1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Cannot connect to the internet

Discussion in 'Android Devices' started by njg1225, Jul 12, 2012.

  1. njg1225

    njg1225 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 9, 2012

    Jul 9, 2012
    2
    0
    5
    I got my first ever smart phone a couple of days ago so should start by saying that I know next to nothing about operating them!!

    To begin with I was fine, but then this evening I suddenly seem to have lost the ability to connect to the internet.

    I'm not sure what information I need to give that will help solve the problem. In settings, WiFi, it says I am connected to my home WiFi service. The signal strength icon at the top of the screen is fluctuating between 2-3 bars.

    I don't know how the phone connects when I am out of my home and I'm not sure where I need to look to identify the problem.

    If anyone could direct to me what I should be looking at I would be very grateful.

    Nicole
     

    Advertisement

  2. Sam-SonyXperia

    Sam-SonyXperia Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,042
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    1,042
    151
    153
    Hi Nicole, congratulations on your first smart phone :).

    Does this problem of no internet connection occur only when you are away from the Wi-Fi connection?
     
  3. OverByter

    OverByter Resident Slide Rule Guru
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,000
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    4,000
    922
    213
    Male
    Disabled
    CT, USA
    Turn off your Wifi on the phone and then reconnect and see if that resolves the issue.
     
  4. njg1225

    njg1225 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 9, 2012

    Jul 9, 2012
    2
    0
    5
    Hi.

    No, the problem was ocurring both when I was in range and out of range of my home wifi.

    After posting my original message i continued playing around with the phone and managed to 'solve' the problem by switching everything off, and then back on again. There were a few worrying moments after switching on when all my photos seemed to have disappeared!! but everything just seemed to sort itself out after a few minutes.

    I still don't really understand what the problem was, or how it got solved :eek: but at least it seems to be working again now.

    Thank you for taking time to reply.
     

Share This Page

Loading...