1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Can anyone send an attachments with Gmail?

Discussion in 'Android Devices' started by Mojo Fones, Nov 20, 2010.

  1. Mojo Fones

    Mojo Fones Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    37
    Joined:
    Aug 29, 2009

    I cannot send an email with an attachment using the Gmail app on this phone. I tried to send three different photographs to three different email addresses and it failed every time. Emails without attachments go perfectly every time.

    Any clues?
     

    Advertisement

  2. SpencerUk

    SpencerUk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    606
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    606
    77
    78
    Barnsley, South Yorkshire
    Any specific error messages?
     
  3. Mojo Fones

    Mojo Fones Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    37
    Joined:
    Aug 29, 2009

    Nah, they just sit in the outbox until I delete them.

    After a bit more fiddling it seems to be the phone rather than Gmail. I've set up my Virgin email account using the normal Mail app and that won't send mails with attachments either, although it does show them as being sent and they're in the sent items folder they never arrive at the other end. I used IMAP, and when I log into Virgin webmail it's there too in the sent items folder!

    Scratchin' me head raw!
     
  4. john_g

    john_g Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    558
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    558
    186
    93
    London, UK
    I certainly wouldn't rule out the problem being Virgin rather than the phone - I used to have enormous problems sending emails from my N95 when I was with them (until I got my Desire HD on Orange).
     
  5. Jaffa

    Jaffa Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,185
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    1,185
    91
    148
    Electrical Engineer
    Brighton
    I don't have my HD yet, but the Gmail app will not allow me to send attachments on my hero, it's not a function, I use es file explored and send files from there. This works fine
     
  6. Mojo Fones

    Mojo Fones Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    37
    Joined:
    Aug 29, 2009

    It's not Virgin. I'm actually with Orange but my home broadband is Virgin cable. I've tried sending by both selecting the 'share' option in gallery, and using 'compose mail' and then attaching. The workaround that I'm using is to send via the 'desktop' gmail site through the browser, works fine that way.
     
  7. Artaq

    Artaq Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    Aug 31, 2009

    Aug 31, 2009
    39
    1
    16
    Debt management
    UK
    Have to say, I have not had any issues with sending attchments with the DHD or the Hero, via gmail. Have always been able to add a file and send.

    Not sure why yours is having issues.
    Just want to say it can be done.
     
  8. chewedpup

    chewedpup Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    102
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    102
    20
    38
    I am using SPRINT carrier, and an HTC HERO phone, rooted with Gingerbread. I have three gmail accounts. One default (my main one, that I sync addresses, contacts and calendars) and two others that I only sync the email sections. Problem is that I cannot send attachments from my main gmail account. I compose the email and the attachment, click send, it says message sent - but the message never arrives, and doesn't show up in my sent folder either (either the imap one or the regular one on my computer). not only that, but I find that 9 out of 10 times, if I am replying to an email in my main gmail account and click send, I get the little red "sending", and that's it - it freezes. It doesn't send, I cannot access the email again on my phone, and the ONLY thing I can do is delete it. There is no record of it being composed, no drafts, nothing - it just never existed. I have also noticed that if (when sending out test messages), if I send myself an email to my default gmail account FROM my default gmail account, it never shows up, never gets sent. So there are definitely some issues. Anyone got any ideas?
     

Share This Page

Loading...