1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Cannot boot into ROM or recovery

Discussion in 'Android Devices' started by hYpester21, Jan 10, 2012.

  1. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    When i put my music from google music into offline mode. I toke it off the charger and tried to use facebook. It booted into the boot screen for about thirty seconds and turned off. i can boot into bootloader but i cannot boot into recovery.

    The rom i was using was: Cyanogen Mod 7.1
    Kernel:Tiamat 1.1.5
    And the recovery: Amora-Ra 3.0
     

    Advertisement

  2. mrw5641

    mrw5641 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    92
    Joined:
    Mar 11, 2010

    Mar 11, 2010
    92
    5
    16
    interesting, that was going to be my advice. Did you do anything else to your phone?
     
  3. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    no. I disconnect the battery and reinsert it. still nothing. Anything? I'm thinking about flashing back to s-on and reverting back to stock and do everything again
     
  4. AliceBToklas

    AliceBToklas Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    67
    Joined:
    May 11, 2011

    May 11, 2011
    67
    14
    38
    IT
    NC
    After removing battery you tried hold vol-down and power? That should get you to recovery. If not, I got no good idea.
     
  5. TheAtheistReverend

    TheAtheistReverend Anybody want a peanut?
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,837
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,837
    933
    333
    EMT
    Minneapolis
    Try the factory reset from the hboot option before going through the whole s-on s-off thing.
     
  6. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    I can't do that. it tries to load then stop
     
  7. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    Ill do that first then if that doesn't work then i will go through s-on
     
  8. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    Do a reset on HBOOT. How long does it take for it to do a factory reset?
     
  9. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    5,589
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    5,589
    2,005
    423
    Male
    PA
    Reflash recovery in hboot
     
  10. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    how do i get my Dinc2 to recognize in windows 7?
     
  11. TheAtheistReverend

    TheAtheistReverend Anybody want a peanut?
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,837
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,837
    933
    333
    EMT
    Minneapolis
    i would expect around 10 minutes or so.
    Plus setting it all up on top of that.
     
  12. TheAtheistReverend

    TheAtheistReverend Anybody want a peanut?
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,837
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,837
    933
    333
    EMT
    Minneapolis
    Download the HTC drivers from the HTC website maybe.
     
  13. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    i have those. i mean like how do i get windows 7 to work with Hboot.
     
  14. TheAtheistReverend

    TheAtheistReverend Anybody want a peanut?
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,837
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,837
    933
    333
    EMT
    Minneapolis
    Oh, that I can't help you with.

    So, let me get this straight, You cannot get anywhere with vul-down and power button? This is how you would usually get to HBOOT.
    What are you seeing on the screen in what you are calling bootloader?
    Bootloader=HBOOT is my understanding.
     
  15. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    No. i can get into the Hboot. but not Cyanogen Mod or recovery
     
  16. TheAtheistReverend

    TheAtheistReverend Anybody want a peanut?
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,837
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,837
    933
    333
    EMT
    Minneapolis
    Factory reset is a menu option in hboot. You do not need Windows.
     
  17. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    I did factory reset and its been 10 mins
     
  18. TheAtheistReverend

    TheAtheistReverend Anybody want a peanut?
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,837
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,837
    933
    333
    EMT
    Minneapolis
    And?

    Need info.

    Please be more complete in you descriptions of what is going on if you are looking for more help.:)
     
  19. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    I did a factory reset and it has done nothing. It hasn't completed. How long does it take?
     
  20. hYpester21

    hYpester21 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    32
    0
    15
    high schooler
    california
    i think i finished the factory reset. It just turned off. now it won't come back on. i disconnect the battery and insert it back. I plugged it into my computer. it shows the orange light and blinks and the home keys turns on.
     

Share This Page

Loading...