1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Cannot get past activation screen.

Discussion in 'Android Devices' started by PureSeason, Jul 30, 2013.

  1. PureSeason

    PureSeason Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 30, 2013

    Jun 30, 2013
    10
    2
    16
    When I did a manual reset VIA the settings this is the message I recieve when I try to activate it. " Unfortunately, Setup Wizard has stopped working", I have the $5 insurance from MetroPCS but they said I have to pay a $40 deductible is this fair?!?! My phone is in good condition just cannot activate it...
     

    Advertisement

  2. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,157
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    You don't need setup wizard to activate or set up your phone.

    One question first, have you rooted or modded the phone in any way?

    That actually doesn't matter.

    If you can get to the home screen you are OK...

    Press the menu button
    Open accounts & synch
    Add account

    Other free option is to root and instal a rom
     
  3. PureSeason

    PureSeason Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 30, 2013

    Jun 30, 2013
    10
    2
    16
    I CANNOT get to home screen, im literally at the welcome activation screen, and I cannot install a non signed ROM.
     
  4. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,157
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    And you got the phone from a metropcs store?

    I don't see how that's possible as they use the dialer to activate the phone in the store and normally will not sell a handset without activation.

    I'll break my phone after work today and see what I can figure out. On other handsets I've deleted to setup wizard application and never had issues. This is weird.
     
    scary alien likes this.
  5. PureSeason

    PureSeason Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 30, 2013

    Jun 30, 2013
    10
    2
    16
    I literally cannot go through the welcome screen, the screen you have when you reset the phone and add WiFi, timezone, and other user preferences.

    Here is the screen but it is on my phone and instead of password it says emergency call.
    [​IMG]
     
  6. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,157
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    Have you tried tricking the phone to get around it?
    Take a screenshot on your phone (hold power and volume down buttons at the same time)
    It should make your notification bar appear. From there you can access settings and turn on USB debugging.
    Then you can instal cwm and try flashing another rom.

    I'm trying to figure out a legitimate reason for your issue occurring on a non rooted/modified device but can't think of any.
    If you got the phone from another person I'd be willing to bet they broke it messing with things they don't understand
     
    scary alien likes this.
  7. PureSeason

    PureSeason Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 30, 2013

    Jun 30, 2013
    10
    2
    16
    Taking a screenshot just shows the picture and then disappears, no notification bar.
     

Share This Page

Loading...