1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Can't see speech to text in 2.1?

Discussion in 'Android Devices' started by stokesd3, Jun 29, 2010.

  1. stokesd3

    stokesd3 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    20
    2
    16
    Have now got 2.1 on my Hero hooray but cannot see one feature I was looking forward to which is speech to text. Have installed Voice Search ok along with the synth but my keyboard still doesn't have the mic icon. Any ideas cheers.
     

    Advertisement

  2. ajrr1

    ajrr1 Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    I could only find it by using the search widget. It's in there but not anywhere else as far as I can see.
     
  3. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
  4. stokesd3

    stokesd3 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    20
    2
    16
    Would I be right in assuming this is just for jailbroken phones cos mine ain't :rolleyes:

    As for search yeah it's there but less useful than using it to text :D
     
  5. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    Nope, it doesn't require root access as far as I can see (it's called rooting on android, not jailbreaking :) ). It's certainly not listed in the requirements. You'd just need to enable the installation of non-market apps in the settings.

    If you try it please report back if it works or not. I'm sure there are lots of people on the official firmware who want text to speech :)
     
  6. Jaffa

    Jaffa Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,185
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    1,185
    91
    148
    Electrical Engineer
    Brighton
    Is voice dialing working on the official update?
     
  7. boomboy

    boomboy Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    Feb 22, 2010

    Feb 22, 2010
    38
    1
    16
    Vizag - AP - India
    I installed the above keyboard. sadly it doesnt work. It gives me error. I installled vlingo. Its pretty ok..

    can someone please tell me how to have mic next to google search as seen some where? Thanks a ton!
     
  8. Loz

    Loz Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    2
    2
    6
    To get the mic next to Google search you need to download Google Search by voice from the market.

    Holding down the hardware search button on the phone will bring up a voice search then :)
     
  9. Moko76

    Moko76 Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    45
    Joined:
    Jun 28, 2010

    Jun 28, 2010
    45
    32
    43
    Shoe Repairer / Engraver
    Norwich, Uk
    For some reason HTC haven't put the speech to text files on the hero update. However there is an app in the market called "Uber keyboard" that installs the required files and puts an option to use speech to text on pretty much anything you would normally type in (email, text messages, twitter... etc)

    It's a handy app, you can try it for free for about 7 days or something, but if it does what you want i think the full version is under $2 anyway. Which would have seemed like a bargain if you didn't already know that it should have been on there for free. Haha
     
  10. smooches680

    smooches680 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    17
    0
    15
    I am a beta tester for the vlingo beta android i received the email tuesday to click on the application and to download. But it wont allow me to key in the activation code. It keeps bringing me to the paid version. WHat can i do to use it? i keep uninstalling and re-insalling and same old thing. Please help me install the correct version of beta.
     
  11. amnesia

    amnesia Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    72
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    72
    1
    36
    IT Manager
    Bournemouth, UK
    Speech to text works on my 2.1 Hero with Handcent installed... well, when I say it works, it's there, but pretty pants. Maybe I just don't annunciate my words properly.


    What I can't find is text to speech... had that on my Motorola V8 a couple of years ago and it was great.
     
Tags:

Share This Page

Loading...