1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Cause Code: 34 Error Class: 2

Discussion in 'Android Devices' started by tweetygrrl, Oct 9, 2011.

  1. tweetygrrl

    tweetygrrl Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 10, 2011

    Aug 10, 2011
    4
    1
    6
    I flashed Mik's new ROM, the Supersonic 3D, Sense 3.5 last night, all was working fine, til just a bit ago when I tried to send a text and got the code Cause Code: 34, Error Class: 2. I have wiped cache and dalvik cache, rebooted. Not sure what started this or what the problem is, I am a noob :) Help please??
     

    Advertisement

  2. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,596
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,596
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    try and do a full wipe again and re-flash your rom and see if that works.
     
    davo83 and tweetygrrl like this.
  3. tweetygrrl

    tweetygrrl Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 10, 2011

    Aug 10, 2011
    4
    1
    6
    I did that and all is working fine now. Thanks for the help! You are a life saver.
     
    ocnbrze likes this.
  4. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,596
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,596
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    no worries glad it worked for you.
     
  5. davo83

    davo83 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    9
    8
    6
    Well, after a full wipe and re-flashing Mik's new rom, the SMS issues have persisted. After doing a little research, I have found that I can send texts under 160 characters- anything over 160 I get "Cause Code: 34, Error Class: 2" and the message won't go through.

    Does anyone have any suggestions for a frequent lurking noob? :) I've tried wiping dalvik/cache along with giving handscent a try without any luck.
    Thanks for any help I can get.
     
  6. Team420

    Team420 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    126
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    126
    61
    53
    Maine, USA
    Sounds like u need to download an mms splitter app.... Basicly, if you try to send a text over 160 char, it will split it into multiple 160 char msg's.... I personally havent needed it for any of the roms I've used, but it may help ya...

    Maybe let the dev's know that they need to bake it in next time as well....
     
  7. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,596
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,596
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    what app are you using for sms? i use go sms pro and it is pretty sweet. it will send multiple sms if it is to long.
     
    dustwun77 likes this.
  8. RooteytootyEvo

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    29
    Joined:
    Oct 23, 2011

    Oct 23, 2011
    29
    9
    36
    Truck Driver
    Pa
    I can tell you right now that you Rom is causing all of this. I have used three different roms, i have wiped and re wiped so many times that my phone has hemroids. I am re rooted with no rom what so ever, and have had no issues yet, i will flash one tonight and see if i get it again. I am on a brand new phone also. I noticed that Juice Defender was causeing this issue also, when i uninstalled it happened less. I also was getting th 64-2 one too. I have also read about a sms cap that sprint put on your account and if you call them they can lift it, in my experience this is the farthest thing from the truth as i have called them three days in a row the first time and they had no idea what i was talking about.
    Oh and it was the Mik Rom 2.55 that was the first Rom that this started, does not happen with Evolved Recharged though um 3.0 sense i believe.
     
  9. JtKc

    JtKc Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 6, 2011

    Jul 6, 2011
    3
    0
    35
    Shipping Receiving Clerk
    Kansas City
    i know this is an old thread but thought id ask it here rather than start a new one.

    i have a sprint htc EVO 4G, and i have Sprint's AIR RAVE signal booster, device.

    i am constantly getting this message, along with a couple other messages. this normally happens when im at home using the booster's signal or reception. it doesnt matter the size, small or large text or SMS message. i dont know what to do, a sprint tech use to have me change some number in the profile or somewhere in the system account settings.

    ANY info is greatly appreciated and im a noob to smart phones
     
  10. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #6
    Points:
    3,118
    Posts:
    28,621
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    28,621
    22,110
    3,118
    Male
    Next to you
    Welcome to the forums!
    Are you rooted? Have you tried another messaging app like GoSMSpro?

    And does it happen only when using the AIRRAVE?
     
  11. mikem0269

    mikem0269 Android Expert
    Rank:
     #130
    Points:
    213
    Posts:
    1,094
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    1,094
    844
    213
    Male
    Illinois
    This is a known problem with the airave. If you google the problem or call sprint they will tell you they are working on solving the problem. What they wont tell you is they have been working on it for 2 years.
     
    Mikestony and ocnbrze like this.
Tags:

Share This Page

Loading...