1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Can one remove motoblur with root?

Discussion in 'Android Devices' started by Trel, Jul 31, 2010.

  1. Trel

    Trel Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    252
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    252
    10
    38
    I know that for example the Droid X has motoblur, and the bootloader hasn't been figured out yet, so you can't use custom roms. However, can root access allow someone to remove motoblur, or is that impossibe still?
     

    Advertisement

  2. ZXMustang

    ZXMustang Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    330
    Joined:
    Apr 15, 2010

    Apr 15, 2010
    330
    10
    38
    Earth
    No its not until you are able to install a custom ROM. Otherwise, you are stuck with it. I don't see anyone being able to install custom ROMs anytime soon because of the bootloader being locked. Motorola says deal with it.
     
  3. egut125

    egut125 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    90
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    90
    8
    16
    If we can get to the same point as the milestone, we can atleast alter the rom thats already on there and hopefully be able to remove the blurs, and essentially have vanilla android which is all that I'm hoping for right now
     
  4. Lars

    Lars Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,439
    Joined:
    Mar 24, 2010

    You can remove it but the phone won't work anymore.
     
  5. Dmordarski

    Dmordarski Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Mar 10, 2010

    Mar 10, 2010
    60
    3
    16
    Install a different launcher, you will have a close vanilla as possible right now
     
  6. ImSpartacus

    ImSpartacus Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    49
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    49
    2
    36
    I installed launcherpro and it did the task valiantly. Close enough, I say.
     
  7. amonfog

    amonfog Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    8
    Posts:
    8
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    8
    17
    8
    As described above;
    Removing (actualy deactivating) motoblur is possible without root acces...

    Go to market and install an app called launcher pro (stay in market during install since your homescreen settings are modified)
    After install hit your home-button now you will be questioned wich homescreen app you would like to open (stockhome, motoblur or laucher pro) tab make default and then choose your prevered app. If your'e using stock home you can remove the launcher app (launcher pro is better but it's your choice ;)).

    Plese post experiences
     
  8. binary visions

    binary visions Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,334
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    3,334
    1,443
    413
    FYI, this does NOT deactivate Motoblur. All it does is run Launcher Pro on top of Motoblur.

    You must remove all widgets from your desktop before installing Launcher Pro unless you want battery/performance problems because adding a home screen launcher simply puts an additional launcher over the top of the stock launcher.
     
  9. colchiro

    colchiro Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    Install Home Switcher if you want to switch back and forth between Blur and LP.

    BTW, the Plus version is even better than LP.
     
  10. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth

Share This Page

Loading...