1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Cannot change ringtone

Discussion in 'Android Devices' started by gary5779, Sep 18, 2016.

  1. gary5779

    gary5779 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    61
    7
    16
    I had the dreaded 'Media Server' battery drain over the last few days so reformatted my SD card and then copied over the files again to the card. Now I cannot change the ringtone. When I try I get an option to choose the app to locate a music file on the SD card which it does, but the ringtone does not change. Looking at the forums it seems I should be choosing 'Media Storage' from the selected apps but this is not showing up. Any ideas would be gratefully received.
     

    Advertisement

  2. BandOfBrothers

    BandOfBrothers Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    157
    Joined:
    Mar 19, 2016

    Mar 19, 2016
    157
    56
    73
    Male
    I had MediaServer show up which i think was linked to Google Chrome.

    Now i've stopped chrome and am using the stock samsung browser and so far fingers crossed its not shown up in battery stats.
     
  3. gary5779

    gary5779 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    61
    7
    16
    Yes, it turned out to be Chrome causing it on my phone too. I uninstalled it and installed Chrome Dev which seems to have solved it. At least for now.

    However, I realised this after I had reformatted my SD card which is proving to be problematic.
     
  4. BandOfBrothers

    BandOfBrothers Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    157
    Joined:
    Mar 19, 2016

    Mar 19, 2016
    157
    56
    73
    Male
    I looked at Chrome dev but was put off with some reviews that by definition it is a little buggy.

    I cant uninstall Chrome as it came bundled on my s7 edge so i've cleared all its data, caches and force stopped and disabled it.

    My Sd Card is brand new Sandisk Ultra 32 Gb option which is enough for me.

    Heck i came from a 16gb iPhone so having a total of 64gb storage is daunting. lol
     
  5. gary5779

    gary5779 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    61
    7
    16
    Sorry, I meant I had disable Chrome rather than uninstalling it. Why Chrome should start playing up is anyone's guess.
     
  6. BandOfBrothers

    BandOfBrothers Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    157
    Joined:
    Mar 19, 2016

    Mar 19, 2016
    157
    56
    73
    Male
    From asking around its a bug with it with chrome on android.
     

Samsung Galaxy S7

The Samsung Galaxy S7 was launched in 2016 and was one of two devices in the lineup. The device features a 5.1-inch display with a resolution of 2560 x 1440, 4GB of RAM, 32GB of storage, and a 12MP rear camera.

Share This Page

Loading...