1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Can someone explain to me MotoBLUR/Launcher Pro etc?

Discussion in 'Android Devices' started by Sobe, Feb 26, 2011.

  1. Sobe

    Sobe Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    Feb 14, 2011

    Feb 14, 2011
    11
    1
    16
    Ok so im reading about downloading these different launcher programs and i guess i just dont understand how they work. Do they run on top of motoblur or do they replace it completely? I'm reading that motoblur is causing some lag with random things like typing/unlocking the phone, would launcher pro get rid of that?
     

    Advertisement

  2. AustinTech

    AustinTech Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    598
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    598
    97
    108
    Alpharetta, GA (ATL)
    Launcher Pro is awesome. It does not replace Blur and you can go back to Blur whenever you want.

    Watch the YouTube videos of how it works. WAY better than Blur - and Launcher Pro PLUS is better than HTC Sense 2.0

    YouTube it!
     
  3. kenyu73

    kenyu73 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    196
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    196
    38
    43
    Computer Engineer
    Upstate, NY
    Blur is actually 2+ parts. You have the Blur skin and you have Blur integration.

    When you install Launcher Pro or ADW Launcher, it deactivates the MotoBlur skin and uses the one you downloaded. You lose access to MotoBlurs widgets though.
     
  4. cmusciano

    cmusciano Member
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    35
    57
    33
    LauncherPro runs rings around Blur or any other launcher. There is no risk in installing it; if you don't like it, you can always uninstall and go back to the regular Blur launcher.

    LP has a huge number of features and capabilities. Make sure you try the separate scrolling dock, which by itself makes LP worthwhile. I strongly encourage you to buy the full version. LP is written by a single programer who deserves the support, and the full version unlock the custom widgets as well as widget resizing.

    What have you go to lose? Try it!
     
  5. damewolf13

    damewolf13 live~laugh~love
    Rank:
    None
    Points:
    533
    Posts:
    4,085
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    4,085
    2,665
    533
    Female
    AZ
    My two favorite launchers are Zeam and DXTop Pro.
    There are several good launchers on the market, and they are all pretty decent.
    It really is a matter of taste as to which one you will want to use the most.
    I am fickle in that I have two or three set up, and when I get tired of looking at one interface, I switch to another.:p
     
  6. RyanSantaAna

    RyanSantaAna Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    25
    Joined:
    Feb 24, 2011

    Feb 24, 2011
    25
    1
    36
    TX
    Do you have to root the phone to use LP?
     
  7. stoli412

    stoli412 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    61
    7
    16
    Philadelphia PA
    You can still use the Motoblur widgets, however some of them don't resize properly. Hopefully this is something that can be taken care of in an update to Launcherpro, as I find some of the Motoblur widgets to be really useful.
     
  8. DT

    DT Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    783
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    783
    145
    93
    Owner, Senior Software Architect, V2N
    Vilano Beach, FL
    Yeah, I saw a few of them still available through he normal widgets context menu, and they work! If you check out the services running, there's still a couple of Blur processes, so even things like the consolidated messaging inbox work under LP.

    This is a little different from my Captivate, where all the additional services/widgets were apparently rolled into the main launcher package.
     
  9. damewolf13

    damewolf13 live~laugh~love
    Rank:
    None
    Points:
    533
    Posts:
    4,085
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    4,085
    2,665
    533
    Female
    AZ
    No. Just download it and it will become an option when you press the home button. You will need to set it up the way you want it once you install it though.
     

Share This Page

Loading...