1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Cant root huawei ascend 2.2.2

Discussion in 'Android Devices' started by moejoepotatoe, Jan 12, 2012.

  1. moejoepotatoe

    moejoepotatoe Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    41
    Joined:
    Dec 16, 2011

    Dec 16, 2011
    41
    1
    16
    Trying to root ascend. metro pcs, 2.2.2.
    tried z4root, gingerbreak every dam version i can find
    gingerbreak loops on "rooting this could take a few minutes" nothing happens
    im on a mac.
    one click root doesnt work
     

    Advertisement

  2. Scur

    Scur Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,394
    Joined:
    May 1, 2011

    May 1, 2011
    1,394
    481
    163
    Male
    Illinois

    Backup everything, flash to stock, update to 2.2 again, flash with Gingerbreak. There's an issue with updating from rooted 2.1 and trying to regain root.
     
  3. itybitytrinity

    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 2, 2012

    Apr 2, 2012
    4
    0
    25
    Registered Nurse
    Florida
    I am having the same issue and none of the above information has helped. Anyother ideas. I have tried oneclick, gingerbreak of all sorts and z4root (even though I knew it wouldnt work),
     
  4. BlastGT1

    BlastGT1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    732
    Joined:
    Jan 20, 2011

    Jan 20, 2011
    732
    335
    123
    Doesn't pay enough
    The Gate
    Another option, for those of you who are willing to try it:

    Flash PlayfulMod, which is PlayfulGod's rooted and deodexed MetroPCS 2.2 upgrade. No need to fuss with trying to root when PlayfulMod is already rooted, runs faster, and has a2sd integrated. I ran it for a bit myself while I was still using my Ascend, and it was great.
     
  5. n_spect_r

    n_spect_r Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    32
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    32
    1
    16
    How does one flash playfulmod without being rooted and having CW installed?
     
  6. KOLIO

    KOLIO Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:


    Check out the METRO 2.2 sticky @ the top of the page.
     
  7. RTLflat

    RTLflat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    372
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    372
    80
    53
    that takes cwm. what if no cwm
     
  8. northchicago

    northchicago Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    May 31, 2012

    May 31, 2012
    9
    0
    5
    One click worked for me yesterday. I did upgrade to the 2.2.2 and had no problems
     
  9. RTLflat

    RTLflat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    372
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    372
    80
    53

    Were u rooted when u upgraded?

    When I used dialer code I forget which i found menu with different usb settings. It was on normal (might have been different like regular or standard but it was similar and top choice) so idk why no computers will see it. It was like that on 2.1 rooted and unrooted. When on 2.1 with root since no usb could see rom manager was only way i could find to flash custom rom. i couldnt use rom manager because it say it needed 2.2 or up and i failed to unroot before upgrading. I still cant find way to get computer to even say failed to install like drivers tried but werent recognized. It like i hadnt plugged anything in. Tried multiple drivers with and without usb debugging on. This other huawei with broken screen connect fine, just gota figure out how to turn on usb debugging so i can use screencast when booted. Currently only works in cwm.
     
  10. reggjoo

    reggjoo Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    229
    Joined:
    Jan 25, 2011

    Jan 25, 2011
    229
    19
    38
    Male
    Pgh
    Maybe , if gplay will let you, dload cwm to the working ascend, transfer sd card from working ascend, to card reader, copy on comp, take file and paste onto sd, sometimes that works. If you can, before you do that, have a copy of your rom of choice, backed up on your comp, because your gonna get rid of system, data, sd, everything, but through cwm, not comp( don't use that, long time ago, I even deleted cwm, phone was bricked, no backup of any kind, nothing but phone and white turn on screen).
     
  11. reggjoo

    reggjoo Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    229
    Joined:
    Jan 25, 2011

    Jan 25, 2011
    229
    19
    38
    Male
    Pgh
    The only thing I got is a rooted phone, no stock backup,( don't care bout that, don't need it, as long as I got roms, cause all that's gone long ago, like having a self-built bare comp) . I have carriers settings, that's all I need, sometimes flashing back to stock is not needed.
     
  12. RTLflat

    RTLflat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    372
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    372
    80
    53
    Put cwm on SD... u mean rom manager? I couldnt use that on 2.1 rooted cuz it for 2.2. Even tried side loading apk. Now it 2.2 no root and stock recovery. And for some reason still won't be seen by computer. No drivers found not even as fail install. Fone and computer both don't react when plugged in. No mount USB or debugging notifications
     
  13. gbiggie

    gbiggie La patience et le pardon
    Rank:
    None
    Points:
    633
    Posts:
    6,929
    Joined:
    Sep 17, 2011

    Sep 17, 2011
    6,929
    2,687
    633
    Male
    Detroit,Michigan
    What have you tried up to this point to get your Ascend rooted:thinking:
     
  14. RTLflat

    RTLflat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    372
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    372
    80
    53

    Z4and gingerbreak. What else is there. Superoneclick no go cuz computer can't see
     
  15. RTLflat

    RTLflat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    372
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    372
    80
    53
    But since I was already rooted only flash to 2.1 only option anyway
     

Share This Page

Loading...