1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Can someone translate this message from the Mothership?

Discussion in 'Metro PCS' started by OcalaFlGuy, Jul 16, 2013.

  1. OcalaFlGuy

    OcalaFlGuy Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,974
    Joined:
    Mar 21, 2011

    Via Faceplant;

    Mikey
    Ya mine has been bad too, just got a voice mail, (automated) saying we all had to take our phone in and update it to continue getting high speed service. Well, any service at all really. I'm about to switch networks.
    Like
     

    Advertisement

  2. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,475
    Joined:
    Jan 19, 2010

    If I was with a carrier/provider that sent such a message, I'd call their support line right away for clarification. Could be a prank, or could be 100% legitimate (I see they are expanding their coverage in many areas, on Twitter).
     
  3. OcalaFlGuy

    OcalaFlGuy Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,974
    Joined:
    Mar 21, 2011

    With all due respect, then you obviously don't know much about MetroPCS's "Support" line.

    Metro is notoriously hard to get a straight answer from. (Which Would Be EXACTLY why I asked the question here. :rolleyes: )

    Are you alluding to my post breaking some AF rule? If so, please elaborate.

    Bruce in Ocala, Fl
     
  4. Vyrus69

    Vyrus69 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    299
    Joined:
    Aug 29, 2011

    Aug 29, 2011
    299
    96
    53
    Male
    Miami, FL
    This started happening in Atlanta, and now its happening in Miami...for some reason the merger is not allowing our Connects to work correctly and the merging network, and they want us to take it in and trade it in for an LG Motion...I'm basically telling them NO, I won't downgrade from a 4" 800x600pp screen to a 3.5" crapxcrap screen. I want a credit, and with that credit I will buy myself an S3 or S4 next month when its released in Miami.
     
  5. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    443
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    Does it have something to do with the esteems?

    I may not agree with what you say, but will defend your right to say it.
     
  6. AwesomePie85

    AwesomePie85 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    162
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    162
    28
    43
    South Florida
    Sorta the same thing is happening with the Esteem. With the new ZVE update is you upgrade from rooted ZVD you loose all data. 4G/3G/1x. idk about all service though. I think it has to do merger crap.
     
  7. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,459
    413
    Jax Fl
    since the zve update my wifes esteem can't keep 4g signal keeps dropping to 1x
    have to reboot the phone to get it back.:mad:
    oh and the battery life is atrocious.
     
  8. $ilver$urfer

    $ilver$urfer Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    58
    Joined:
    Sep 27, 2011

    Sep 27, 2011
    58
    9
    16
    Just heard the message, do we have to go to a corporate store?
     
  9. Slickinator

    Slickinator Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    262
    Joined:
    May 2, 2012

    May 2, 2012
    262
    14
    38
    Sacramento
    Woah, Mine's the complete opposite, I get waaaay faster data on the new update and my battery life is actually (barely) acceptable now for me
     
  10. n4zty

    n4zty Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    4,302
    Joined:
    Apr 6, 2011

    Apr 6, 2011
    4,302
    1,700
    313
    Male
    probabally just a manual prl update since they might be having probs pushing ota.
     
  11. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,459
    413
    Jax Fl
    I have put the newest well the 3033 prl on the phone and couple days later it tells me 1005 is the prl on the phone.

    I have tried updating the phone with *228 option 5 and 1005 is what the phone tells me the prl is.

    The only thing I have not done is completely reset the phone to stock and ran it for a few days. my wife is very particular about her stuff and so that option sucks as the blow up about where is my stuff is not worth it.:(
     
  12. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    Lmao had that before, went ahead and updated her phone and then she couldn't find something so she came to me she was like what did you do to my phone I cant even find what im looking for and im just like now it runs smoother :eek:.

    But yeah I guess they having troubles with pushing it.
     
  13. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,459
    413
    Jax Fl
    Ya did that initially when I went from stock to blackplague rom a long time ago. she liked how fast and smooth it was so the backlash was not bad, just took some redoing of some of the settings to set up perfectly.

    This update however has decreased the phones smoothness.:(
     
  14. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    443
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan

    This happens a bit too much to anyone who does things to people phones even when they ask us too even when do it for free.
     
  15. for2njr

    for2njr Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    52
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    52
    35
    23
    This morning, UPS delivered a letter from Metro. I imagine these are being sent to all the area stores/dealers:
    "Due to the LTE network integration between MetroPCS and T-Mobile some phone models may experience an incompatibility issue that causes them to lose 4G LTE data connectivity. These phones will need a free software update in order to maintain optimum performance."

    "Customers who do not have the latest software version may experience loss of 4G LTE data after July 31st, 2013."

    Inside was a microSD card for installing onto phones that can't be updated via OTA.

    I immediately updated the store's demo phone, which had been experiencing intermittent connectivity issues for several days which, of course, was taking a toll on the battery, as well as making the phone feel hot.

    Since then, data connectivity has been consistent, the phone doesn't feel hot, and the battery isn't draining so quickly.

    If you have a Coolpad Quattro, Huawei Activa, LG Connect, LG Esteem, Samsung Craft, Samsung Galaxy Indulge, Samsung Galaxy Attain, or Samsung Galaxy S Lightray, your phone may be affected and may need to be updated.
     
    mike28 likes this.
  16. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,459
    413
    Jax Fl
    For the esteem what was the update?

    zve baseband?
     
  17. for2njr

    for2njr Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    52
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    52
    35
    23
    Correct.

    Here's the list of affected models and the latest SW version:
    Coolpad Quattro: Coolpad-5860E-AA083
    Huawei Activa: M920V100R001C177B324SP01
    LG Connect: MS840ZVA
    LG Connect (VoLTE): MS840VVE
    LG Esteem: MS910ZVE
    Samsung Craft: S/W V. R900.DJ07 | LTE S/W V. R900.EF23A
    Samsung Galaxy Attain: CDMA: R920.03 M.FG02 | LTE: SCH-R920.GE01
    Samsung Galaxy Indulge: CDMA: R910.0.4M.GE06 | LTE: SCH-R910.GE01
    Samsung Galaxy S Lightray: CDMA: R940.0.4MGE01 | LTE: SCH-R940.GE01
     
  18. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    Well im thinking July 31st = some sort of spectrum combine announcement
     
  19. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,459
    413
    Jax Fl
    Makes sense, one thing I am curious about (here in Jacksonville) will they keep the metro tower locations I am very sure the metro LTE tower is much closer to my house then the tmobile tower is. If they turn off the metro LTE tower and only use the farther tmo tower even if they are pushing a stronger signal then they are now my connection will probably deteriorate.
     
  20. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    Dont know but I know LTE in Jacksonville isnt near complete
     
    new optimus likes this.
  21. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,459
    413
    Jax Fl
    No it isn't but I am still impressed with it so far.
     
  22. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,078
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    3,078
    1,008
    313
    Male
    High School Student
    Atlanta, Georgia
    Can you make a seperate thread for this post? Seems useful if people aren't in the know :)
     
  23. Vyrus69

    Vyrus69 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    299
    Joined:
    Aug 29, 2011

    Aug 29, 2011
    299
    96
    53
    Male
    Miami, FL
    I actually manually updated my Connect to the VV5 firmware and someone finally got root for it a couple of days back! Woohoo! So thats what I'm running right now without any issues at the moment.
     
  24. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    Thats seems like a solid enough confirmation :p
     
  25. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,078
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    3,078
    1,008
    313
    Male
    High School Student
    Atlanta, Georgia
    Went to my local MetroPCS store and he pulled out a packet. Tried updating my phone but didn't work. Had a set of instructions but no SD card at all.. I have an LG Esteem.
     

Share This Page

Loading...