1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Changed My build.prop AND MY DEVICE WON'T BOOT!

Discussion in 'Android Rooting' started by eliemoutran, Jun 25, 2014.

  1. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    Hi guys I have a big problem and i need u to help me !!
    I have a chinese android tablet named MID MG701 and its rooted , I replaced my build.prop file with another one and now my tablet cannot boot !! but on my laptop I have the original build.prop file so how can i replaced now plz help me plz !!
    P.S : I don't have CWM installed on my tablet
     

    Advertisement

  2. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    plz someone help me please !!!!!!!
     
  3. RBEmerson

    RBEmerson Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    546
    Joined:
    Jun 12, 2011

    Jun 12, 2011
    546
    29
    68
    Retired!
    SE PA
    I hope someone can prove me wrong, but I suspect you are plain and simply screwed. Changing build.prop completely, as you now know, isn't a good idea.

    Your only hope is that the recovery mode lets you see build.prop, but I very much doubt that. Past that, your only choice is to re-flash the phone back to stock, do a factory reset, and hope that restores build.prop to something usable.

    Not a lot of comfort, I know. :)
     
    Sepero likes this.
  4. Enwyn

    Enwyn Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    14
    Joined:
    Jun 22, 2014

    Jun 22, 2014
    14
    3
    36
    Web developer in my free time, looking to move on
    127.0.0.1
    Which build.prop file did you replace the original one with? If it was not meant for your exact model and OS version, it won't work. Unless you can view and edit the tablet's system files from another device, your best bet is to enter recovery mode and do a factory reset. That should work.
     
    Sepero likes this.
  5. An0nYM0u5root

    An0nYM0u5root Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Jul 7, 2014

    Jul 7, 2014
    30
    0
    15
    Yes. You can fix it. But you need to understand command prompt or SDK and push and pull files etc. If you don't. As ol boy said. Your Sol. I don't understand why anyone would play with or remove that without some form of preboot /partition recovery. And will the tablet not enter its own recovery and factory reset??,
     
  6. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    Yes well I can enter the recovery mode I tried the factory data reset and nothing changed
    But I can enter the recovery mode so what can I do ? how can I repush the original build.prop into the system ?
     
  7. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    Even I tried the ADB to delete the old build.prop and enter the original one ( cz I have the original build.prop) but the ADB ain't detecting it even please anyone help me
     
  8. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    Hi guys I have a big problem and i need u to help me !!
    I have a chinese android tablet named MID MG701 and its rooted , I replaced my build.prop file with another one and now my tablet cannot boot !! but on my laptop I have the original build.prop file so how can i replace now plz help me plz !!
    And I can enter the recovery mode I tried to factory data reset It didn't help device won't boot
    P.S : I don't have CWM installed on my tablet
     
  9. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    Unless you can access a bootloader, unlock it and install a custom recovery, you have no way to use adb to push the original build.prop.

    If your device supports some sort of download mode or similar method of flashing stock firmware, you could try that as well but the fact it's a Chinese tablet makes the odds of finding firmware slim I'd guess.
     
  10. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    Well please can you tell me how can I access bootloader ,unlock it and install a custom recovery?
     
  11. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    I'm sorry but I don't have any idea how to interface your device let alone unlock or root it. All I could recommend is trying various external key combinations to try and access the boot loader, if its even possible.
     
  12. TrustME90

    TrustME90 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    114
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    114
    19
    48
    Can I have a copy of your back up build.prop?
     
  13. TrustME90

    TrustME90 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    114
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    114
    19
    48
    I may have a solution.
     
  14. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    ok here is it I putted it in a rar file cz I can't upload a .prop file
    and please can you help me ??
     

    Attached Files:

  15. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    But my device is already rooted before I changed the build.prop I rooted it with a software named "UnlockRoot" and I didn't face any problem with it
     
  16. TrustME90

    TrustME90 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    114
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    114
    19
    48
    Do you have an option to flash zips through your recovery?
     
  17. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    I have a normal recovery mode (I said in the post that I don't have a custom recovery)
     
  18. TrustME90

    TrustME90 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    114
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    114
    19
    48
    I understand, but if you go into your normal recovery you "should" have an option to flash zips via sdcard. If yes, let me know.
     
  19. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    wait a moment so I can check if I have it or no
     
  20. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    well no I don't think so ... :/
    Is there any other possible chance ?
     
  21. TrustME90

    TrustME90 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    114
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    114
    19
    48
    I dont think so... What options do you have in recovery?
     
  22. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    I have something that may help
    Update using a zip file from sd card
     
  23. TrustME90

    TrustME90 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    114
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    114
    19
    48
    So you can flash update.zips?
     
  24. eliemoutran

    eliemoutran Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    29
    1
    16
    I think so well just check my recovery mode here is it
    the first option is just reboot
     

    Attached Files:

  25. TrustME90

    TrustME90 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    114
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    114
    19
    48
    "Apply update from sdcard" is what you have. Thats exactly what I was asking for. :)
     

Share This Page

Loading...