue. Not sure if the search box is an android problem or a coding issue.
     
Tags:

Share This Page

Loading...