1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Cannot hear or be heard while making calls since 2.2 update

Discussion in 'Android Devices' started by dbenge947, Sep 22, 2010.

  1. dbenge947

    dbenge947 Newbie
    Thread Starter
    35

    Feb 17, 2010
    13
    0
    35
    Apple Customer Support
    Austin, Texas
    So I updated to 2.2 OTA this morning and since then I cannot hear anyone and they cannot hear me while making phone calls. I tried the *228 and reprogrammed my phone with no luck. Is anyone else having this issue? I even tried customer service and could not hear the automated system.
     

    Advertisement

  2. Ezra

    Ezra Newbie
    18

    Sep 22, 2010
    11
    11
    18
    Hartford, CT
    I am also having this issue. I tried rebooting the phone but still I can't hear or be heard by anyone. I read on another forum that someone had to uninstall launcher pro when they put a pre-release version of Froyo on their X. However I don't have launcher pro and I preformed the official OTA update this morning. I read somewhere else that the problem was fixed after a factory reset but I really don't want to have to do this. Anyone else have any suggestions?
     
  3. hub_cap

    hub_cap Lurker
    5

    Jul 30, 2010
    6
    0
    5
    Had same issue ---- I fixed mine by just re-setting the phone. (powering off/on).
     
  4. Ezra

    Ezra Newbie
    18

    Sep 22, 2010
    11
    11
    18
    Hartford, CT
    *Updated*
    I just did a battery pull after simply rebooting the phone several times and that fixed the issue =D
     
  5. kk4df

    kk4df Well-Known Member
    73

    Aug 29, 2010
    153
    67
    73
    Engineer
    Georgia
    I have a friend at work who had the same issue. The phone would still make calls and answer, but no audio for either caller until he powered down his phone and turned it back on.
     
  6. LaZeR

    LaZeR Android Enthusiast
    53

    Aug 10, 2010
    429
    66
    53
    Internet Manager - Car Dealership
    W. PA
    Had this strange bug randomly occur on the first non-official 'beta' and was the sole reason I switched back at the time to 2.1. I sure hope this is a fluke and doesn't start re-occurring on this official 2.2 :(
     
  7. Fabolous

    Fabolous Superuser
    313

    Nov 7, 2009
    3,635
    2,126
    313
    Multi-platinum Rapper
    Illinois
    I find this sometimes happens when I've been listening to music with headphones.

    The phone didn't recognize that the headphones were removed and instead, is trying to output the sound out through the headphone jack.

    A reboot certainly fixes it, but so does plugging in headphones and unplugging them :)
     

Share This Page

Loading...