1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Cannot Install Gapps CM7

Discussion in 'Android Devices' started by stpbby, Sep 2, 2011.

  1. stpbby

    stpbby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    53
    4
    16
    I/T Ninja
    Oklahoma
    I have followed the directions from here and cannot get the Gapps to install. I Have tried several different versions of Gapps, wiped and reinstalled CM7 several times, and this morning took my phone back to stock, rooted, and started all over with the CM7 update. Still cant get google apps to install. Any suggestions? I'm stuck here.

    thanks in advance!
     

    Advertisement

  2. azuma73

    azuma73 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    339
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    339
    25
    63
    Forklift Operator, Chef
    Chambersburg, Pa.
  3. stpbby

    stpbby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    53
    4
    16
    I/T Ninja
    Oklahoma
  4. azuma73

    azuma73 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    339
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    339
    25
    63
    Forklift Operator, Chef
    Chambersburg, Pa.
  5. stpbby

    stpbby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    53
    4
    16
    I/T Ninja
    Oklahoma
  6. azuma73

    azuma73 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    339
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    339
    25
    63
    Forklift Operator, Chef
    Chambersburg, Pa.
    Are doing a FULL wipe? Just flash GAPPS immediately after CM7!!
     
  7. stpbby

    stpbby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    53
    4
    16
    I/T Ninja
    Oklahoma
    I just got it working. I toggled the toggle signature verification and toggle script asserts. i tried the gapps isntall that Azuma linked to, and it failed with the signature verification. I turned signature verification off and left script asserts on. Ran the gapps install from clockwork mod, all looked the same during install - said it completed and was successful (as it always did before) but this time when i rebooted i was greeted with the Google setup screen.

    so i guess toggling the script asserts did the trick. CM7 better rock my world after all this...lol

    thanks for everyone's help!
     
  8. azuma73

    azuma73 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    339
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    339
    25
    63
    Forklift Operator, Chef
    Chambersburg, Pa.
    Alright, glad you got it working! Install Glitch V12 kernel with it, you'll be stoked! It's like a whole new phone!!!!
     
  9. stpbby

    stpbby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    53
    4
    16
    I/T Ninja
    Oklahoma
    Wow! That will be my next project, hopefully get it done today before I get off work.

    Which D/L do you recommend - Low leakage, Medium leakage, or High leakage?
     
  10. TomTcom

    TomTcom Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    25
    Joined:
    Mar 17, 2011

    Mar 17, 2011
    25
    4
    36
    Jacksonville, FL
    You have to enter recovery through power button while cm7 is loaded. When it reboots cwm will be orange. Cycle through menus to enable back button and I believe power button will select each option.
     
  11. stpbby

    stpbby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    53
    4
    16
    I/T Ninja
    Oklahoma
    Huh??
     
  12. tgulch22

    tgulch22 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    343
    Joined:
    Feb 22, 2010

    Feb 22, 2010
    343
    15
    38
    Paramedic
    Perrysburg, OH
    He is saying that once you install CM7 you cannot use the recovery that comes up by holding the volume buttons and power button. The only recovery you should use once you install CM7 is the one that you get to by holding the power button, selecting reboot and then select recovery. If you use the 3 finger recovery it either wont change anything or will cause major problems.
     
  13. TomTcom

    TomTcom Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    25
    Joined:
    Mar 17, 2011

    Mar 17, 2011
    25
    4
    36
    Jacksonville, FL

    Correct, I should have been clearer.
     
  14. thejanitor36

    thejanitor36 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Apr 22, 2011

    Apr 22, 2011
    3
    0
    5
    Hey Guys,
    It looks like I am having the same issue that you encountered. I tried doing what you suggested, toggling the signature verification and script asserts. But none of the 3 options worked. Do you have any other suggestions for me? I found the backup for the market, but it force closes.

    Alex
     
  15. stpbby

    stpbby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    53
    4
    16
    I/T Ninja
    Oklahoma

    Did you try holding down the power button and going into recovery that way?
     
    thejanitor36 likes this.
  16. thejanitor36

    thejanitor36 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Apr 22, 2011

    Apr 22, 2011
    3
    0
    5
    Haha, that did it. I actually figured it out before reading this post. I didn't realize I wasn't supposed to boot to recovery from ROM Manager. Me = noob.

    Even after I did that, the GAPPS didn't install the way I expected. It just took me to the market. Isn't there supposed to be a little ui wizard? Doesn't matter, as I have just went and installed everything that I need.
     
  17. stpbby

    stpbby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    53
    4
    16
    I/T Ninja
    Oklahoma

    Thats they way it works now. it just isntalls the market, then you go and install what you want from the android market.

    btw...

    Penny phones from Verizon... Droid Bionic available for 1 cent.

    http://wireless.amazon.com/f/pennyp...=mysimon&linkCode=ur2&camp=1789&creative=9325
     
  18. heldan

    heldan Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    1
    0
    5
    Hi,

    I have the same problem you had, and I still don't know how you managed to get rid of it. Please explain it to me step by step in pure english, becouse I'm not native, and it maybe just problem with unterstanding the instructions.
     
  19. stpbby

    stpbby Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    53
    4
    16
    I/T Ninja
    Oklahoma

    hold down the power button on your phone. From the menu choose reboot into recovery.

    install gapps from there.
     

Share This Page

Loading...