1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root C-ROM Version 1.0 Beta 2 - Gingerbread GREATNESS

Discussion in 'Android Devices' started by dew912, Feb 5, 2011.

  1. dew912

    dew912 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    293
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    293
    198
    68
    CROM Beta Version 1.0 Beta 2 (Pronounced C-ROM)
    Android 2.3.2 Gingerbread
    Download link: CROM1Beta2-update.zip

    Enjoy, and I've yet to decide on a charity for this version of the ROM. Please post suggestions...

    Here's are the features:

    Fully functional (I think...)
    Raidzero 1000Mhz Kernel
    Lock screen music controls
    Long press music controls
    Reboot Menu with Recovery
    Full Screen Browser
    Browser Option to hide Zoom Controls
    Headset icon
    Screen off animation
    Smoked Glass Widgets
    Widget Menu Grouped
    FLAC File support (Music)
    No restrictions on Download file types
    Latest version of all Google Apps included
    Gingerbread port of Eliot Stocker Music App
    Stock Sound Recorder shows in Launcher
    Stock Camcorder shows in Launcher
    Cyanogen's DeskClock & Camera Apps
    Notes Widget, Slide Show Widget, World Clock Widget, File Manager
    All ads blocked (browser & apps)
    A lot of notification/ringtones.
    Wifi Scan = 90 seconds (battery saver)
    Ringtone Delay Fix
    High Quality Video Recording
    Green Progress bar (volume)
    Wired/Wireless Tether both work (tested, but not included)
    SuperUser & Busybox

    Download link: CROM1Beta2-update.zip
     

    Advertisement

  2. dew912

    dew912 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    293
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    293
    198
    68
    Reserved for updates

    Beta 2 Fixes Camcorder, USB Mount issue, and Power Menu issue
     
  3. breadnatty08

    breadnatty08 pain rustique
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    19,888
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    19,888
    6,122
    1,413
    District of Columbia
    I really hope you live in the West Coast and didn't stay up all night working on this :eek:
    Anyways thanks for the great work. I actually picked up a copy of Android App Development for Dummies yesterday. Really pysched about getting into the nitty gritty of Android :D

    Edit:
    I see you added all latest GApps... does that include the new market?
     
  4. romshark

    romshark Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Dec 10, 2010

    Dec 10, 2010
    38
    6
    36
    Virginia Beach, VA
    Gave this a shot, but still no indicator light for Handcent. It doesn't seem like an issue most others are having, so maybe it's just my phone. I'll have access later to another persons Droid 1 I rooted using newer methods, so I might try this ROM on there and see what happens.
     
  5. mjoshea148

    mjoshea148 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    24
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    24
    0
    15
    Methuen, MA
    Wiped data/cache, etc. and installed.

    Camcorder works but recordings (in high quality modes) is really choppy.

    Just tried to USB sync and same result as beta 1 - sync screen pops up and then returns to dock mode - no joy there.

    Still saw small bug w/power widget that resolves when you activate bluetooth.

    Haven't tried bluetooth voice dialing volume issue I saw in beta 1.

    Gmail notifications seem slower in test. Indicator lights also don't appear to function but haven't yet wiped Dalvik after install.
     
  6. crackdroid1

    crackdroid1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    103
    13
    38
    Richmond, VA
    Is a wipe necessary coming from beta 1?
     
  7. scarecrow95

    scarecrow95 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Sep 21, 2010

    Sep 21, 2010
    12
    1
    16
    Fastest ROM Ever!
    But my phone runs a little warm and the already mentioned issue with the power widget.
    Have cleared data/cache.
     
  8. lbaxter

    lbaxter Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Jan 10, 2011

    Jan 10, 2011
    127
    3
    36
    Mobile, AL
    Dew, this thing is stupid-fast!!!
    Only thing was the power widget did not populate immediately. Still had to manually toggle wi-fi to fix. NOT a big deal.
     
  9. crackdroid1

    crackdroid1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    103
    13
    38
    Richmond, VA
    For this issue, just toggle WiFi or Bluetooth On/Off in the settings then go back tot he homescreen. That should fix the issue.
     
  10. twistedlim

    twistedlim Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    804
    Joined:
    Jun 9, 2010

    Jun 9, 2010
    804
    80
    78
    Michigan
    Exact same isue with the camcorder. It has to work for me so I really have not tested much else.
     
  11. dew912

    dew912 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    293
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    293
    198
    68
    Before installing, wipe data, cache davlik cache and format boot & system manually under the partitions menu in clockworkmod recovery.

    Install the zip.

    Use for 24 hours. You should not have this issue. Are you using stock sd card?
     
  12. twistedlim

    twistedlim Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    804
    Joined:
    Jun 9, 2010

    Jun 9, 2010
    804
    80
    78
    Michigan
    Did as you said with the wipe via GLds method. I am using the stock sd. Any suggestions? I have had to reformat it a couple of time when it seem to slow the reboot. I will try again and then again using the raidzero wipe if it does not work and let you know.
     
  13. acidrane

    acidrane Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    54
    3
    16
    los angeles
    i just flashed it directly onto beta1. camcorder works, playback is a bit choppy tho. no big deal for me. hooks up to the comp perfectly and indicator works for me (didnt have an issue with beta1 either). it seems to be a bit smoother.
     
  14. dew912

    dew912 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    293
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    293
    198
    68
    Choppiness goes away after media scanner figures out your entire library
     
  15. romshark

    romshark Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Dec 10, 2010

    Dec 10, 2010
    38
    6
    36
    Virginia Beach, VA
    Tried it on another Droid. Same results as mine. Too bad, I like the ROM. But I need that indicator light in Handcent. But any new advice and new versions, I'll try.
     
  16. noodlesthecow

    noodlesthecow Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    24
    Joined:
    Oct 15, 2010

    Oct 15, 2010
    24
    2
    16
    Machinist
    Western NY
    Wiped data and cache 3 times, wiped Dalvik, system, and boot. Usb connects fine, power widget was blank at first, now it's fine. Handcent and all other notification lights work great. Camcorder works, but playback is choppy for me as well. I'll test that again in a day or so. Good stuff, Dew. :)
     
  17. lbaxter

    lbaxter Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Jan 10, 2011

    Jan 10, 2011
    127
    3
    36
    Mobile, AL
    Been running beta2 all day and cannot get it to read my memory card for the picture gallery. Rebooted a couple of times, nothing. The files are there. Astro can read them. :-/

    ***update: rebooted again and voila! there they are!
     
  18. Pompano14

    Pompano14 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    25
    2
    16
    Great rom. Thanks Dew.

    The only thing i cant figure out is my News and Weather widget can not find location for weather. Is this the same for everyone?
     
  19. BucYouUp68

    BucYouUp68 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    373
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    373
    27
    43
    System Admin
    Florida
    Great Rom so Far, Everything seems to be working. Any Themes in the works?
     
  20. BucYouUp68

    BucYouUp68 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    373
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    373
    27
    43
    System Admin
    Florida
    Mine Found my location using my zip.
     
  21. Pompano14

    Pompano14 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    25
    2
    16
    Yes mine can find the location using zip or city just not when using gps to determine current location. Its not a deal breaker but i do use that feature alot.
     
  22. BucYouUp68

    BucYouUp68 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    373
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    373
    27
    43
    System Admin
    Florida
    10-4, have not tried that yet
     
  23. Pompano14

    Pompano14 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    25
    2
    16
    If you do try it let me know if it works. Thanks
     
  24. demontime

    demontime Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 30, 2011

    Jan 30, 2011
    7
    0
    5
    What is wrong with the market? Applications that I previously purchased on the phone do not show up when I search for them. I went to the online android market on the computer "https://market.android.com", and it says that the app is not compatible with the droid. This does not make any sense as it worked on charity rom 11. Anybody shed any light on this?
     
  25. dew912

    dew912 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    293
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    293
    198
    68
    wipe davlik cache, format boot & system, format data&cache, and wipe cache before installing. i have no problems with lights and i'm running the same exact rom as you guys are.
     

Share This Page

Loading...