1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Can't send email. Settings are definitely correct

Discussion in 'Android Devices' started by gnznroses, Jan 2, 2012.

  1. gnznroses

    gnznroses Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Nov 21, 2010

    Nov 21, 2010
    3
    0
    5
    Got my Nexus the day it came out and have never been able to send email. Inbound works fine, but not outbound. I upgraded from a Droid 1 which always worked. I've checked my settings a dozen times and they're definitely correct. I've compared them side by side with the Droid and with Thunderbird on my PC. Yet every time I try to send it just says "Connection Problem" with no further details.

    I have my own mail server on my own domain.

    Using the stock Email app.

    I was only about 90% sure of my password, but if I change it to anything else then it'll tell me that the password isn't correct, so that's not the issue either.
     

    Advertisement

  2. gnznroses

    gnznroses Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Nov 21, 2010

    Nov 21, 2010
    3
    0
    5
    Nevermind, it's working now... I removed the account and re-added it, doing Manual setup this time. I bet when I did Automatic last time it did it as IMAP instead of POP/SMTP (even though I thought POP and IMAP used different ports and the usual POP port was selected)
     
Tags:

Share This Page

Loading...