1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [CDMA] Perm rooting the Evo 3D with S-OFF

Discussion in 'Android Devices' started by novox77, Jun 25, 2011.

  1. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,270
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    Also make sure your USB Debugging is enabled. Settings > Applications > Development > USB Debugging.
     

    Advertisement

  2. RiverOfIce

    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,713
    Joined:
    Mar 30, 2010

    Mar 30, 2010
    1,713
    1,250
    313
    In exile
    Just a quick addition, I just did a factory reset for the record. When I tried to flash the su-2.3.6.3-efgh-signed.zip, it threw an error. When I restarted the phone, it seems to have root, but the wifi was borked. Following earlymon's advice, http://androidforums.com/evo-3d-all...t-android-tether-doesnt-work.html#post3029214, the wifi was now works.

    If everyone thinks it will not ruin anything, I will try to get reflash the phone with with the super user zip to see what the error was.

    Besides that everything seems to be working now.
     
  3. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Please also note my post on the first page for the right checksum on that su-zip -- it seems two got into the wild but one was messed up.

    Also, probably a decent idea to go into Application management and uninstall that Superuser, then delete old zip from SD card before reflashing it.

    That couldn't hurt, imo.
     
  4. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
    looks like they are now overclocking to 2ghz!
     
  5. evolution3d

    evolution3d Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    219
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    219
    45
    43
    Sprint Technician
    :eek:
     
  6. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
    I tried the kernel with virus rom and it would freeze and reboot over 1.8 so will be flashing another rom in the near future to test it out
     
  7. Jackietreehorn

    Jackietreehorn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    315
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    315
    123
    68
    Twin Cities, MN
    I've seen a lot of the Error 16 issues, but just recently I've read a couple of people who are saying that they are unable to do anything when roaming (no data or calls). Anyone able to confirm or deny if they've had any problems like this (perhaps one of you with Roam Control)?
     
  8. Jackietreehorn

    Jackietreehorn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    315
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    315
    123
    68
    Twin Cities, MN
    So, I seem to be doing something wrong, but for the life of me I'm not getting what. I installed CWM, and am down to trying to Superuser flashed. I downloaded the file from the revolutionary site, have it on the SD card, and select "install zip from sdcard". From there, I choose "choose zip from sdcard" I choose "su-2.3.6.3-efgh-signed.zip", tell it to install, it starts, and says the following.

    Any guidance or ideas would be appreciated, I feel like I'm just missing something simple, but...yeah, obviously not seeing it.
     
  9. Jackietreehorn

    Jackietreehorn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    315
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    315
    123
    68
    Twin Cities, MN
    Wow, ok, so I'm "that guy" apparently, posting 3 straight times, but I think I fixed the problem on my own.

    Over in the twrp thread on xda, there's a link to an unsigned superuser which seemed to install without issue.
     
  10. novox77

    novox77 Leeeroy Jennnkinnns!
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,964
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    3,964
    3,257
    413
    I hit the exact same error. I just tried again, and the 2nd time, it flashed with no errors.
     
    Jackietreehorn likes this.
  11. Gharb0129

    Gharb0129 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Aug 5, 2011

    Aug 5, 2011
    17
    2
    16
    I'm running into a little problem.

    I've read all the information on the forums and I still can't get this to work.

    I first temp rooted my phone, backing everything up with titanium backup.
    I then began too perm-root it. The first time everything went well up until the clockwork part. It wasn't letting me boot it up, so after 2 hours I figured I'd start from scratch.

    I did a factory reset and made sure to turn all my updates off, dev mode turned on, and I then began the process again. This time I keep getting an error when i run revolutionary. It tells me that "my device is not supported at this time."

    Any advice?
     
  12. novox77

    novox77 Leeeroy Jennnkinnns!
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,964
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    3,964
    3,257
    413
    Revolutionary is not working anymore for you because it already gave you S-OFF. Your next step will be to download a custom recovery program and flash it manually. I created a thread (stickied in this subforum) with detailed instructions on how to do this. Here it is for quick reference:

    http://androidforums.com/evo-3d-all...lash-recovery-image-via-fastboot-sd-card.html
     
    Jackietreehorn likes this.
  13. Jackietreehorn

    Jackietreehorn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    315
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    315
    123
    68
    Twin Cities, MN
    Glad it wasn't just me. I tried multiple times, after booting back to recovery a couple of times too, and for whatever reason, just wouldn't work until I used that "unsigned" superuser that I linked to.

    Also a big thanks for the info on manually flashing recovery. I had issues getting the update.zip method working, but fastboot worked for me. Took a few shortcuts with it from another post (edit: this one) in that thread, and it worked without issue.
     
    novox77 likes this.
  14. novox77

    novox77 Leeeroy Jennnkinnns!
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,964
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    3,964
    3,257
    413
    sweet. yeah, fastboot and adb both require those two .DLL files, but as long as they are in the same folder, adb and fastboot are very portable.

    Compared to a year ago, people have seemed to move away from anything adb- or fastboot-related. Most solutions have abstracted away the need for the user to use either tool. I just think it's good to have some working knowledge of these tools. They'll most likely come in handy the day you soft-brick your phone.
     
  15. JD_from_da_80s

    JD_from_da_80s Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    203
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    203
    38
    63
    40
    Hmm...this is interesting. I remember this having to wait for all my apps to download after I rooted my Hero but not for my E3D. Everything was just there, even my widgets & usually I have to redo the widgets. I literally rooted, rebooted & everything was there. Flashed a rom, everything was still there. Only apps I downloaded were apps for root. Did anybody else have this experience? I don't think this is the norm. Definitely not complaining though.
     
  16. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    That's if you wipe things or factory data reset as I did. ;)
     
    JD_from_da_80s likes this.
  17. candy14510

    candy14510 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    51
    Joined:
    Aug 4, 2010

    Aug 4, 2010
    51
    0
    15
    Wake69..hope you can help...on my 2nd 3D...had success rooting and usedsame as u...rev root and viper ROM! Loved it...however cant even get s-off. It says waiting for device. Driver is installed...computer recognizes it. Any ideas?
     
  18. optionsgeek

    optionsgeek Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    9
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    9
    5
    26
    I may have had the same issue and I think I resolved it - see here.
     
    Jackietreehorn likes this.
  19. M5Rahul

    M5Rahul Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    149
    12
    38
    DFW TX
    Okay trying to ROOT my replacement device and when I run Revolutionary ( unzipped the file in a Temp folder ) it opens a DOS window and immediately closes :thinking: Why won't it run ?

    Help...

    * EDIT *

    Okay got the app to work. But, now it keeps giving me ' invalid BETA Key ' and then aborts!!

    I have copy/pasted and manually typed in both the Serial Number and Key into and from the website to DOS..

    Now what ? I'm lost..

    * EDIT 2 * -= Issue Resolved =-

    Two things :

    1) Cannot use Revolutionary version 0.3pre7 anymore now that 0.4 is out, hence the INVALID BETA KEY!

    2) Make sure HTC Sync is un-installed !!

    I gotz ROOT now !!!
     
  20. Oneeyedclay

    Oneeyedclay Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Sep 7, 2011

    Sep 7, 2011
    6
    0
    5
    Any idea when a root for Hboot 1.5 will be released?
     
  21. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
    the only root method is the htc unlock method. revolutionary will not be released for hboot 1.5
     
  22. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
  23. XcS Dead Deer

    XcS Dead Deer Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Aug 23, 2011

    Aug 23, 2011
    12
    0
    15
    Any update as to getting S-Off for 1.5 by any chance? I havent come across anything
     
  24. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
Tags:

Share This Page

Loading...