1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Choosing standard apps doesn't stick

Discussion in 'Android Devices' started by WebMaximus, Jan 14, 2013.

  1. WebMaximus

    WebMaximus Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 14, 2013

    Jan 14, 2013
    12
    0
    15
    Hi guys!

    For some reason when I choose an app to be used by default by choosing the app and then clicking 'Always' I get the message telling me how to reset this by going to Settings-Applications Manager-All and then click the app and scroll down to 'Launch by default' but my choices never stick but instead it says 'No defaults set'. For instance when clicking a link to a forum that supports Tapatalk I choose to open the link used the Tapatalk app and then click the 'Always' button but still when clicking the link next time I will again get the same question what app I want to use to open the link.

    I recently rooted my GS3, could that have caused this or does anyone know what might cause this and how to fix it? It's very annoying when you have to pick the app you want to use every time.

    Thanks in advance!
     

    Advertisement

  2. bmoliver

    bmoliver Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    156
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    156
    12
    38
    US

    I get the same behavior and I am not rooted.

    :eek:
     
  3. WebMaximus

    WebMaximus Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 14, 2013

    Jan 14, 2013
    12
    0
    15
    OK, at least good to know it probably doesn't have to do with my mobile being rooted then but still very annoying why this doesn't work as it should!

    I also find it strange I can't find more when Googling the problem...
     
  4. rcsrich

    rcsrich Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    772
    Joined:
    Jun 22, 2012

    Jun 22, 2012
    772
    119
    93
    Proudly working for the Man since 2001
    Virginia, USA
    Are you on 4.1.1? I can't get a 3rd party keyboard app to stick as default when rebooting which is a known 4.1.1 bug, so I'm guessing your issue is related. I really hope it will be addressed with the 4.1.2 update- it's REALLY annoying! :mad:
     
  5. WebMaximus

    WebMaximus Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 14, 2013

    Jan 14, 2013
    12
    0
    15
    I'm sorry to say I'm already on 4.1.2 but I don't have any problems with having my keyboard stick (currently using the SwiftKey Flow Beta) but my problems are only with apps.
     
  6. joevi

    joevi Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 20, 2014

    Feb 20, 2014
    2
    1
    6
    Also having the "Always button" does not actually set a default app on S3 TMobile 4.1.2. This is especially annoying on calendar notification links (I only ever use one calendar app) and for making phone call links where it gives the option to use MagicJack every time (I think it did for Skype as well) even though I only want to use the phone.

    Seriously there must be a way to fix this.
     
  7. joevi

    joevi Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 20, 2014

    Feb 20, 2014
    2
    1
    6
    funkylogik likes this.

Share This Page

Loading...