1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Cannot set ringtone for a specific person

Discussion in 'Android Devices' started by RoujinKarma, Mar 27, 2012.

  1. RoujinKarma

    RoujinKarma Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    60
    Joined:
    Mar 26, 2012

    Mar 26, 2012
    60
    16
    18
    Hey everyone, I have a small problem and im hoping someone will be able to assist me with it. I rooted and installed harmonia 2 on my Optimus, everything is running great besides one thing. It seems I cannot set a different ringtone for specific contacts. When ever is select it, and hit save, it just reverts back to default tone. Anyone have any way of fixing this? Thanks!
     

    Advertisement

  2. melim

    melim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    645
    Joined:
    Feb 15, 2011

    Feb 15, 2011
    645
    384
    123
    Hi Roujin. :) If you report your original post and ask a mod to move this thread to the root subforum, the guys in there will be able to help you out for sure. Good luck!
     
    RoujinKarma likes this.
  3. RoujinKarma

    RoujinKarma Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    60
    Joined:
    Mar 26, 2012

    Mar 26, 2012
    60
    16
    18
    Wasnt sure if this was general support or not, thank you!
     
  4. melim

    melim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    645
    Joined:
    Feb 15, 2011

    Feb 15, 2011
    645
    384
    123
    :) You're quite welcome, and honestly I don't know, but since you're using a particular ROM, your best bet for help would be in the root forum.
     
  5. markzombie82

    markzombie82 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    350
    Joined:
    Feb 19, 2012

    Feb 19, 2012
    350
    28
    43
    My wife reports of the same thing on backside I've heard it's a cm7 thing in general I would like some feed back as well but I'm not sure if she is doing everything right. So bump
     
  6. RoujinKarma

    RoujinKarma Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    60
    Joined:
    Mar 26, 2012

    Mar 26, 2012
    60
    16
    18
  7. elgecko

    elgecko Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    339
    Joined:
    Jan 10, 2012

    Jan 10, 2012
    339
    98
    53
    PA, USA
    Not sure what your problem is, but I'm running BACKside and have no problem setting different ringtones for different contacts.
    In fact I asked a question about batch setting ringtones for groups and someone pointed me to an app that works perfect.
    Group Ringtone

    -Use a computer and go to your Goggle Contacts
    -Set up your contacts to the groups you want them in (family, friends, work, etc)
    -Set your default ringtone on phone
    -Run the app and set your ringtones for the different groups
     
  8. JerryScript

    JerryScript Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,212
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    2,212
    2,065
    313
    Las Vegas
    Open the dialer and switch to the contacts tab. Click on the contact you want to set a custom ringtone for. Next press your Menu key, then click on Ringtone and set the one you desire.

    If you are using third party dialer or contact apps, they may override your settings. ;)
     
  9. RoujinKarma

    RoujinKarma Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    60
    Joined:
    Mar 26, 2012

    Mar 26, 2012
    60
    16
    18

    Yeah that doesnt work :s

    I'll give this a shot, thanks!
     
  10. JerryScript

    JerryScript Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,212
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    2,212
    2,065
    313
    Las Vegas
    I just tested, and it's working fine, sorry to hear you're having troubles.
     
  11. RoujinKarma

    RoujinKarma Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    60
    Joined:
    Mar 26, 2012

    Mar 26, 2012
    60
    16
    18
    Alright problem solved, I moved to a new ROM and its fixed haha.
     
  12. JerryScript

    JerryScript Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,212
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    2,212
    2,065
    313
    Las Vegas
    Glad you got it working. ;)
     
  13. RoujinKarma

    RoujinKarma Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    60
    Joined:
    Mar 26, 2012

    Mar 26, 2012
    60
    16
    18

    lol
     
  14. JerryScript

    JerryScript Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,212
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    2,212
    2,065
    313
    Las Vegas
    I wasn't joking, I mean it. I don't make ROMs to try to get the most people using them, and I make no money off my efforts. I simply want to get the best experience I can out of my phone, and I share the results with others by building BACKside.

    Enjoy your phone, I do! ;)
     
    AndyOpie150 likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...