1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Chevy's Kernal breaking Titanium

Discussion in 'Android Devices' started by jackburnt, Mar 8, 2010.

  1. jackburnt

    jackburnt Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    663
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    663
    63
    98
    Auburn, AL
    It looks like Chevy's kernal is breaking the root access for Titanium. Anyone else having the same issue? When I first installed BB .7, Titanium worked fine. Then I installed Chevy's kernal and now it doesn't have root access.

    Looks like a couple other people are having the same issue on AllDroid.

    I'm using BB .7 with Chevy's 1ghz kernal.
     

    Advertisement

  2. shrink57

    shrink57 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,529
    Joined:
    Dec 19, 2009

    Dec 19, 2009
    1,529
    149
    143
    South Florida
    I just noticed I also had the same problem with BB.7 and Chevy but it is easily fixed. In Titanium, hit the Problems button and auto-upgrade busybox. Now Titanium is working fine. Damn, you got me scared for a few minutes :eek:
     
  3. Fabolous

    Fabolous Superuser
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,635
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    3,635
    2,126
    313
    Multi-platinum Rapper
    Illinois
    Yeah, actually I think all you need to do is chmod 755 /system/xbin/busybox
     
  4. jackburnt

    jackburnt Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    663
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    663
    63
    98
    Auburn, AL
    Busybox won't download for me. Strange.

    I'll try the permissions later. Never done permissions on my Droid before.
     
  5. xmr405o

    xmr405o Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,171
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    4,171
    1,185
    333
    I use Droid Root Helper to reinstall busybox. I hate using adb. haha
     
  6. jackburnt

    jackburnt Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    663
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    663
    63
    98
    Auburn, AL
    Weird. Tried it again and it worked! Oh well.

    Anyway. Hopefully this thread will help someone who's wondering what's wrong with Titanium.
     
  7. YankeeDudeL

    YankeeDudeL Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,170
    Joined:
    Oct 25, 2009

    Oct 25, 2009
    2,170
    516
    213
    Male
    Wireless Sales Manager
    I'll have to give this a try, b/c I've also had this issue. I'm on UltimateDroid 6.3 and was using the 1.25 kernal. When I tried to restore through Titanium, I'd get a reboot, my wallpaper would change, and the Market would stop working.
     
  8. shadowdude777

    shadowdude777 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,842
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    1,842
    122
    143
    Queens, New York
    Clicking the "Problems?" button in Titanium isn't working for you guys? It worked for me and shrink57.
     
  9. doomedromance

    doomedromance Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    664
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    664
    82
    78
    The Left Coast
    problems button worked for me
     
  10. Shadowtech

    Shadowtech Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    434
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    434
    36
    63
    Male
    Driver
    Ohio
    The button does stop working every now and then.. most likely an issue with the server it downloads busybox from.. assuming it downloads it that is.

    I have had to use it a few times, and found that if it fails, I can usually wait a bit and try again with success.
     
  11. Fadelight

    Fadelight Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,395
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    1,395
    95
    148
    Security
    Mulberry, FL
    The Solution:


    Code (Text):
    1. adb shell chmod 755 /system/xbin/busybox
     

Share This Page

Loading...