1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root can't restore nandroid

Discussion in 'Android Devices' started by mecampo, Mar 23, 2011.

  1. mecampo

    mecampo Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    213
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    213
    22
    38
    IT Programmer Analyst
    Cypress, TX
    i flashed MikFroYo-v4.4-Stock-Theme-signed.zip over a mikfroyo 4.5 with a Slayers_Cyan_Dragon_Theme_v2.7 to return to stock theme and as i reboot i have a boot animation loop.

    i try to restore my nandroid backup before i did the flash and it has the ooops something went wrong error so i try to move the recovery log to the sdcard and had the same oops error.

    what can i do to boot my phone without starting from scratch, this is not the first time this happen and it sucks :(

    help, please advise.

    regards
     

    Advertisement

  2. An UrgeTo Dance

    An UrgeTo Dance The Hero of the Winds
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,485
    Joined:
    Jul 22, 2010

    Jul 22, 2010
    1,485
    583
    213
    Male
    Sorry misread first post disregard the check space on SD card thing. do you have another backup you can try? Also try installing MikFroyo 4.5 ROM after just wiping cache and dalvik, if that doesn't work you will probably need to do a full wipe and then install.
     
  3. MizzouBrent

    MizzouBrent Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,853
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    2,853
    2,519
    313
    Olathe, KS
    Did you change anything with your nandroid backup? One time I went and changed the folder names so I could know which ROM each nandroid was a backup of, and when I tried to restore, it gave me errors. When I fixed the name of the folder to what it had been originally, it worked like a charm.
     
  4. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    You know what's crazy.. this has been happening to me lately on RA as well. No changes to names...nothing out of ordinary...some of my good backups just quit working

    Wish i knew why.
     
  5. mecampo

    mecampo Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    213
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    213
    22
    38
    IT Programmer Analyst
    Cypress, TX
    i have change the names on this one but the prior ones no change :(

    btw i changed my stock card to 16g card, not sure if its something to consider. i had a plan of doing nandroids for every setup i made but if its not working then whats the point .... geeeezz, it just sucks
     
  6. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    Its not normal at all....typically I don't have trouble unless the nandroid was made while low on SD space. I will play with it and see what I can figure out. I keep all my nandroids....I have nearly 100 on my laptop lol
     
  7. mecampo

    mecampo Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    213
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    213
    22
    38
    IT Programmer Analyst
    Cypress, TX
    should we change recovery for the meantime mr. ed?
     
  8. andygu3

    andygu3 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    4,699
    Joined:
    May 24, 2010

    May 24, 2010
    4,699
    2,081
    313
    Lewis Center, OH
    Are you serious?:p You keep over 100 nandroids? Any reason? Just curious:)
     
  9. Havoc40

    Havoc40 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    117
    Joined:
    Feb 8, 2011

    Feb 8, 2011
    117
    5
    36
    I had this happen as well using RA. Every single nandroid I had on my phone wouldn't work. Luckily, I moved a few to my computer. I'm curious to what the cause, and maybe resolution, of this issue will be.
     
  10. mecampo

    mecampo Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    213
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    213
    22
    38
    IT Programmer Analyst
    Cypress, TX
  11. mdizzle99

    mdizzle99 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    418
    Joined:
    Jul 10, 2010

    Jul 10, 2010
    418
    108
    68
    I have been having the same problem since flashing the latest amon ra. I rarely use nandroids so I haven't worried too much about it (since I have at least one that I know works for sure). It is just strange that so many are failing....but some still work. Anyway keep us updated if anyone figures it out. Maybe I'll just go back to an older version where I didn't seem to have that problem.
     
  12. mecampo

    mecampo Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    213
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    213
    22
    38
    IT Programmer Analyst
    Cypress, TX

    i have the v 2.3, what do you have?
     
  13. mdizzle99

    mdizzle99 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    418
    Joined:
    Jul 10, 2010

    Jul 10, 2010
    418
    108
    68
    Same. 2.3 I believe.
     
  14. mecampo

    mecampo Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    213
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    213
    22
    38
    IT Programmer Analyst
    Cypress, TX
    i think we all have in common which is a 16g or maybe 32g sd card.

    i got help from xda thanks to lowetax, see original post/advise here.

    i did backup and then format but before restore i just wipe cache and dalvik cache .... and it worked.

    try it ... goodluck :)
     
  15. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    One for every personality.


    Seriously I am a true flash aholic and a packrat
     
  16. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    Just curious but do you have them all labeled so you know what they are or is it just pot luck sometimes when you restore them? :D
     
  17. lowetax

    lowetax Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 5, 2010

    Jul 5, 2010
    1
    1
    6
    bean counter, taxes, computers
    Jersey Shore
    glad that did the trick.
    with all nan backups not restoring,
    it seemed like it had to be corrupted recovery
    (fastboot erase recovery and then fastboot recovery)
    or SD Card backup and reformat by EVO.

    SD Card reformat is less daunting :)

    DEVICE ► HTC EVO 4G SUPERSONIC • 0003
    ROM ► Myn's Warm 2.2 RLS 5
    KERNEL ► Net's 4.3.2 cfs havs more nosbc
    SD Card Read Ahead Buffer ► frankoid's Zip 256
    THEME ► Koni's EVO ELITE
    MODS ► Circle Battery • 4x5 Workspace • 5 Column App Drawer
    BASEBAND 2.15.00.11.19 PRI 1.90_003 NV 1.90_003 WiMAX 27167_R01
    RECOVERY ► Amon_RA-v2.3 - HAUS MOD • HBOOT ► 0.76.2000
    BATTERY ► htc Stock 1500 mAh • ROOT ► UnrEVOked 3.2.1
    TEXT INPUT ► Swype Beta 2.29 (3/10/11) and Microphone
     
    mecampo likes this.
  18. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder

    very few are not labeled.

    there are several things within those back ups that may come in handy some day :D
     
Tags:

Share This Page

Loading...