1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Change shortcuts in notification bar?

Discussion in 'Android Devices' started by Gink, Oct 3, 2010.

  1. Gink

    Gink Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    233
    Joined:
    Feb 14, 2010

    Feb 14, 2010
    233
    11
    38
    Bronco Nation
    I bit the bullet today and got a Fascinate. When I was playing around with the Captivate at the store I noticed the shortcuts when you pull down the notification bar, the ones at the store were silent, vib only, etc.

    Now that I'm playing around with the Fascinate I find that its shorcuts are BT, WiFi, etc. Is there a way to change the shortcuts that are displayed when you pull down the notification bar? I can't seem to figure out how to do it.
     

    Advertisement

  2. s44

    s44 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    313
    Joined:
    Oct 1, 2010

    Oct 1, 2010
    313
    37
    43
    Yes, there is, but it involves getting down and dirty with the system files (specifically, editing the framework-res.apk).
     
  3. saps

    saps Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    5,092
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    5,092
    504
    233
    Top Secret
    WA
    Hmmm, never even thought of the options in the notification bar were swappable; which Im sure they are not per se. But, yes of course there must be someway to hack thru it via SDK or something. That is above my head right now however. I think, some of these customs ROM's coming out for other Galaxy S phones can/will/do have different options from the default
     
  4. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,479
    Joined:
    Jan 19, 2010

    You're probably looking for a menu option in the Fascinate that would allow for configuration of that shortcut bar. No such option exists in 2.1.

    As has been mentioned here, it would take a clever hack to customize that, although I'm wondering if Froyo will include such modifications (doubtful ;)).
     
  5. Gink

    Gink Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    233
    Joined:
    Feb 14, 2010

    Feb 14, 2010
    233
    11
    38
    Bronco Nation
    Thanks Frisco. Best Buy didn't have a working Fascinate but I was told that the Captivate interface was similar. I just assumed that meant those shortcuts would be the same - bummer. :(
     
  6. saps

    saps Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    5,092
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    5,092
    504
    233
    Top Secret
    WA
    Yeah truly all the Galaxy S phones are similar and sometimes have exactly the same parts [cpu, gpu, screen] but equally true and especially on the software side there are notable differences. Its why I call the Captivate the cousin to our SF not the sister
     
  7. Cuda52774

    Cuda52774 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    Sep 25, 2010

    Sep 25, 2010
    39
    6
    16
    Senoia, Ga
    Download Quick Settings app. It's free. It has the buttons you're looking for.

    Cuda
     

Share This Page

Loading...