1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Support Bugs on JB2 (Android 1.6)

Discussion in 'Android Devices' started by abesh, Feb 23, 2010.

  1. abesh

    abesh Well-Known Member
    Thread Starter
    16

    Jan 23, 2010
    58
    5
    16
    India
    For one I noticed :

    1) Disabling Sound for SD Card Notifications does not work :(

    Can anyone else confirm ? Has anyone else faced any other issues ?
     

    Advertisement

  2. umm, what are sd card notifications? :thinking:
     
  3. abesh

    abesh Well-Known Member
    Thread Starter
    16

    Jan 23, 2010
    58
    5
    16
    India
    Sounds that your system makes when u connect/disconnect USB and mount/unmount your phone on your PC. You can use the settings in Settings -> Sound & Display -> SD Card Notifications to turn it on or off.

    Unfortunately even if it is turned off in my phone, it still issues an audible notification. Did not have this problem with earlier firmwares (IK4, IK5)
     
  4. you could just set the sound as a silent mp3 for a workaround (and use individual notifications for sms, mail, etc.)

    i already do that to shut up the notification about (un-)plugging the 3,5mm jack
     
    abesh and MichaelW like this.
  5. lazarus101

    lazarus101 Well-Known Member
    16

    Sep 1, 2009
    70
    6
    16
    If you have an unlock pattern when you hit unlock button it doesn't display the lock screen but only the pattern. While this makes it easier to unlock I miss the clock from the unlock screen, now I have to look at the small one in the notification bar...
     
    MichaelW likes this.
  6. MichaelW

    MichaelW Well-Known Member
    43

    Oct 6, 2009
    364
    26
    43
    That's a good idea, I'd never thought of doing that for the 3.5mm jack sound!
     
  7. Kouske

    Kouske Well-Known Member
    36

    Oct 2, 2009
    105
    6
    36
    How do you use different sounds for different notifications? Or is it just 1.6?
     
  8. in the settings of each app (gmail, messaging, gtalk...)
     
  9. Xenon

    Xenon Well-Known Member
    36

    Aug 30, 2009
    243
    3
    36
    Croatia
    - I can't find Google Maps 4 (maybe because I'm in Croatia or something)
    - one of the following applications kept the phone awake the whole day: Google Goggles, MyTracks, Compass, Advanced Task Manager or Flashlight. I wasn't able
    to determine which, but my suspicion is on Goggles. Can anyone else confirm or
    deny whether the phone sleeps properly with Goggles installed?
     
  10. lycthegreek

    lycthegreek New Member
    5

    Feb 23, 2010
    1
    0
    5
    Greece
    Hi guys (watching you for a long time but registered just today)..

    I just updated my galaxy to 1.6 (fw JB2) and I just noticed that when I receive a call or sms from a contact that I have registered in Contacts without the International prefix, the phone just shows the number with the prefix and not the contact name or pic.

    For example:
    I have John registered in contacts with mobile number: 69xxxxxxx (and contact name: John)

    When he calls me, the phone shows me that +3069xxxxxxx calls me but does n't show me that it's John.

    I have noticed there is(or was) a bug in android 1.6 here: Issue 4134 - android - Android 1.6 update issue - Contact Names do not show up on incoming calls - Project Hosting on Google Code

    (as I see there are people from Greece, Turkey and Romania having this problem). Does anyone else have this problem? If yes, in which country?

    It's a pity that the long-waited update doesn't have a feature (in possibly some cases) that mobile phones in early 90's had.
     
  11. Naruvam

    Naruvam Well-Known Member
    36

    Sep 22, 2009
    161
    7
    36
    Serbia
    I'm from srbia no maps 4.0 here as well...
     
  12. Pennywis3

    Pennywis3 Well-Known Member
    15

    Jan 15, 2010
    66
    0
    15
    Slovenia
    The PPTP VPN and L2TP VPN doesn't seem to work for me.

    Anyone else managed to use it?
     
  13. Mr.DNA

    Mr.DNA Well-Known Member
    36

    Jul 29, 2009
    124
    3
    36
    Not sure if this qualifies as a bug, but the volume switch no longer reverses when the phone is in the landscape (sideways) mode. In 1.5 the function of the switch reversed to match the direction of the slider on screen when tilted.

    1.5: volume increase = ↑ (portrait) or → (landscape)

    1.6: volume increase = ↑ (portrait) or ← (landscape)
     
  14. shalafi

    shalafi Active Member
    16

    Oct 29, 2009
    29
    1
    16
    programmer / analyst
    Bratislava, Slovakia
    music plays through the earpiece, not through the speaker as it should .. games too ..

    this happend after i tried placing a call - the earpiece was muted when i called, the first two words the other guy said came from the speaker, then all was silent - i had to turn on the loudspeaker, then i could hear the person speaking. weird ..

    i had to reboot to get it back to normal
     
  15. Andronix

    Andronix Well-Known Member
    63

    Aug 31, 2009
    676
    16
    63
    i prefer it the 1.6 and 2.x way :)
     
  16. Russ Dill

    Russ Dill Well-Known Member
    16

    Jul 31, 2009
    94
    3
    16
    That's why I always store numbers as the full international version of the number.
     
  17. master darko

    master darko Active Member
    36

    Feb 14, 2010
    39
    1
    36
    Adelaide, Australia
    The way i installed the maps version 4 was by looking at 'my downloads' in the marketplace where I was told update available for google maps.

    Ps. I'm in Australia
     
  18. imad

    imad Active Member
    16

    Jan 18, 2010
    38
    4
    16
    Bangalore, India
    even i suspect on goggles. Ever since after installing it, whenever i connect wifi, browse for sometime then put the wifi off and lock it. It never sleeps and only solution to make it sleeps is to restart the phone.:mad:

    No, it was not goggles,actually it was useful switcher app that makes my phone awake.
    After i uninstalled useful switcher and restart the phone, then i used goggles for sometime to make sure it's not the app which making trouble, then i locked.After sometime Spare parts didn't show any increase in time so i guess problem is solved for the time being for me.
     
  19. mvnjpy

    mvnjpy Well-Known Member
    36

    Dec 5, 2009
    59
    1
    36
    yes, same for me something is keeping the phone awake.. i highly suspect its goggles, unless there's something in the ROM itself
     
  20. abesh

    abesh Well-Known Member
    Thread Starter
    16

    Jan 23, 2010
    58
    5
    16
    India
    A very strange issue. The phone does not connect to my WiFi router when it is connected via USB to my computer :(
     
  21. RellikZephyr

    RellikZephyr Well-Known Member
    36

    Aug 18, 2009
    135
    4
    36
    i dont have goggles installed... and i have the never sleep issue

    RellikZephyr
     
  22. Mr.DNA

    Mr.DNA Well-Known Member
    36

    Jul 29, 2009
    124
    3
    36
    Just upgraded my wife's phone, and she has some sort of pixel noise going on on the screen now. Did a factory reset before and after install. The noise appears to be neon green single pixels scattered around the screen. When a touch is registered on the screen, the pixels seem to randomly jump to a new location.

    Anyone else having this problem? My phone seems fine.
     
  23. MichaelW

    MichaelW Well-Known Member
    43

    Oct 6, 2009
    364
    26
    43
    Well sounds like there's quite a few worrying sounding bugs in this release. I was going to update today but think I'll hold off a while. :(
     
  24. i have goggles installed and i don't have a sleep issue ;)
     
  25. georgex

    georgex Member
    15

    Jan 27, 2010
    13
    0
    15
    IT, Systems Manager
    Athens, Greece
    I have the same issue on 1.5. I opened a topic on this a month ago. No solution found.

    A few days ago it worked for a few hours, but I could not figure out exactly what I did to make it work. I had the debugging mode enabled/disabled before it did, but I could not make it work again by doing the same thing.

    I suspect it's a pc driver problem. A different driver is used while on debugging mode.
     

Share This Page

Loading...