1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

Support can the evo work without a carrier

Discussion in 'Android Devices' started by sexyington, Feb 28, 2012.

  1. sexyington

    sexyington Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    124
    Joined:
    Jun 28, 2011

    Jun 28, 2011
    124
    10
    38
    off shore drug plantation pencil pusher
    a place that has four walls and a roof and its on
    My question in can the evo stand alone? without a carrier. is there a way to turn the internet on when a phone has been been disconnected from sprint? and is it possable to get inerent from a different phone company when u have a rooted evo from sprint?
     

    Advertisement

  2. 9to5cynic

    9to5cynic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    633
    Posts:
    4,873
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    4,873
    1,766
    633
    /home/
    I don't think so. That carrier would have to activate the phone, and that is not usually done. Though, I have heard of flashing the phone over to boost or metro....

    You could use wifi though, and use the phone as is sans cell radio.
     
  3. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,596
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,596
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    i have an evo that is not activated, but i still can use it with wifi. that is the only way you can get data with an evo that is not activated. otherwise you can tether it with another phone or get a wireless card from one of the wireless providers.
     
  4. dan330

    dan330 Android Expert
    Rank:
     #26
    Points:
    923
    Posts:
    11,819
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    11,819
    3,411
    923
    flash it to another carrier that Sprint Owns...

    use wifi connections..
    there are apps that let you text like..."google voice"
    and apps that let you make calls like.. skype
     
  5. sexyington

    sexyington Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    124
    Joined:
    Jun 28, 2011

    Jun 28, 2011
    124
    10
    38
    off shore drug plantation pencil pusher
    a place that has four walls and a roof and its on

    I have seen it, were they flash over the evo to boost mobile but where r u going with that? It
     
  6. tube517

    tube517 Android Expert
    Rank:
     #36
    Points:
    693
    Posts:
    3,769
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    3,769
    1,818
    693
    Male
    USA
    Same here. I text from my EVO using an app called Text Plus. The app even lets you make calls. You can buy minutes very cheap. 100 minutes for $1.99. But I"m running off wifi. I'm planning on flashing to Boost soon and using the "daily" plan, not monthly.
     
  7. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
    None
    Points:
    853
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,290
    853
    The Infernal Swamp
    Not sure if the person who had the G1 was using radio's from a carrier that was easy to access as far as internet. I've heard of people using Verizon radio's on the EVO but have never witnessed it personally. I'm not sure how often they check systems to make sure there is no illegal use or if they do but that would be the closet to what your asking that I can think off. However those phones still have service with sprint and are roaming
     
  8. sexyington

    sexyington Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    124
    Joined:
    Jun 28, 2011

    Jun 28, 2011
    124
    10
    38
    off shore drug plantation pencil pusher
    a place that has four walls and a roof and its on

    i just got to believe it is possible! My other idea is to put the deactivated evo 4g on on the same line as the new phone so i can use the root of the evo for wifi teathering and then use the new phone for phone stuff idk. there has to be way to connect to some 3g with a deactivated evo :)
     
  9. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,940
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,940
    13,151
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    There isn't a way at this time, and if someone figured it out they sure as hell wouldn't share it because then it'd get patched so it couldn't work anymore.

    Phones running on Verizon towers still use sprints service.

    Sent from my PC36100 using Tapatalk 2 Beta-5
     
  10. youdoofus

    youdoofus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,131
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    2,131
    746
    213
    Tech support rep for Knology
    so dak
    yeah, there isnt a legal way of doing that. It would hafta be done with imei cloning, and you dont wanna do that... fcc will have you tossing salads for decades... highly illegal.
     
    sexyington likes this.
  11. youdoofus

    youdoofus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,131
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    2,131
    746
    213
    Tech support rep for Knology
    so dak
    Im running a vzw prl all day every day. Sprint service even a mile outside of town where i live sucks, and verizons is pretty damn good. If youre rooted, flashing the vzw prl is pretty easy, but you need to be on a sense rom and the phone has to be active on the sprint network. I get about 1.7 Mbps down and about 500 Kbps up vs about half of that with the most current/up to date sprint prl. I did get one gestapo letter from sprint about 5 mos ago or so, but havent heard squat from them since then. I got em to lay off by flashing the stock prl back and downloaded a bunch of random crap that i instantly deleted just to bolster the amnt of in network data usage, since then the words been mum from them. When i dial *2, i get the "welcome to verizon activation" message. But a word to the wise, you CAN and very well may get booted for doing this trick. It happened to Mr. Ed and EVOMattNC.
     
  12. sexyington

    sexyington Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    124
    Joined:
    Jun 28, 2011

    Jun 28, 2011
    124
    10
    38
    off shore drug plantation pencil pusher
    a place that has four walls and a roof and its on
    yea brother im rooted and im rolling on a verizon prl, its about 1000kbps on avg. what do u mean by gestapo letter? i also hear wat happen to mr. ed. i did my research on prls as well. do u know anything about boosting 4g cuz ive looked at a lot of stuff from rapping the top of the evo in tin-foil to changing winmx setting.
     
Tags:

Share This Page

Loading...