1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Can't download Apps from android market to my A500

Discussion in 'Android Devices' started by cjess1, Aug 8, 2011.

  1. cjess1

    cjess1 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    1
    0
    5
    :( Just bought Acer a500 , so far haven't been able to download apps from android market . Download start's seem stuck , never finishes , have tried several apps some very small, just continues, never stops and install, What am I not doing ? everythings works fine Gmail, you tube, browers ,but no app"s
     

    Advertisement

  2. Martimus

    Martimus One bite at a time...
    Rank:
    None
    Points:
    843
    Posts:
    19,535
    Joined:
    Jul 9, 2010

    Jul 9, 2010
    19,535
    4,045
    843
    Male
    Engineer
    'neath a cactus
  3. lajess34

    lajess34 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Aug 8, 2011

    Aug 8, 2011
    6
    0
    5
    I can't download off the android market just after rooting my phone.
     
  4. splatoid

    splatoid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    630
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    630
    83
    78
    Repair Technician for Grocery stores Auto meat wra
    Washington State
    I found this from google.
    Hope it helps you out...
    Here are the troubleshooting steps that we typically share:
    1) Make sure you have enough available space (i.e. no low space icon)
    2) Power off your phone, power it back on
    3) If you still have pending downloads, cancel all outstanding/pending downloads. Don’t worry, once you’ve paid for app you can install it as many times.
    4) If pending downloads will not cancel, uninstall the application. Once again, don’t’ worry, you can install each application as many times as you’d like once you’ve purchased it.
    5) Re-download your app(s)
     
    cjess1 likes this.
  5. Kammo

    Kammo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    15
    2
    16
    I am having this problem as well, Im not for sure but I think I started having this problem right after I installed PDAnet to try and connect my Iconia A500 to my phone for service. After I did this I can get to the market and start the download and it never stops downloading and when I click on it it says "A network error has occurred. Retry, or cancel and return to the previous screen". I have uninstalled PDAnet but still have this problem.
    Any Ideas???
     
    cjess1 likes this.
  6. Jackson1

    Jackson1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 11, 2011

    Aug 11, 2011
    15
    0
    35
    I had this problem on my phone when I switched my email from googlemail to gmail on the pc at google's suggestion. Downloads started but wouldn't finish. I changed it back to googlemail and spent all night searching forums. No joy. The only suggestion was too wipe it and start again. After I did this I could download from the market again.
     
  7. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,270
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    Try this:

    Settings > Applications > Manage Applications > All > Market > Clear data

    I had the same problem after installing a ROM. Doing this fixed my problem.
     
  8. Kammo

    Kammo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    15
    2
    16
    Ok I did that and resigned in to market and its still giving me the same error with the network. I have even tried using a different connection and same thing..
     
  9. Kammo

    Kammo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    15
    2
    16
    @Jackson1, I did do that the firsts time. I erased everything and started over, but again I have the same problem. I shouldn't have to do this every time I want to download something to my tab. I don't understand though because on my android phone I don't have this problem and have had it for a year..
     
  10. Mikkopentti

    Mikkopentti Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    8
    1
    6
    I have had this issue few times when browsing the store. But I noticed that after just waiting for a while they get installed. Or if I re-click the install button. There's a status bar for downloading and also an indicator telling when it's actually installing but between that there seems to be no indicator telling if it's "doing something" for the application.
     
    cjess1 likes this.
  11. Kammo

    Kammo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    15
    2
    16
    @Mikkopentti I wish it was just that easy. hehe.. been 4 days now and still no resolve. But thanks for the input!
     
  12. splatoid

    splatoid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    630
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    630
    83
    78
    Repair Technician for Grocery stores Auto meat wra
    Washington State
    This sure is a weird problem. I have installed about 6 ROMs on this tablet and every time after I reinstall my system I always get right connected.
    Have you tried getting in touch with Google support and asking them for help.
    Is this the newer market your connecting to or the older version of market?
     
  13. splatoid

    splatoid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    630
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    630
    83
    78
    Repair Technician for Grocery stores Auto meat wra
    Washington State
    Try this install using this link...

    http://androidadvices.com/downloads/com.android.vendingAAD.apk

    to see if it will over write the file already installed to see if it reverts it back. Normally this fix is for rooted tablets and your supposed to uninstall the original market and install this one but your probably not rooted so I'm thinking just install this over the top may work but not sure.


    This is the older version cause the newer Market version is causing problems with the A500
     
  14. Kammo

    Kammo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    15
    2
    16
    @splatoid, Ok so no I haven't contacted google support for help yet because I dont know if its google, acer, or the market that im having the problem with.
    I tried downloading the link you posted on my tablet and it has been showing download for about 20 minutes. So I downloaded it to my pc and sent the file to the tablet through usb and that worked and installed the upgrade but when opening it, it says "No connection [Retry]" but never connects. I uninstalled it and tried Market again and it works but try to download and back to the same problem of "network error"
     
  15. Kammo

    Kammo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    15
    2
    16
    Ok so I am gonna format and try this one more time and stay away from the PDAnet program and see if that was the whole problem to start with. If it happens again I will be back and should have already talked to some support people by then. Thank you guys SOOO much for the help and ideas. I will let you know what becomes of it! Thanks again!!!!
     
  16. splatoid

    splatoid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    630
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    630
    83
    78
    Repair Technician for Grocery stores Auto meat wra
    Washington State
    That is what I would do. Something is hinky with this for sure.
    I hope that will fix it up.
    And your welcome!!!
     
  17. Kammo

    Kammo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    15
    2
    16
    Ok so started over and reloaded everything but the PDAnet and so far everything is still good. We will see...
     
    splatoid likes this.
  18. Kammo

    Kammo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    15
    2
    16
    So far so good....
     
  19. splatoid

    splatoid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    630
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    630
    83
    78
    Repair Technician for Grocery stores Auto meat wra
    Washington State
    I'm glad u got it working.
     
  20. Kammo

    Kammo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    15
    2
    16
    Me to!!! Just staying away from PDAnet and all is well....
     

Share This Page

Loading...