1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Can I upgrade the android platform on flytouch 3

Discussion in 'Android Devices' started by m007mobond, Jun 23, 2011.

  1. m007mobond

    m007mobond Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    9
    0
    5
    Hi there,

    I was wondering if I could upgrade the platform on the flytouch 3 from android 2.2 to android 3.0 or even the new released 3.1. Is there anyway I could upgrade to the new platform, if so please take the time in letting me know how because I was thinking of buying the flytouch 3 asap. :)

    Thanks in advance :)
     

    Advertisement

  2. dart16

    dart16 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    632
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    632
    100
    93
    Not yet. There are people working on it but it has not been released yet.
     
  3. tbod

    tbod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    247
    36
    43
    I strongly suspect [99.999%] the answer is yes but, until somebody does it [and I understand there are people working on it as I type] , that's just my opinion...

    My suspicions are based upon the simple fact it runs on lower specced mobile phones so unless 'The Mighty G'[trademark applied for] specifically code against it it will happen sooner rather than later. (And, if they do, it will only delay things a bit.)

    Regards
    tbod
     
  4. m007mobond

    m007mobond Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    9
    0
    5
    Thanks for your reply, I really hope it'll be very soon because I really wanna get the flytouch 3 and I wanna upgrade it to the latest android platform asasp :)
     
  5. m007mobond

    m007mobond Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    9
    0
    5
    Thanks for your reply, do u have by any chance when it will be available to upgrade "approximately when" :)
     
  6. tbod

    tbod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    247
    36
    43
    There is actually a forum [on another site] dedicated to this very topic but it's rather quiet at the moment...
     
  7. giubari

    giubari Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    46
    Joined:
    Jun 18, 2011

    Jun 18, 2011
    46
    10
    38
    There are people ready to work on this.

    The problem is that Googol said that will not release source code of Honeycomb until Ice Cream Sandwich (4.0) will be released (july\august).
     
  8. tbod

    tbod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    247
    36
    43

    Asus have released the source for Honeycomb on their tablets.

    1. Follow the link to Honeycomb above,
    2. click on the 'Download' tab
    3. Select 'Android' from the OS drop down list
    4. Click on the blue plus sign next to the words 'Source Code'
    5. Click on the link corresponding to your desired download source
    Hope this helps...

    Regards
    tbod
     
  9. tbod

    tbod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    247
    36
    43
  10. kenewto

    kenewto Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    57
    Joined:
    May 15, 2011

    May 15, 2011
    57
    2
    16
    I read in an advertisement recently that Honeycomb will be coming out for new FT3 tablets. I have no idea if this is binding or not but it does seem like it is inevitable.
     
  11. m007mobond

    m007mobond Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    9
    0
    5
    Thanks for the link, I'll download the source code right away, do u have any idea on how to upgrade the flytouch 3. Is it the normal usual way "like rooting the flytouch 3" by copying and pasting the source code to a memory card and inserting the memory card and just turn it on, or is there another way to do it. If you have any idea on how to upgrade it please feel free to comment.

    Thank you :)
     
  12. m007mobond

    m007mobond Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    9
    0
    5
    hi kenewto,

    Thanks for the reply do you have any idea on when it'll be available on amazon or ebay
     
  13. tbod

    tbod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    247
    36
    43
    Sorry my friend, although all the links are all still in place it appears they have taken down the source...
     
  14. sansjunk

    sansjunk Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Jun 7, 2011

    Jun 7, 2011
    19
    2
    16
    I see the sources are still there. Last updated on 23/June.
     
  15. tbod

    tbod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    247
    36
    43
    Strange, I checked on that date and all the links gave an error but, as you quite correctly say, they seem to be up once again.

    Regards
    tbod
     
  16. giubari

    giubari Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    46
    Joined:
    Jun 18, 2011

    Jun 18, 2011
    46
    10
    38
  17. hulmeman

    hulmeman Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    1
    0
    5
  18. mixterz

    mixterz Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Mar 8, 2011

    Mar 8, 2011
    96
    17
    18
    IRE
    from a vid on youtube honeycomb is run from your sdcard so you dont have to root the device as it only runs if you put the sdcard in and back to your tim or stock OS if you take it out. pretty cool. also the higher quality your sdcard the faster it runs
     
  19. giubari

    giubari Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    46
    Joined:
    Jun 18, 2011

    Jun 18, 2011
    46
    10
    38
    What Vid?
     
  20. mixterz

    mixterz Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Mar 8, 2011

    Mar 8, 2011
    96
    17
    18
    IRE
  21. tbod

    tbod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    247
    36
    43
    The web browser looks a lot like Dolphin...

    Yes, I like Aldiko too, shame the latest update broke it...
     

Share This Page

Loading...