1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [CDMA] Evo 3D Software Update Issue

Discussion in 'Android Devices' started by Invader_zim, Jan 5, 2012.

  1. Invader_zim

    Invader_zim Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    20
    8
    16
    Ok so I got notified that there was an update for my software but when I try to install it it reboots to the green and black boot screen. Can someone help me?
     

    Advertisement

  2. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    are you rooted? if so do not accept the update. ota's usually will close any exploits that was used to gain root so you will most likely get unrooted. also it could boink your phone as well.
     
  3. Invader_zim

    Invader_zim Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    20
    8
    16
    Also I rooted my phone using the HTC method since I know that will be asked
     
  4. Invader_zim

    Invader_zim Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    20
    8
    16
    Ah, I see. Thanks for the speedy response
     
  5. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    it actually might be different with the htc method. but this should always be a rule for any rooted device. all you would need to do is wait for the devs to come up with a rooted version of the update then just flash the rom to get updated.
     
  6. Invader_zim

    Invader_zim Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    20
    8
    16
    See this is where i get a bit confused. I am not running a rom. All I did was root my phone through HTC so I could remove some of the bloatware and use wireless tether. No aftermarket rom has been installed
     
  7. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    yes you are on a rom. it is just stock, but a rom non the less. you are just not on a custom rom is all.

    if you want you can try this rom:[ROM] 12/30/11 - CleanROM 3.0 Preview 1 Now Available! - xda-developers. it is a very sweet stock rom that is up to date and is optimized to be very fast. plus it has carrier iq deleted as well as all of the bloatware removed. check it out.
     
  8. Invader_zim

    Invader_zim Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    20
    8
    16
    Well yeah, thats is what I meant, stock rom. I will look into this now, thanks for the link. I need to look into some other Roms, been a little afraid to try aftermarket ones out.
     
  9. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    well if you want something different try this rom out:[ROM]Nocturnal Xplod XE 01/02 OC Daemon, Bravia, Beats, SONY Xperia For the 3D! - xda-developers. it is a sense rom but it has the sony xperia launcher. it is way different then sense. it is what i'm currently running right now.

    just make sure that you make a nandroid backup and that you wipe dalvik cache(found in advanced), cache, and data before flashing the rom.
     
  10. Thefoodman52

    Thefoodman52 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,314
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    2,314
    329
    163
    Resource Consumer
    San Diego
    If you're going to flash a beats ROM, I'd recommend this kernel to install with it. Also, try finding the DSP manager to install as well, if you use your phone for music primarily.
     
  11. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    actually the latest xplod rom comes with the anthrax kernel. gonna give this latest one a try.
     
Tags:

Share This Page

Loading...