1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Can't install SOME non market apks

Discussion in 'Android Devices' started by Auslegung, Jan 3, 2012.

  1. Auslegung

    Auslegung Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Dec 23, 2011

    Dec 23, 2011
    7
    2
    6
    I have the option checked to install non market apps, but if I download wifi tether, for instance, from the dev's website, my phone will not even let me click on "install," though I can hit "cancel." I've tried this with a free other apks, such a Swype, volume+, etc. Some allow me to hit install and some do not.

    Has anyone else experienced this? Any solutions? Btw, rooted gnex, stock 4.0.2, vzw.
     

    Advertisement

  2. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
    Welcome to AF


    i have not had that problem. where are you downloading Swype and Volume+ from?
     
  3. aguillon5

    aguillon5 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    107
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    107
    3
    36
    Do not download apk through your phone. Download on pc and sideload. I suspect the Nexus does not download some files correctly. Let us know if this is the case. I have had this happen but it is difficult to confirm.
     
  4. Auslegung

    Auslegung Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Dec 23, 2011

    Dec 23, 2011
    7
    2
    6
    Thanks, that's kind. I've been lurking for years just haven't posted.


    I'm dling them from the dev's websites, Volume+, Swype, and Wifi-tether.

    And of course you won't believe it but I just downloaded wifi-tether again and it installed fine. Then I tried Volume+ and it did the same. I literally didn't change a thing between my posting an hour ago and trying these apks again. I've also had this problem rooted, unrooted, 4.0.1, 4.0.2.

    I would except I needed wifi-tether to get internet on my computer, and of course wifi-tether was one of the apks that wouldn't work. If it stops working again I'll try using my computer and side-loading it as you suggest
     
  5. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
    You're Welcome. Nothing wrong with that.
     
  6. clb2196

    clb2196 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    654
    Joined:
    Mar 1, 2011

    Mar 1, 2011
    654
    120
    93
    Yeah I had that issue with an app too, I think like someone said it just didn't download right. And ISTR reading the same issue over on XDA and they checked the download hash and confirmed the download was corrupt. Not sure why that happens, I've installed plenty of apps by downloading to my phone without a problem, too.
     
  7. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    I would maybe stay quite about the tethering parts of what you're doing, new rules say no discussing 3rd party tethering b/c it violates carrier tos
     
  8. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,549
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,549
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Also, the rules say no distributing of or linking to hacked versions of copyrighted software e.g. Swype. If it doesn't come with the handset or via the beta program at swype.com then it's not allowable here.
     
  9. Auslegung

    Auslegung Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Dec 23, 2011

    Dec 23, 2011
    7
    2
    6
    Finally found the real issue. Turns out Lux Auto Brightness causes issues with the touchscreen, all you have to do is temporarily disable Lux, or add Download Manager to the compatibility screen on Lux
     
    swarkles likes this.
  10. swarkles

    swarkles Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 22, 2013

    Apr 22, 2013
    1
    0
    5
    THANK YOU!!! Thank you thank you thank you! I made an account here just to praise you for helping me! I've been struggling with this issue for WEEKS, called Amazon (since that's the app I was having trouble with) and Samsung, nobody could figure it out! But now it's fixed, thanks to your advice! Thank you!
     
Tags:

Share This Page

Loading...