1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Can i ROM improve signal?

Discussion in 'Android Devices' started by rsarno, Sep 28, 2010.

  1. rsarno

    rsarno Thank Me, Im Irish!
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,675
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    1,675
    206
    143
    Westchester, NY
    I've had stock 2.1, 2.2 OTA, Virtuous 2.7 and Virtuous 3.0 with custom kernal they offer. All have showed ~100dBm and usually 0-1 bars

    Now i installed Uncommon Sense 1.0 from the ROM Manager.

    Now it shows 6 full bars at all times. I checked in settings and im at about 64-70dBm

    In all of my years on Verizon i have never had good signal in this apartment.

    Id hate to jinx it by discussing it ... but what gives??
     

    Advertisement

  2. dscribe

    dscribe Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    818
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    818
    140
    93
    Camden, AR, USA
    Sounds fishy to me. I have the same general dBm numbers you say you've had and I installed and ran Uncommon Sense for awhile yesterday and my dBms where just the same as they'd always been. I don't know what is causing what you are seeing but I would not trust it. Let us know what you find out.
     
  3. rsarno

    rsarno Thank Me, Im Irish!
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,675
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    1,675
    206
    143
    Westchester, NY
    I didnt change a single thing other than the ROM. And its my first time changing a ROM so i dont know if it came with its own Kernal or did it adopt the one from Virtuous?

    But yea, very fishy. I have never ever had full signal. I thought the bars were wrong at first so i checked settings like 12 times haha
     
  4. rsarno

    rsarno Thank Me, Im Irish!
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,675
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    1,675
    206
    143
    Westchester, NY
    I think im on to something ...

    I have a VZW Signal Booster. Since i have had it, it only "works" when you make or receive a call. When i dial out and hit SEND i hear a little chirp indicating it has connected and i see my bars instantly go to full, until i disconnect my call it drops back down.

    Well for whatever reason since i installed this new ROM, it is connected the entire time.

    Still not sure if this is good or bad, but i think this is whats happening.
     
  5. dscribe

    dscribe Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    818
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    818
    140
    93
    Camden, AR, USA
    Cool! (As long as you aren't being charged for minutes constantly)
     
  6. rsarno

    rsarno Thank Me, Im Irish!
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,675
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    1,675
    206
    143
    Westchester, NY
    Confirmed, this is what is happening. For whatever reason my signal booster is thinking my phone is constantly in use.

    Which begs the question; Is it??

    Is something different in this ROM that would trick my booster into thinking my phone is in use? If so, wouldn't it effect battery?
     

Share This Page

Loading...